Τα 8 καλύτερα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά!

Τα 8 καλύτερα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά!

Μπορεί να μην είναι όλα τα παιδιά φίλοι των βιβλίων, όμως αν ένα βιβλίο είναι αρκετά μαγικό για να τα ταξιδέψει, θα το… καταβροχθίσουν! Από παραμύθια μέχρι ιστορίες που διδάσκουν στα πιτσιρίκια το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, οι επιλογές σας είναι πολλές. Δείτε 8 ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα βιβλία που θα θέλετε να διαβάσετε ακόμα και εσείς…

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Το πρώτο βιβλίο της λίστας μας έχει την υπογραφή του αγαπημένου Ευγένιου Τριβιζά. Πρωταγωνιστής ο Τρωκτικούλης ο Ποντικούλης που προσπαθεί να πιάσει ένα αστεράκι. Στην αρχή δεν τα καταφέρνει αλλά μετά του δίνεται μια ξεχωριστή ευκαιρία…

Εκτός από το παραμύθι, μπορείτε να δείτε και την ταινία μικρού μήκους εμπνευσμένη από την ιστορία του Τρωκτικούλη.



Δείτε περισσότερα εδώ.

Κόκκινο καράβι, κόκκινο ποδήλατο


Μια διαφορετική ιστορία με άρωμα Χριστουγέννων που περνά στα παιδιά μηνύματα, αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς. Ένα μοντέρνο χριστουγεννιάτικο παραμύθι που δεν πρέπει να λείπει από την παιδική βιβλιοθήκη, από την πένα του Μάνου Κοντολέοντα.

Θα το βρείτε εδώ. 

Για παιδιά από 7 ετών.

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη

Η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται γύρω από τον πιο αστείο «πόλεμο» του κόσμου: κουραμπιέδες εναντίον μελομακαρόνων. Όμως, ξαφνικά μια κρύα νύχτα τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά θα εμπλακούν σε μια περίεργη περιπέτεια. Θέλετε να… φάτε τη συνέχεια;

Δείτε το online εδώ. 

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Το αστερόπαιδο

Μια «κλασική» ιστορία από τον Όσκαρ Γουάιλντ που αποδεικνύει ότι η πένα του μπορεί να ενθουσιάζει ακόμα και σήμερα τα παιδιά. Η διασκευή του έργου από τη Ρένα Ρώσση Ζωίρη σε συνδυασμό με την μοναδική εικονογράφηση του Βαγγέλη Παπατσαρούχα είναι αρκετές για να «ταξιδέψουν» τα παιδιά.

Θα το βρείτε εδώ.

Για παιδιά από 6 ετών.

Φρικαντέλα: η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο βιβλίο του Τριβιζά που πλάθει μια πρωτότυπη ιστορία: η Φρικαντέλα είναι μια κακιά μάγισσα που κλέβει τις φωνές των παιδιών που τραγουδούν τα κάλαντα, μέχρι που εκείνα θα προσπαθήσουν να τις πάρουν πίσω! Στην επανέκδοσή του, το βιβλίο έχει παράρτημα με τα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Για παιδιά από 6 ετών.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Τα Χριστούγεννα του Κλουζ

Τα μεγαλύτερα παιδιά που λατρεύουν τον ντεντέκτιβ Κλουζ, θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το χριστουγεννιάτικο μυστήριο που καλείται να λύσει. Ενώ τα καταφέρνει, ξαφνικά η όμορφη Τίνα έρχεται και τον μπερδεύει.


Για μικρούς ντεντέκτιβ από 8 ετών.

Βρείτε το εδώ.

Μην ταλαιπωρείς τον Άΐ- Βασίλη

Τα παιδιά ζητάνε και ζητάνε και… ζητάνε μια μεγάλη λίστα με δώρα που θέλουν να τους φέρει ο Άγιος Βασίλης. Σ’ αυτό το παραμύθι, θα μάθουν πώς να μην τον κουράσουν αλλά και να εκτιμήσουν την προσφορά του.

Θα το δείτε online. 

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη

Ένα χριστουγεννιάτικο διήγημα που διδάσκει στα παιδιά γιατί δεν πρέπει να είμαστε… τεμπέληδες! Ήρωάς μας είναι ο μαστρο-Παυλάκης που όμως δεν θέλει να δουλέψει και προτιμά να κάθεται όλη μέρα. Τελικά, η οικογένειά του θα τον διώξει απ’ το σπίτι του και τότε αναγκάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα μόνος του.

Θα το αγοράσετε διαδικτυακά εδώ. 

Ιδανικό για παιδιά από 9 ετών.

v