Πώς να πετύχετε το τέλειο φυσικό μακιγιάζ

Πώς να πετύχετε το τέλειο φυσικό μακιγιάζ

Το φυσικό look είναι το πιο γοητευτικό αλλά και το πιο δύσκολο, αφού πολλές φορές άθελά μας καταφεύγουμε σε αντιαισθητικές υπερβολές με το μακιγιάζ. Ακολουθήστε, λοιπόν, τη συμβουλή «Μέτρον άριστον», αφήστε στην άκρη τις έντονες σκιές και τα σκούρα κραγιόν και δείτε πώς θα αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα με το μακιγιάζ.

Βήμα 1ο: Καθαρίστε

Τα θεμέλια του natural look ξεκινούν από την καθαρή επιδερμίδα: καθαρίστε το πρόσωπό σας είτε μ’ ένα γαλάκτωμα είτε μ’ ένα απαλό gel ή αφρό ειδικό για την αφαίρεση του makeup. Μια φορά την εβδομάδα, επίσης, μπορείτε να κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό για αψεγάδιαστο δέρμα. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας πώς μπορείτε να αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα. 

Βήμα 2ο: Ενυδατώστε

Στη συνέχεια, εφαρμόστε μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας (περίπου στο μέγεθος ενός ρεβυθιού) στο πρόσωπο και μια ειδική κρέμα για την περιοχή των ματιών. Πριν αρχίσετε το μακιγιάζ, περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι ν΄ απορροφηθεί. Στη συνέχεια, απλώστε μια bb cream που έχει πολύ ελαφριά σύνθεση και καλύπτει επαρκώς τις ατέλειες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα που, εκτός από βαθιά ενυδάτωση, θα σας δώσει έξτρα ομοιομορφία. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να έχετε πολλά προϊόντα στο νεσεσέρ σας, είναι η καλύτερη επιλογή. 

Βήμα 3ο: Η ώρα του κονσίλερ

Για τους μαύρους κύκλους, τις κοκκινίλες και τα σημάδια, απλώστε κονσίλερ στα επίμαχα σημεία. Κάτω από την περιοχή των ματιών εφαρμόστε το σχήμα ανάποδου τριγώνου και ταμπονάρετε με τα δάχτυλα. Για τα υπόλοιπα σημεία, αρκεί μια μικρή ποσότητα μόνο πάνω στην «προβληματική» περιοχή και όχι γύρω της. Διαφορετικά, θα δημιουργήσετε ένα ανοιχτόχρωμο φωτοστέφανο, τονίζοντας το σημείο που θέλετε να κρύψετε.



Προτιμήστε την υγρή του μορφή σε βουρτσάκι για να μην σας «πέσει» πολύ την ώρα που βάφεστε. Είναι σημαντικό, επίσης, η απόχρωσή του να είναι ακριβώς ίδια με αυτή της επιδερμίδας σας. Ο καλύτερος τρόπος να το τεστάρετε είναι να το δοκιμάσετε στη γραμμή του πηγουνιού και όχι στο χέρι, που έχει αρκετά διαφορετικό χρώμα από το πρόσωπο. 

Βήμα 4ο: Πουδράρετε την περιοχή του «Τ»

Μην το παρακάνετε με την πούδρα- εφαρμόστε την στη λεγόμενη περιοχή του «Τ», δηλαδή στο μέτωπο στο ύψος πάνω από τα φρύδια, την γραμμή της μύτης και το πηγούνι. Προσέξτε, ωστόσο, ν’ απλώσετε ακόμα μια μικρή ποσότητα λίγο κάτω από το σαγόνι για να μην σταματάει ξαφνικά εκεί το χρώμα της πούδρας. Για τους επίμονους μαύρους κύκλους που το κονσίλερ δεν μπορεί να κρύψει 100%, ζωγραφίστε 3 τελείες στην περιοχή κάτω από τα μάτια, και ενώστε τις με κυκλικές κινήσεις με το δάχτυλό σας.

Βήμα 5ο: Μπρόνζερ για τις… προχωρημένες ή ρουζ για τις κλασικές

Το σωστό μπρόνζερ για κάθε επιδερμίδα είναι μέχρι και 2 τόνους πιο σκούρο- όχι παραπάνω γιατί το αποτέλεσμα δεν θα σας κολακεύσει. Είναι αυτονόητο ότι χρησιμοποιείται σε αντικατάσταση του ρουζ και όχι συμπληρωματικά. Για τη σωστή εφαρμογή του, οι ειδήμονες συνιστούν ότι αρκεί να το απλώσουμε σχηματίζοντας με ένα πινέλο ένα "ε" που θα ξεκινά από τη γραμμή του πηγουνιού και θα τελειώνει λίγο πάνω από τα φρύδια (φωτογραφία).

. Ωστόσο, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν μας βλέπει ο ήλος, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα φειδωλή με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε για να μην καταλήξετε να δείχνετε σαν να έχετε κάνει σολάριουμ!

Αν δεν θέλετε να πειραματίζεστε, εφαρμόστε ρουζ αλλά σε υγρή μορφή αλλά σε τόνους τερακότας που είναι ιδανικοί για φυσικό μακιγιάζ αλλά και φυσικό κοκκίνισμα στα μήλα. Όπως και στο μπρόνζερ, μην το απλώσετε σε όλο το πρόσωπο παρά μόνο στα ζυγωματικά, με τον κλασικό μορφασμό του… ροφού.

Βήμα 6ο: Τονίστε τα μάτια σας φυσικά

Με ένα καφέ μολύβι για πιο ουδέτερο αποτέλεσμα, ζωγραφίστε μια λεπτή γραμμή στην περιοχή ακριβώς πάνω από τις βλεφαρίδες (αφαιρέστε τις μουτζούρες με μια μπατονέτα). Στη συνέχεια, εφαρμόστε άσπρο eye- liner στην εσωτερική γωνία των ματιών- μ’ αυτό το τρικ, τα μάτια σας θα φαίνονται μεγαλύτερα. Τέλος, απλώστε ελάχιστη ποσότητα κονσίλερ ακριβώς κάτω από τα φρύδια- έτσι θ΄ αποκτήσετε πιο φωτεινό και νεανικό βλέμμα.

Αν δεν αποχωρίζεστε τις σκιές ματιών, θα πρέπει να αυτοσχεδιάσετε για το τέλειο φυσικό look: Σε όλη την επιφάνεια του βλεφάρου, απλώστε με ένα πινελάκι ή με το χέρι μια ανοιχτόχρωμη σκιά σε μπεζ αποχρώσεις. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, εφαρμόστε μια ελαφριά γραμμή με σκουρόχρωμη σκιά σε καφέ τόνους στην καμάρα που θα «σβήνει» αρμονικά.



Μην φοβηθείτε, επίσης να αναμίξετε τις σκιές, μιας και οι ανοιχτόχρωμες συνήθως είναι πολύ ανοιχτές και οι σκουρόχρωμες πολύ μαύρες. «Ανακατέψτε» τις χωρίς να φοβηθείτε για να βρείτε τη μέση λύση.

Φυσικά, το μακιγιάζ των ματιών ολοκληρώνει η μάσκαρα. Για ανοιχτόχρωμα μάτια, το καφέ χρώμα θα σας δώσει πιο γήινους τόνους ενώ για τα καστανά η κλασική μαύρη μάσκαρα είναι ιδανική. Και για να αποφύγετε τα κομπάκια που θα «χαλάσουν» το natural look σας και θα προδώσουν τη μάσκαρα, προτιμήστε ένα χτενάκι για τις βλεφαρίδες που θ’ απομακρύνει την ποσότητα που περισσεύει.

Βήμα 7ο : Για δροσερά χείλη

Αν δεν είστε φαν των κραγιόν, ένα ενυδατικό χειλιών και ένα γυαλιστερό lip gloss είναι αρκετά. Αν όμως δεν τ’ αποχωρίζεστε ποτέ, δεν χρειάζεται να το κάνετε ούτε και τώρα: το τρικ για να διαλέξετε την ιδανική απόχρωση κραγιόν για φυσικό μακιγιάζ είναι να είναι μέχρι και δύο τόνους πιο σκούρα από το εσωτερικό των χειλιών. Δείτε αναλυτικά πώς θα το εφαρμόσετε σύμφωνα με τους makeup artist στο παρακάτω βίντεο:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v