Μετά από 7 αποτυχημένες εξωσωματικές, έχουμε ελπίδα να αποκτήσουμε παιδάκι;

Μετά από 7 αποτυχημένες εξωσωματικές, έχουμε ελπίδα να αποκτήσουμε παιδάκι;

Ερώτηση:
Έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ με τη σύζυγο κάνοντας 7 εξωσωματικές- η τελευταία με δανεικά ωάρια χωρίς αποτέλεσμα. Απευθύνθηκα σε φίλο γυναικολόγο, ο οποίος έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο τελευταίος γιατρός (από γνωστό κέντρο εξωσωματικής) μετά την υστεροσκόπηση που έκανε, κατέστρεψε το ενδομήτριο της συζύγου με την πυρακτωμένη λαβίδα που χρησιμοποιείται (υπάρχει DVD) με αποτέλεσμα να παραμένει πολύ λεπτό, παρά τις τεράστιες δόσεις cyclacur και utrogestan που της χορηγούσαν. Μας είπε ότι λόγω αυτού είναι άσκοπο να παλεύουμε με οποιοδήποτε τρόπο να πετύχουμε εγκυμοσύνη. Μας είπε ότι κάτι τέτοιο σε γυναίκες άνω των 40 δεν το επιχειρεί κανένας γιατρός με στοιχειώδεις γνώσεις. Υποτίθεται η διαδικασία έγινε για νεαροποίηση του ενδομητρίου και έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό έγινε χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία (αιμορραγία, δυσπλασίες κτλ) μόνο κάποιες συμφύσεις. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια ανευθυνότητα και ασχετοσύνη; Το ενδομήτριο με τις τεράστιες δόσεις χαπιών (15 cyclacur τη μέρα) έφθασε μόλις 8mm. Από δω και πέρα είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση η υιοθεσία; 
Απάντηση:

Κοιτάξτε, απ’ ό,τι μου λέτε, το ενδομήτριο έφτασε τα 8 χιλιοστά. Η σύζυγός σας μπορεί κάλλιστα να κυοφορήσει με ενδομήτριο 8 mm. Δεν βλέπω λόγο για να αισθάνεστε ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί. Συνεχίστε και θα τα καταφέρετε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v