Black Friday στην Ελλάδα: Πού θα γίνουν μεγάλες εκπτώσεις στις 25/11

Black Friday στην Ελλάδα: Πού θα γίνουν μεγάλες εκπτώσεις στις 25/11

Ήρθε, λοιπόν, και στην χώρα μας το εμπορικό «έθιμο» της Μαύρης Παρασκευής (Black Friday), το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, πολλά καταστήματα θα έχουν ειδικές προσφορές για ορισμένα προϊόντα τους ή θα βάλουν μεγάλες εκπτώσεις σε όλο το εμπόρευμά τους.

Η «γιορτή» αυτή του εμπορίου μας έρχεται από την Αμερική και ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (που είναι στις 24/11). Σκοπός της είναι να «ανοίξει» την αγοραστική περίοδο εν όψει των Χριστουγέννων, προκειμένου ο κόσμος να κάνει τα ψώνια του σε χαμηλότερες τιμές. Για την ακρίβεια… σε εξωφρενικά χαμηλότερες τιμές, που οδηγούν χιλιάδες κόσμου στις πόρτες των καταστημάτων ακόμα και πολλές ώρες πριν το άνοιγμά τους, για να προλάβουν να αποκτήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες σε είδη σπιτιού, ρουχισμού, αξεσουάρ, ηλεκτρονικά κ.α.

Η Black Friday τα τελευταία χρόνια λαμβάνει χώρα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, αλλά και Πολωνία, Φινλανδία). Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε σε ελάχιστα καταστήματα πέρσι, ωστόσο φέτος παίρνει πιο μεγάλες διαστάσεις.

Όσο για το λόγο που η μέρα αυτή ονομάζεται «μαύρη»; Όταν πρωτοξεκίνησε, στην Αμερική του 1960, τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα  και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία: με κόκκινο γράφονταν οι μέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι μέρες με θετικό ισολογισμό. Επειδή, λοιπόν, τα έσοδα από τις πωλήσεις των καταστημάτων αυτή τη μέρα είναι παραδοσιακά τα σημαντικότερα της χρονιάς, τα καταστήματα καταγράφουν κέρδη, βάφοντας «μαύρο» το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους.

Σε ποια καταστήματα και εμπορικά κέντρα θα ισχύσει το Black Friday στις 25/11;

Public: Τα Public ήταν, μάλλον, και αυτά που έκαναν την αρχή στο φετινό «έθιμο» της Μαύρης Παρασκευής, παρουσιάζοντας εκπτώσεις κυρίως στον τομέα του gaming με σημαντικά μειωμένες τιμές, οι οποίες μάλιστα «τρέχουν» όλη αυτή την εβδομάδα. Τις προσφορές αυτές θα τις βρείτε και αν πραγματοποιήσετε τις αγορές σας online. Δείτε εδώ.

Πλαίσιο: Χαμηλότερες τιμές σε περιορισμένα τεμάχια των καταστημάτων «Πλαίσιο» αυτή την Παρασκευή. Μάθετε περισσότερα εδώ.

JYSΚ: Θρίαμβο πωλήσεων αναμένουν τα καταστήματα επίπλων και ειδών σπιτιού αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εκπτώσεις τους φτάνουν σε πολλά είδη και το 50%. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Gap: Η αμερικανική εταιρία ρουχισμού δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει, με σημαντικές προσφορές που θα λάβουν χώρα στις 25 και 26 Νοεμβρίου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Oysho: Με -20% έκπτωση σε όλη την κολεξιόν στο Oysho.com και σε όλα τα καταστήματα θα γιορτάσει η εταιρία εσωρούχων και ειδών σπιτιού την Black Friday, ενώ όλες οι online παραγγελίες την ίδια μέρα θα είναι με δωρεάν αποστολή.

Media Markt: Από τις 24 έως και τις 26 Νοεμβρίου τα καταστήματα Media Markt υπόσχονται να «γκρεμίσουν» τις τιμές. Μάθετε περισσότερα εδώ.

McArthurGlen: Τις χαμηλότερες τιμές όλου του χρόνου υπόσχεται ότι θα έχει το εκπτωτικό χωριό την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, με την έκπτωση να φτάνει ακόμα και το 80% σε πολλά είδη. Μάθετε περισσότερα εδώ.

River West: Στη γιορτή των εκπτώσεων θα συμμετέχει και το River West, για μία μόνο ημέρα, με σημαντικές εκπτώσεις σε ρούχα και αξεσουάρ, είδη σπιτιού, βιβλία, κοσμήματα, καλλυντικά και υπηρεσίες κομμωτηρίου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

*Πληροφορίες για την ιστορία της Μαύρης Παρασκευής συλλέχθηκαν από το dikaiologitika.gr.

 

v