Τα «δώρα» που κάθε μαμά θέλει απ’ τον Άγιο Βασίλη

Τα «δώρα» που κάθε μαμά θέλει απ’ τον Άγιο Βασίλη

Αγαπημένε μας Άγιε Βασίλη,

Ξέρεις καλύτερα από εμάς πόσο βολικοί κι ολιγαρκείς άνθρωποι είμαστε. Είμαστε ευτυχείς και με τα λίγα. Κι έτσι φέτος, όπως και κάθε χρονιά, δεν θέλουμε ακριβά δώρα. Θέλουμε να γίνεις το τζίνι μας και να πραγματοποιήσεις τις ευχές των δόλιων μαμάδων (ή τις ανάγκες –όπως το πάρει κανείς). Για τις γιορτές, Άγιε Βασίλη, θέλουμε τα παρακάτω:

1. Θέλουμε να κοιμηθούμε τώρα και να ξυπνήσουμε κατά τις Απόκριες –που θα ‘χει ζεστάνει κι ο καιρός.

2. Θέλουμε τσάμπα πετρέλαιο –μιας και πιάσαμε τα του κρύου- γιατί κουραστήκαμε να κάνουμε τσίσα μας με το μπουφάν.

3. Θέλουμε, σε παρακαλούμε, να μας δώσεις δύναμη για να είμαστε πιο ψύχραιμες και ήρεμες το 2017 και να σταματήσουμε να ξεσπάμε τα νεύρα μας σ’ αυτούς που αγαπάμε.

4. Επίσης, αν μπορείς, θέλουμε μια λίστα με φαγητά και συνταγές μπας και λυθεί ποτέ το ζήτημα «Τι να μαγειρέψω αύριο;» -ερώτηση στην οποία όλοι αρνούνται να απαντήσουν.

5. Άγιε Βασίλη, αν μπορείς κάνε μας δώρο φέτος ένα μαγικό μηχάνημα που απλώνει και σιδερώνει και διπλώνει. Α! και που βάζει τα σιδερωμένα στη θέση τους. Ευχαριστούμε.

6. Θα θέλαμε, αν σου είναι εύκολο, να μας κάνεις δώρο παιδιά και συζύγους και παντός είδους συγκατοίκους που σηκώνουν πού και πού το χέρι τους να κάνουν καμιά δουλειά.

7. Θέλουμε να κάνεις κάτι να εξαφανιστούν τα άγχη και οι αγωνίες μας, μπας και βρούμε ησυχία κάποια στιγμή.

8. Κι επίσης, αν γίνεται, θέλουμε να μας κάνεις δώρο μια μηχανή που παράγει χρόνο, γιατί το 24ωρο δεν φτάνει ούτε με σφαίρες.

9. Κι αν είναι να μπεις στον κόπο να φτιάξεις μηχανές που δεν υπάρχουν, παρακαλούμε φτιάξε μας και μία που βγάζει χέρια, γιατί τα δύο δεν φτάνουν ούτε με σφαίρες.

10. Άγιε Βασίλη, φέτος δώσε φώτιση (ή καινούρια αυτιά) στα παιδιά μας, για να μας ακούνε και να μη χρειάζεται να λέμε 364 φορές το ίδιο πράγμα.

11. Και, αν μπορείς, φύλαξε τα από τις ιώσεις, γιατί έχουμε εξοντωθεί οικογενειακώς.

12. Και, μιας και τα λέμε, αν πρόκειται να κάνεις το καλό δώσε υγεία σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. (Μην κοροϊδεύεις, δεν είμαστε μελό!)

13. Άγιε Βασίλη, φέτος κάνε οι σοκολάτες να παχαίνουν όσο το μπρόκολο και τα ακτινίδια. Λεπτό σώμα, παχύ πορτοφόλι –όχι το αντίθετο. Μην τα ξαναλέμε!

14. Δώσε μας τη διαύγεια να καταλαβαίνουμε καθημερινά πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε υγιείς, αγαπημένοι κι αρτιμελείς, γιατί πού και πού το ξεχνάμε σαν να ‘ταν τίποτα ασήμαντο.

15. Και, αν δύνασαι, κάνε σε παρακαλούμε τα μαγικά σου για να μη χορτάσουν τα μικρά μας ποτέ αγκαλιές, αγάπη και φιλιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v