10 φοβερά παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε από χαρτόκουτα

10 φοβερά παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε από χαρτόκουτα

Νιώθουμε, κατ’ αρχάς, την ανάγκη να επισημάνουμε, ότι ακόμη κι αν δεν νιώθετε αρκετά ορεξάτοι ή ταλαντούχοι για να κάνετε κάποια απ’ τις παρακάτω κατασκευές (αν και ορισμένες δεν απαιτούν ούτε πολύ χρόνο ούτε ιδιαίτερο τάλαντο) μπορείτε πάντα να προσφέρετε ένα… σκέτο, άδειο, μεγάλο χαρτόκουτο στο παιδί για να το κάνει ό,τι θέλει –και σας υπογράφουμε ότι και το παιδί και η φαντασία του θα το εκτιμήσουν (τα είχαμε πει και σε παλιότερο άρθρο μας). Αν έχετε διάθεση, λίγα υλικά και αρκετή όρεξη, όμως, αξίζει να οργανωθείτε και ένα χαλαρό απόγευμα που θα βρίσκεστε όλοι σπίτι, να φτιάξετε μία (ή και περισσότερες) από τις παρακάτω κατασκευές.

Κουζίνα και τηλεόραση για το μικρό του νοικοκυριό

Δείτε εδώ περισσότερα. 

Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα

Εδώ, μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς θα τον φτιάξετε. 

Τροχόσπιτο: Όπου γης και πατρίς

Ρίξτε εδώ μια ματιά για το τι θα χρειαστείτε και πώς θα το φτιάξετε.

Ο μανάβης της γειτονιάς

Εδώ θα δείτε πώς να στήσετε... τη μικρή του επιχείρηση.

Μίνι βαν α λα  '60's

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ

Ένα κουκλόσπιτο για την κούκλα σας

Δείτε εδώ πώς θα το κάνετε. 

Αν σας φαίνεται ανεβασμένος ο βαθμός δυσκολίας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για DIY κουκλόσπιτα.

Μια (πολύ!) ωραία πεταλούδα

Εδώ οι αναλυτικές οδηγίες περιττεύουν -θα χρειαστείτε ένα καλό κοπίδι, άσπρη (ή ό,τι άλλο προτιμάτε) μπογιά και όλη σας την φαντασία! 

Η πύλη του κάστρου

Χωρίς μεγάλη διαδικασία, μπορείτε να μετατρέψετε το δωμάτιο του παιδιού σε φρούριο, κόβοντας τα χαρτόκουτα όπως στη φωτογραφία και φροντίζοντας το πλάτος της κατασκευής να αντιστοιχεί μ' αυτό της πόρτας του δωματίου του. 

Το καλύτερο παιχνίδι με βόλους

 

Τα παιδιά είναι εγγυημένο ότι θα κολλήσουν. Δείτε εδώ βήμα-βήμα πώς θα το φτιάξετε.

Η κιβωτός του Νώε (ή του παιδιού σας)

Aφαιρέστε το πάνω μέρος της κούτας, κόβοντάς το με ένα καλό ψαλίδι ή κοπίδι. Ανοίξτε τρεις τρύπες σε κάθε πλευρά (χρησιμοποιώντας διαβήτη ή ένα μικρό πιατάκι για να είναι οι κύκλοι ίδιοι). Ενώστε με χαρτοταινία μερικά ρολά από χαρτί υγείας, για να φτιάξετε το κατάρτι, κολλήστε το στον πάτο της κιβωτού και κρεμάστε πάνω του τριγωνικά κομμάτια από χαρτόνι για πανιά. Επιβιβάστε τα ζωάκια και το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει.

v