Η τέλεια συνταγή για αφράτη ομελέτα φούρνου

Η τέλεια συνταγή για αφράτη ομελέτα φούρνου

Η ομελέτα δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά λιπαρή, πνιγμένη στα τυριά και στο μπέικον –όπως συνηθίζουμε να την απολαμβάνουμε. Δείτε παρακάτω μια πανεύκολη συνταγή για ομελέτα στον φούρνο, πενανόστιμη και με μπόλικη θρεπτική αξία, αφού έχει ως βάση τα σέσκουλα που είναι σχεδόν τόσο ωφέλιμα, όσο το σπανάκι.


Τι θα χρειαστείτε:

10 μεγάλα φύλλα σέσκουλα
1 κ.γ. καπνιστό κόκκινο πιπέρι
αλάτι
μαυρο πίπερο
80 γρ. φέτα τριμμένη
8 ντοματίνια
4-5 αβγά
50 ml γάλα
4 κ. σούπας φρυγανιά ολικής αλέσης τριμμένη
ελαιόλαδο

Τι θα κάνετε:

Βήμα 1ο



Πλένουμε καλά και ζεματίζουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα για 10 λεπτά.

Βήμα 2ο



Αφού τα περάσουμε κάτω από κρύο νερό, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα κόβουμε σε κομματάκια. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3ο



Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και όλα τα μπαχαρικά.

Βήμα 4ο



Προσθέτουμε το τυρί και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε!

Βήμα 5ο



Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ.

Βήμα 6ο



Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ομοιόμορφα, στον πάτο.

Βήμα 7ο



Βάζουμε το μείγμα μέσα.

Βήμα 8ο



Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα τοποθετούμε από πάνω.

Βήμα 9ο



Την υπόλοιπη φρυγανιά την βάζουμε από πάνω.

Βήμα 10ο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

…καλή όρεξη!



Αφήνουμε να κρυώσει λίγο προτού την σερβίρουμε!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

 

v