5 τέλεια video games για παιδιά

5 τέλεια video games για παιδιά

Όσο ηρωικά κι αν προσπαθούμε να αντισταθούμε στον τυφώνα video games ως γονείς, η πικρή αλήθεια είναι ότι η άμυνά μας κάποτε θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και θ’ αναγκαστούμε να αγοράσουμε μια κονσόλα, να κατεβάσουμε ένα παιχνίδι και να επιτρέψουμε στα παιδιά –με φειδώ και πρόγραμμα- να παίξουν. Ποια παιχνίδια, όμως, θα τους πάρουμε;

 

Ακολουθούν πέντε video games για κάθε γούστο που συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε:

LEGO Batman

Μετά τα LEGO Star wars και LEGO Indiana Jones, η βραβευμένη Traveller’s Tales, ξαναχτυπά με το videogame  LEGO Batman, που σίγουρα θα κερδίσει τους πιτσιρικάδες –είτε έχουν δει την ταινία είτε όχι. Ο Batman σώζει το Gotham City από τους παραβάτες του νόμου με τα σούπερ gadgets του και το τετραπέρατο μυαλό του στο Play Station.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Τρέξε Μάρκο

Το παιχνίδι «Τρέξε Μάρκο!» δημιουργήθηκε από την ελληνική ομάδα All can code και τον Κώστα Καρολεμέα, για να μάθει με τον πιο απλό τρόπο στα παιδιά, βασικές αρχές προγραμματισμού. Οι μικροί παίκτες, βοηθούν τον Μάρκο να λύσει μια σειρά από γρίφους, γράφοντας άθελά τους, κώδικα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στο iPad ή Android Tablet ή να παίξετε online από εδώ.

 

 

Wii

Δεν είναι εύκολο πια να βρει κανείς Wii, ωστόσο εδώ  υπάρχουν ορισμένες επιλογές σε σχετικά οικονομικές κονσόλες που, κοστίζουν (όπως όλες οι κονσόλες) αρκετά, αλλά εγγυώνται απόσβεση. Το Wii είναι εντελώς διαφορετικό απ’ οτιδήποτε άλλο, γιατί ο χειρισμός του ενσωματώνει αισθητήρες κίνησης, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να παίξουν παιχνίδια όπως τένις, μπόουλινγκ, μπάσκετ κ.λπ., κάνοντας τις φυσικές κινήσεις που όλοι έχουμε συνηθίσει!

Δείτε εδώ μερικές επιλογές παιχνιδιών και, αν βρείτε κονσόλα, μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά! 

Ratchet & Clank 

Έχει αγαπηθεί από μεγάλα και μικρά παιδιά, γι’ αυτό και αναδημιουργήθηκε, εκμοντερνίστηκε και κυκλοφορεί και για το Play Station 4! Ο Ratchet και το ρομπότ-φίλος του Clank, επέστρεψαν με ακόμα καλύτερα γραφικά και ένα διαστημόπλοιο έτοιμοι να κατακτήσουν ακόμη περισσότερους πλανήτες.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

 

Little Big Planet

Μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί, νομίζουμε ότι αρκεί για να σας πείσει ότι το “Little Big Planet 3” είναι πολύ ανώτερο αισθητικά απ’ το μέσο video game με το οποίο έρχονται σε επαφή τα παιδιά. Η τελευταία του ανανεωμένη εκδοχή για το Play Station 4, σχεδιασμένη στο χέρι, διαθέτει νέους χαρακτήρες με μοναδικές ικανότητες που, όπως προσυπογράφουν οι… επαγγελματίες gamers, μπορούν να κάνουν τον καθένα να κολλήσει!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

v