Ο σωστός τρόπος να βάφεστε ανάλογα με τα χρώματά σας

Ο σωστός τρόπος να βάφεστε ανάλογα με τα χρώματά σας

Το μακιγιάζ πρέπει να χρησιμοποιείται για να αναδείξει τη γοητεία μας και όχι να τη μειώσει. Γι’ αυτό, όταν δεν το εκμεταλλευόμαστε σωστά, τα πειράματα με έντονες σκιές ματιών και nude κραγιόν αρκετές φορές καταλήγουν σε πανηγυρικές αποτυχίες και εμείς αναρωτιόμαστε τι κάναμε λάθος. Η απάντηση είναι απλή: σκεφτόμαστε πώς θα εντυπωσιάσουμε χωρίς να σκεφτούμε τι μας ταιριάζει χρωματικά. Δείτε σε ποια κατηγορία απόχρωσης ανήκετε, σκεφτείτε τι θέλετε να τονίσετε και αναδείξτε το με το κατάλληλο μακιγιάζ.

Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια, μακριά μαύρα μαλλιά

*Φωτογραφία: harpersbazaar.com

Η τριλογία αυτή εκφράζει μεγάλο μέρος των Ελληνίδων γυναικών, που τα τελευταία χρόνια διατηρούν το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους και έτσι δεν «μπερδεύουν» τις αποχρώσεις της επιδερμίδας τους με το «τεχνητό» ξανθό. Οι εκρηκτικές μελαχρινές, λοιπόν, ακολουθήστε τα παρακάτω tips:

Γι’ αρχή, τονίστε τα φρύδια σας. Περάστε ένα μολύβι ματιών (προσέχοντας να μην το παρακάνετε) και «απαλύνετε» το χρώμα με λίγο βαμβάκι. Δύο τρικ για να μην φαίνεται ότι έχετε φρύδια- τατουάζ: πρώτον, επιλέξτε αποχρώσεις έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτές από την απόχρωσή τους. Δεύτερον, μπορείτε να τα περάσετε με το βουρτσάκι μιας μισοτελειωμένης μάσκαρας. Τα υπολείμματά της είναι αρκετά για να τονίσουν τα φρύδια χωρίς το αποτέλεσμα να φαίνεται ψεύτικο.

Τα σκούρα μάτια ταιριάζουν με άπειρες αποχρώσεις, επομένως στις σκιές μπορείτε να πειραματιστείτε (σχεδόν) ελεύθερα. Με… ρέγουλα εφαρμόστε τις έντονες παλ αποχρώσεις γιατί, αν το παρακάνετε, θα «μπουκώσουν» το μακιγιάζ σας. Μην φοβηθείτε τα γήινα χρώματα, όπως το καφέ και το μπρονζέ και τολμήστε με smokey eyes. Λίγη χρυσόσκονη, επίσης, δεν έβλαψε ποτέ κανένα (ειδικά για την περίοδο των γιορτών).



Στα χείλη, τολμήστε με ένα έντονο κραγιόν που θα έρχεται σε αντίθεση με τα χρώματά σας. Το κόκκινο, το μπορντώ και οι πιο σκούρες αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για τις μελαχρινές γυναίκες. Πείτε «όχι» στα nude κραγιόν, που θα σας «χλωμιάσουν» και θα καταστρέψουν το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Για τις σημερινές… Μέριλιν



Το γοητευτικό ξανθό, που συνήθως συνδυάζεται και με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, θέλει διαφορετική και πιο προσεκτική μεταχείριση, γιατί ένα μικρό λάθος μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε σαν φάντασμα!

Αν θέλετε ν’ αναδείξετε τα μάτια σας, προτιμήστε «κοριτσίστικες» ανοιχτές αποχρώσεις, όπως αυτές του σάπιου μήλου, του ζαχαρί και του ανοιχτού καφέ. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα γιατί θα «αγριέψουν» το βλέμμα σας. Ωστόσο, έχετε την ελευθερία να «παίξετε» χρωματικά με το eye liner: μη μείνετε στο κλασικό μαύρο- το γκρι και το μπλε θα πλαισιώσουν ιδανικά το βλέμμα σας. Αν δεν την φοβάστε, τολμήστε και με καφέ μάσκαρα- θα σας δώσει βάθος και θα σας κάνει (ακόμα) πιο γοητευτική.

Στο υπόλοιπο πρόσωπο, προτιμήστε πάλι ανοιχτές αποχρώσεις του ροδακινί και του πορτοκαλί. Μια καλή συμβουλή για να φωτίσετε περισσότερο την επιδερμίδα σας, χωρίς υπερβολές, είναι να εφαρμόσετε ένα ανοιχτό bronzer στα μάγουλα και το πηγούνι.



Για τα χείλη, απαγορευτικά είναι τα σκούρα κραγιόν με εξαίρεση το έντονο κόκκινο (όχι το μπορντώ). Γενικά, καλό είναι να διαλέγετε κραγιόν σε πορτοκαλί και ροζ αποχρώσεις ή να μείνετε στα απλά «γυαλιστικά» lip gloss - τα σκούρα χρώματα στα χείλη θα σας «αγριέψουν».

Μακιγιάζ για το κόκκινο της φωτιάς



Το κόκκινο είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα που δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Αν είστε από τις τυχερές που το υποστηρίζουν, θα πρέπει να το αναδείξετε αναλόγως και με το μακιγιάζ.

Στα μάτια χρειάζεστε μόνο eyeliner και μάσκαρα- έτσι θα δημιουργήσετε ένα  γατίσιο βλέμμα που θα συνδυάζεται ιδανικά με το έντονο κόκκινο των μαλλιών σας. Αν δεν μπορείτε ν’ αποχωριστείτε τις σκιές (εξάλλου γιατί κάνετε συλλογή τόσα χρόνια;), προτιμήστε τις γήινες αποχρώσεις -με χρυσόσκονη για τις πιο επίσημες εμφανίσεις.

Επιμένουμε στο απλό μακιγιάζ ματιών γιατί θα τονίσετε τα χείλη σας. Κατά κανόνα, πρέπει να προτιμάτε κραγιόν πιο έντονα από το χρώμα των μαλλιών. Συγκεκριμένα, το κόκκινο είναι μια σίγουρη επιλογή (θέλει προσοχή ωστόσο για να βρείτε τη σωστή απόχρωση), ενώ για πιο ροκ στιλ οι αποχρώσεις του δαμασκηνί (δηλαδή του σκούρου μοβ) μπορεί να θεωρούνται τολμηρές, αλλά ταιριάζουν ιδανικά με τα χρώματά σας. Για το καθημερινό και πιο απλό μακιγιάζ, το έντονο ροδακινί «δένει» αρμονικά με το κόκκινο.



Γήινες αποχρώσεις θα πρέπει να προτιμήσετε και στο ρουζ - το ροδακινί και το κοραλί είναι τα χρώματα που ταιριάζουν με τα μαλλιά σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να βάψετε το υπόλοιπο πρόσωπο.

«Ζεστό» καστανό και σταρένιο δέρμα: Επιμείνετε φυσικά



Η δεύτερη μεγάλη μερίδα γυναικών στην Ελλάδα: οι καστανομάλλες. Σαν γενική οδηγία, το φυσικό look είναι η ιδανική επιλογή - το καστανό δίνει την αίσθηση της οικειότητας κι αυτό είναι που δεν πρέπει να χάσετε.

Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην σωστή βάση. Το makeup ή η πούδρα που θα επιλέξετε δεν πρέπει ούτε να σας χλωμιάζουν ούτε να σας προσθέτουν χρώμα. Αν θέλετε λάμψη, προτιμήστε bronzer σε απαλές ροδακινί ή απαλές ροζ αποχρώσεις και ξεχάστε το έντονο ρουζ.

Για να διατηρήσετε φυσικό το look, μην πειραματιστείτε με έντονες σκιές ματιών, πέρα από τα smokey eyes- οι ανοιχτόχρωμες γήινες αποχρώσεις είναι ιδανικές. Ειδικά αν τις συνδυάσετε με καφέ eyeliner και μάσκαρα δεν χρειάζεστε κάτι άλλο για «ζεστό», βαθύ βλέμμα -ούτε καν χρυσόσκονη!



Στα χείλη, επιμείνετε φυσικά με πορτοκαλί αποχρώσεις το χειμώνα και κοραλί το καλοκαίρι- στις καστανές ταιριάζει περισσότερο όταν έχουν πάρει χρώμα. Μην φοβηθείτε και το έντονο κόκκινο, αρκεί να είστε σίγουρη για την απόχρωσή του.

v