Πώς να οργανώσετε το οικογενειακό αυτοκίνητο

Πώς να οργανώσετε το οικογενειακό αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο είναι ίσως –δικαιολογημένα- το τελευταίο μέρος που προσπαθούμε να διατηρήσουμε καθαρό και τακτοποιημένο. Αν μαζί μ’ αυτό, προσθέσουμε και τα παιδιά που στο πίσω κάθισμα κάνουν του… κεφαλιού τους, η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει και στο σαλόνι ν’ αρχίσει να επικρατεί χάος.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες απλές λύσεις για να διατηρείτε πάντα οργανωμένο και τακτοποιημένο το  αυτοκίνητο, είτε για μικρές αποστάσεις μέχρι το σχολείο του παιδιού, είτε για πιο μεγάλες διαδρομές στις οικογενειακές σας εξορμήσεις.

1. Παπουτσοθήκες για τα απαραίτητα



Στο πίσω μέρος των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού, κρεμάστε πλαστικές παπουτσοθήκες και τοποθετήστε τα αναγκαία πράγματα του παιδιού- από το παγουρίνο μέχρι τα μωρομάντηλα και τα παιχνίδια του.

2. Κινητή βιβλιοθήκη για μαζεμένα βιβλία και παραμύθια



Στην ίδια λογική μια υφασμάτινη, κάθετη θήκη για μακιγιάζ μπορεί να χρησιμεύσει ως κινητή βιβλιοθήκη. Δέστε την στο μεσαίο κάθισμα για μεγαλύτερη ευκολία και για να έχει το παιδί άμεση πρόσβαση.

3. Ξυλομπογιές και λαδομπογιές σε τάξη

Για να μην βρίσκετε σε όλη την επιφάνεια του αυτοκινήτου μεμονωμένες ξυλομπογιές/ λαδομπογιές ή μαρκαδόρους, οργανώστε τα έξυπνα ως εξής...

Είτε αποθηκεύοντάς τα σε μια απλή πλαστική θήκη DVD ή μια παλιά θήκη γυαλιών:



Είτε τοποθετώντας στα παράθυρα του αυτοκινήτου τις κλασικές θήκες σαμπουάν/ αφρόλουτρου για το ντους!



4. Κάδοι μπροστά και πίσω



Ένα πλαστικό δοχείο δημητριακών ή μια κανάτα νερού, μετατρέπεται πανεύκολα σε καλαθάκι σκουπιδιών. Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες τα παιδιά να πετάνε παντού τα σκουπίδια τους.

Εναλλακτικά, αν το αυτοκίνητο δεν είναι πολύ άνετο, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακούλα για τα σκουπίδια σε ένα πλαστικό πιαστράκι:


5. Έξυπνος δίσκος κολατσιού για να μην γίνονται ατυχήματα



Ακόμα κι αν το πρωί φεύγετε βιαστικά για το σχολείο, το παιδί μπορεί να τρώει το πρωινό του κατ’ αυτόν τον τρόπο:

Αντίστοιχους δίσκους θα βρείτε εδώ.

6. Βάση στήριξης tablet για το κάθισμα του αυτοκινήτου



Ένας από τους σίγουρους τρόπους για να μείνουν τα παιδιά ήσυχα μέχρι τον προορισμό σας είναι να βλέπουν την αγαπημένη τους ταινία ή κινούμενα σχέδια. Με μια ειδική βάση στήριξης, αυτό είναι εφικτό και εσείς δεν θα φοβάστε μήπως η συσκευή σας πέσει κάτω και σπάσει.

Εδώ θα βρείτε μια οικονομική επιλογή 

7. Γραφείο- ντοσιέ απασχόλησης για να έχετε τα πάντα οργανωμένα

Προμηθευτείτε ένα σκληρό ντοσιέ με τρύπες και γεμίστε το με διαφάνειες, αυτοκόλλητα, χαρτιά, παιδικά σταυρόλεξα ή ακόμα και φωτοτυπίες με διασκεδαστικές ασκήσεις για το σχολείο. Έτσι, τα πάντα θα βρίσκονται μέσα στο ντοσιέ και όχι στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Πάρτε ιδέες από τη μαμά που το σκέφτηκε.



Εναλλακτικά, αν δεν το «έχετε» με τέτοιου είδους κατασκευές, θα βρείτε έναν έτοιμο φάκελο απασχόλησης εδώ από ελληνικό e-shop και μια πιο οικονομική επιλογή από ξένο site εδώ. 

Το έξυπνο γραφείο είναι ιδανικό και για μια γρήγορη επανάληψη των μαθημάτων πριν το σχολείο.

8. Δίσκος για τα ροφήματα



Για να αποφευχθούν τα ατυχήματα, τοποθετήστε μέσα σε μια λεκάνη, θήκες για μάφιν. Εκεί, θα βάζετε τον καφέ σας, τα παγούρια και τους χυμούς των παιδιών χωρίς να «τρέμετε» μήπως γίνει κάποιο ατύχημα.

9. Ειδικό gadget για να μην βγάζουν τα παιδιά τα χέρια τους από τη ζώνη του αυτοκινήτου



Δεν είναι tip οργάνωσης αλλά ένα tip ασφάλειας. Με το προϊόν αυτό, είστε ήσυχη ότι το παιδί δεν θα βγάλει τα χεράκια του από τη ζώνη και έτσι δεν θα ανησυχείτε μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Θα το βρείτε online εδώ. 

10. Και λίγη οργάνωση για τις μαμάδες…

Για να μην χρειαστεί να ανοίγετε το πορτ μπαγκάζ για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, κρεμάστε τα σε γάντζους κρεμάστρες πίσω από το κάθισμα του αυτοκινήτου- φυσικά όχι στη θέση που κάθεται το παιδί για να μην τα ανοίξει.



Αν το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού σας, δέστε το με ένα λαστιχάκι στις περσίδες του αυτοκινήτου και έχετε έτοιμη μια θήκη που το στηρίζει. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε  ως GPS και φυσικά να μιλάτε με Bluetooth, ενώ οδηγείτε, βλέποντας ποιος σας καλεί.

v