Πώς να φτιάξετε μια ολόκληρη πολιτεία από ρολά τουαλέτας!

Πώς να φτιάξετε μια ολόκληρη πολιτεία από ρολά τουαλέτας!

Ευτυχώς για εμάς, πολλοί γονείς έχουν αρκετή φαντασία και ευρηματικότητα που διοχετεύουν στα παιχνίδια των παιδιών τους και δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο. Ακόμα και τα ρολά τουαλέτας μπορούν να χρησιμεύσουν για να φτιάξετε παρέα με το παιδί μια ολόκληρη πολιτεία. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, αρκεί να επισκεφθείτε ένα βιβλιοπωλείο για τις κατάλληλες προμήθειες.

Δείτε βήμα-βήμα πώς θα την φτιάξετε, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

Βήμα πρώτο



Με ακριλική μπογιά και ένα αρκετά χοντρό πινέλο, αρχίστε να βάφετε τα ρολά στα χρώματα που αρέσουν στο παιδί. Αφήστε τα στεγνώσουν σε μια εφημερίδα και προσέξτε να μην τα ακουμπήσετε για να μην λερωθείτε.

Βήμα δεύτερο



Κόψτε ένα μακρόστενο κομμάτι χαρτιού, διπλώστε το στη μέση και ζωγραφίστε το όπως θέλετε. Μπορείτε να φτιάξετε κεραμίδια, τριγωνάκια ή ό,τι άλλο σας αρέσει!

Βήμα τρίτο



Στη συνέχεια, κόβετε ακόμα ένα κομμάτι χαρτί αυτή τη φορά σε σχήμα πόρτας, που προσθέτετε τις λεπτομέρειες: το πόμολο και το περίγραμμά της.

Βήμα τέταρτο

Στην ίδια λογική, φτιάχνετε τα παράθυρα και όποια άλλη λεπτομέρεια θέλετε.

Βήμα πέμπτο



Εφαρμόζετε λίγο σελοτέιπ ή αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης στο εσωτερικό του ρολού αντικριστά και κολλάτε την αυτοσχέδια σκεπή σας.

Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, θα χρειαστείτε λίγα περισσότερα ρολά, χαρτόνι για την βάση και… σημαιάκια για πιο «αυθεντικό» αποτέλεσμα.

Η διαφορά είναι ότι θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο κομμάτι χαρτόνι που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση αλλά και το ότι θα χρειαστεί να συναρμολογήσετε τα ρολά μεταξύ τους για να φτιάξετε τον πύργο.

Για να χωρέσετε το ένα ρολό μέσα στο άλλο, απλώς κόψτε τη βάση του πάνω ρολού σε μικρές λωρίδες.

Έπειτα, προσθέστε τη σκεπή και κάντε μικρές εγκοπές στα ρολά που θα ακουμπούν στη βάση. Σε αυτές, εφαρμόστε τους πύργους που θα… αιωρούνται.



Στο τέλος, κολλήστε τα στη βάση τους και απολαύστε το δημιούργημά σας! Αν έχετε χρόνο και πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να «κλείσετε» την πολιτεία με τείχη. Δείτε τον τρόπο εδώ.

Καλή διασκέδαση!

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Todaysparent.com και το Craftsboom.com

v