Δωρεάν συναντήσεις μουσικοθεραπείας για γονείς πρόωρων παιδιών

Δωρεάν συναντήσεις μουσικοθεραπείας για γονείς πρόωρων παιδιών

Το 31εβδομάδες και η εξειδικευμένη σε θέματα προωρότητας μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Καλλιώδη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια ομάδα υποστήριξης για γονείς με πρόωρα παιδιά.

Λίγα λόγια για τη θεραπεία

Η μουσικοθεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας μέσω τέχνης που χρησιμοποιεί μουσικές εμπειρίες και τις σχέσεις που προκύπτουν μέσα από αυτές ως το βασικό εργαλείο διερεύνησης όσων μας απασχολούν.

Σε μια συνεδρία μουσικοθεραπείας τα μέλη σχεδιάζουν με μουσικά όργανα, τη φωνή και το σώμα τους, ακούν μουσική, κινούνται με μουσική, συζητούν και σιωπούν. Δεν έχει σημασία το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά η δημιουργία μιας μουσικής γλώσσας που αντανακλά τη ψυχοσυναισθηματική και σωματική κατάσταση των ατόμων και επιτρέπει μια ουσιαστική επικοινωνία με τον εαυτό τους και τους άλλους.

Για να ωφεληθεί κάποιος από τη μουσικοθεραπεία δεν χρειάζεται να έχει μουσικές γνώσεις.

Η ομάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν «ασφαλή τόπο» όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναλογιστούν πώς η προωρότητα επηρέασε και επηρεάζει τη ζωή τους και πώς θα συνεχίσουν από δω και πέρα.

Πού, πότε, ποιος;

Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά τον μήνα, κάθε τελευταία Παρασκευή, 19:30 – 21:30, στο Κέντρο Μουσικοθεραπείας ΗΧΩ, Ναρκίσσων 13 στο Χαλάνδρι με πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.

Απευθύνεται σε όλους τους γονείς με πρόωρα παιδιά βρεφικής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η πρώτη συνάντηση θα έχει τον χαρακτήρα γνωριμίας και θα είναι ανοικτή στο κοινό. Σε αυτή θα ενημερωθούμε για το πώς χρησιμοποιούμε τη μουσική για να ενισχύσουμε τον συναισθηματικό δεσμό γονέα παιδιού, πώς δηλαδή να χρησιμοποιούμε τη μουσική για να έρθουμε κοντά με τα παιδιά μας. Στη συνέχεια θα γίνει μια δοκιμαστική συνεδρία μουσικοθεραπείας, ώστε να δούμε τον τρόπο λειτουργίας.

Οι συναντήσεις προσφέρονται δωρεάν, αλλά επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, επικοινωνήστε στο 6942 665791 για να κάνετε κράτηση.

 

v