6 τέλειες ανοιξιάτικες βόλτες για το σαββατοκύριακο

6 τέλειες ανοιξιάτικες βόλτες για το σαββατοκύριακο

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της Άνοιξης καταφθάνει με πολλή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν τους 20 βαθμούς. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, δεν έχετε καμία δικαιολογία να μείνετε σπίτι, αντίθετα μια βόλτα με τα παιδιά για να πιάσετε τον Μάρτη και να διασκεδάσετε, σχεδόν επιβάλλεται. Δείτε τις καλύτερες επιλογές για το διήμερο που είναι προ των πυλών.

«Πόσες σκέψεις χωράνε στο μυαλό μου;» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή από τις 11.30 το πρωί και για δύο ώρες, τα παιδιά από 5 έως 7 ετών θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν και θα χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες για να φτιάξουν μια άκρως σουρεαλιστική ιστορία. Παράλληλα, οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν τον κυριακάτικο καφέ τους στο υπέροχο και καταπράσινο αίθριο του Μουσείου.

*Φωτογραφία: in2life.gr

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 12 ευρώ ανά άτομο και στα 10 ευρώ για τ’ αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο.

Μουσικές των λουλουδιών στο Μέγαρο Μουσικής 

Μουσικές, χορός, θεατρικό παιχνίδι, παραμύθια μαζί με αρώματα της άνοιξης έρχονται στην Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Αθηνών από την Ομάδα Λόγου Παίγνιον την Κυριακή στις 12 το πρωί και στη 1 το μεσημέρι. Εκεί τα μικρά από 3 έως 7 ετών και οι γονείς τους θα ανακαλύψουν τη δημιουργικότητά τους και θα δουν πώς είναι να λειτουργείς σε μια ομάδα.

Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ ενώ το ενιαίο για ένα παιδί και έναν γονιό ανέρχεται στα 12 ευρώ.

Για αγορά online μέσω ticket services, δείτε εδώ.

Ποδήλατο και τσουβαλοδρομίες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τι καλύτερο από το να βρεθείτε σε έναν καταπράσινο χώρο ένα βήμα από το κέντρο της Αθήνας; Στο Πάρκο του Σταύρου Νιάρχου, λοιπόν, το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 11 το πρωί, οι γονείς θα θυμηθούν το παιχνίδι στη γειτονιά και τα παιδιά θα μάθουν πώς παίζεται η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες στη μοντέρνα εκδοχή τους.

*Το πρόγραμμα «Παιχνίδια για οικογένειες» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 έως 9 ετών.

*Φωτογραφία: ert.gr

Αλλά και την επόμενη μέρα, την Κυριακή στις 10 το πρωί, τα μικρά σας (από 2 έως 8 ετών) θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ποδήλατο σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο πάρκο υπό το άγρυπνο βλέμμα εκπαιδευτών που θ’ αναλάβουν να τα μετατρέψουν σε κανονικούς ποδηλάτες!

Εδώ θα δείτε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, κάποιες από τις οποίες απευθύνονται σε ενήλικες. 

*Φωτογραφία: kirkinews.gr

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν, ωστόσο τηρείται σειρά προτεραιότητας, γι’ αυτό φροντίστε να βρίσκεστε εγκαίρως στον χώρο του Πάρκου.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου παρέα με τον Κλουζ

Το Σάββατο 4 Μαρτίου, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο τα παιδιά (από 9 ετών) θα γίνουν ντεντέκτιβ και θα κληθούν να λύσουν ένα μυστήριο, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους από τη Φυσική, τα Μαθηματικά και τη Μελέτη Περιβάλλοντος. Στο τέλος, μάλιστα, θα πάρουν ως δώρο το καπέλο του Ντεντέκτιβ Κλουζ και ένα παράσημο για την επιτυχία τους.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Το κόστος ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά παιδί, ωστόσο τηρείται σειρά προτεραιότητας, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected].

Jurasic Park στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Μια που ο καιρός πλέον επιτρέπει πιο μακρινές βόλτες, το Πολιτιστικό Πάρκο στην Κερατέα είναι μια απ’ τις καλύτερες επιλογές. Στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η εποχή των δεινοσαύρων» που εκτυλίσσεται στο Πάρκο Δεινοσαύρων , μικροί και μεγάλοι θα δουν εκθέματα- δεινοσαύρους σε φυσικό μέγεθος ενώ, εκτός από την ξενάγηση που γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια εμπνευσμένα από την εποχή των μεγάλων ζώων.

*Φωτογραφία: el.aupetitbonheurmaternelle.com

Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα διαδραστικά προγράμματα (εδώ θα τα δείτε αναλυτικά) και οικογενειακώς να συμμετέχετε σε μια διασκεδαστική βόλτα με το τραινάκι του πάρκου.



Το μεμονωμένο εισιτήριο ανέρχεται στα 6 ευρώ ενώ το οικογενειακό για 2 ενήλικες και 2 παιδιά κοστίζει 18 ευρώ- ενδεχομένως να σας συμφέρει περισσότερο.

Παραμύθια και περιήγηση στον Εθνικό Κήπο

Το ερχόμενο Σάββατο στις 11.30 π.μ. και στις 12.30 μ.μ., τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που θα βρεθούν στον Εθνικό Κήπο, θα δουν να ζωντανεύει μπροστά τους το παραμύθι «Ορχήστρα Ποντικάτα» της Σοφίας Ζαραμπούκα, υπό τους ήχους κλασικής κιθάρας. Φυσικά, μετά το τέλος της αφήγησης μπορείτε να εξερευνήσετε οικογενειακώς τον Εθνικό Κήπο και να έρθετε έστω και για λίγο πιο κοντά στη φύση.

*Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
 

v