Πώς να βάλω σωστά το κόκκινο κραγιόν

Πώς να βάλω σωστά το κόκκινο κραγιόν

Το κόκκινο κραγιόν είναι ένα από τα λίγα (ή μάλλον ελάχιστα) προϊόντα μακιγιάζ που μετράει περίπου 100 χρόνια στο εμπόριο με μεγάλη επιτυχία  και που δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα! Ακόμα και μόνο του αρκεί για να αναδείξει τη γοητεία και τον αισθησιασμό μας, όμως, αν το βάλουμε λάθος, καταστραφήκαμε… Συγκεντρώσαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να το φοράτε σωστά από εδώ και πέρα, χωρίς να τρέμετε μήπως βάψετε και τα δόντια σας ή σας πέσει λίγο παραπάνω γύρω από τα χείλη.

Η δοκιμή είναι το πρώτο βήμα

Μπορεί να σας αρέσει η απόχρωση του μπορντοροδοκόκκινου (δανειζόμαστε τη χρωματική παλέτα της κ. Μιραράκη), όμως δεν σημαίνει ότι σας ταιριάζει. Κάνοντας το τεστ στο εσωτερικό σημείο του χεριού, όπως στη φωτογραφία, θα πάρετε την απάντησή σας.



Ενδεικτικά, για να σας βοηθήσουμε, να ξέρετε ότι το έντονο κλασικό κόκκινο ταιριάζει στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, το κοραλοκόκκινο είναι ιδανικό για το σταρένιο δέρμα ενώ το σκούρο κόκκινο σε μωβ αποχρώσεις ταιριάζει γάντι στις σκουρόχρωμες γυναίκες.

Πούδρα για να αποφύγετε τα μουτζουρώματα



Με το ειδικό σφουγγαράκι της πούδρας, περάστε μια στρώση πάνω απ’ τα χείλη. Το κέρδος είναι διπλό: το κόκκινο κραγιόν «κολλάει» στην πούδρα και δεν δραπετεύει απ’ τα χείλη ενώ η σύνθεσή της το κάνει να διαρκεί περισσότερο.

Πείτε όχι στο κόκκινο μολύβι αν δεν « το έχετε»

*Φωτογραφία: minq.com

Το κόκκινο μολύβι είναι επίφοβο για τις πρωτάρες. Χρησιμοποιήστε το μόνο αν είστε σίγουρη ότι έχει την ίδια ακριβώς απόχρωση με το κραγιόν για να μην φαίνεται η άχαρη αντίθεση όταν αυτό αρχίζει να «ξεφτίζει». Η σίγουρη λύση είναι να κάνετε το περίγραμμα με ένα μολύβι σε ουδέτερους τόνους- ένα απαλό ροζ θα κάνει την ίδια δουλειά.

Αν όμως «το 'χετε», εφαρμόστε αυτά τα βήματα



Ξεκινήστε ζωγραφίζοντας ένα Χ με κόκκινο μολύβι στο τόξο του πάνω χείλους και στη συνέχεια επεκταθείτε στα πλάγια και στο κάτω χείλος. Αν και φαίνεται ανώφελο, σας εγγυόμαστε, ότι το γέμισμα θα γίνει πολύ πιο εύκολο στη συνέχεια.

Κονσίλερ για φωτεινότητα

*Φωτογραφία: minq.com

Με ένα λεπτό πινέλο εφαρμόστε κονσίλερ γύρω απ’ τα χείλη. Έτσι, εκτός του ότι θα εγκλωβίσετε το χρώμα στη συγκεκριμένη περιοχή, θα δημιουργήσετε μια φωτεινή αντίθεση του κόκκινου με το ανοιχτό χρώμα του κονσίλερ.

Κόκκινο κραγιόν για… βιαστικές



Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε την ιεροτελεστία που απαιτείται για να φορέσετε το αισθησιακό κόκκινο κραγιόν σας, η λύση είναι απλή: σουφρώστε τα χείλη σαν να στέλνατε ένα φιλί στον αγαπημένο σας και με το δάχτυλο εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα κραγιόν. Η «τεχνική» αυτή ενδείκνυται και για το πρωί, οπότε το λιγότερο έντονο κόκκινο είναι προτιμότερο.

Για τις τολμηρές: Δοκιμάστε το ombre κόκκινο



Η μόδα του ombre ξεκίνησε απ’ τα μαλλιά και τώρα επεκτείνεται στο… στόμα. Ξεκινήστε βάζοντας κονσίλερ στα χείλη και συνεχίστε κάνοντας το περίγραμμα με ένα μαύρο μολύβι. Έπειτα, γεμίστε με το κόκκινο κραγιόν και μ’ ένα πινέλο αρχίστε να ανακατεύετε προσεκτικά τα δύο χρώματα (μέχρι να μην φαίνεται καθόλου το μαύρο). Η τεχνική αυτή, εκτός του ότι κάνει τα χείλη πιο αισθησιακά, τα «μεγαλώνει».

Αφήστε το κόκκινο να κλέψει τις εντυπώσεις



Ο πιο σικ τρόπος να φορέσετε το κόκκινο κραγιόν είναι να είστε διακριτική με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Αποφύγετε τα smokey eyes ή το έντονο ρουζ. Ο ιδανικός συνδυασμός είναι να τονίσετε τα μάτια σας με πολλή μάσκαρα και eyeliner, αλά Μπριτζίτ Μπαρντό. Δεν αξίζει να την εμπιστευθείτε;

Ναι στο κόκκινο κραγιόν, όχι στα ροζ και κόκκινα ρούχα

*Φωτογραφία: wikihow.com

Μαύρο, άσπρο, καφέ, μπεζ, πράσινο, γκρι, μπλε, ακόμα και κίτρινο (αρκεί να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση) μπορούν να συνδυαστούν με το κόκκινο κραγιόν. Τα δύο απαγορευτικά χρώματα στα ρούχα είναι το ροζ και το… κόκκινο  Ο συνδυασμός τους λειτουργεί συμπληρωματικά και η ένταση του κόκκινου κραγιόν μειώνεται κατά πολύ, γι’ αυτό αποφύγετέ τον. Εξάλλου, τόσο κόπο κάνατε: αξίζει να μην το δείξετε;

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v