Τα απαραίτητα προϊόντα για το βρεφικό τάισμα

Τα απαραίτητα προϊόντα για το βρεφικό τάισμα

Ήρθε η ώρα του φαγητού; Είτε το μωρό ακόμα θηλάζει ή τρέφεται από το μπιμπερό, είτε μόλις ξεκίνησε τη στερεά τροφή και πειραματίζεται με κανονικά γεύματα, το να βρείτε τα σωστά προϊόντα ταΐσματος είναι σημαντικό τόσο για την υγιεινή της διατροφής του όσο και για τη δική σας διευκόλυνση. Δείτε τα προϊόντα και τα βρεφικά είδη που θα σας φανούν χρήσιμα.

Τα απαραίτητα του θηλασμού και του ταΐσματος με μπιμπερό

Θήλαστρο και μπιμπερό: Είναι χρήσιμα για να έχετε πάντα διαθέσιμο μητρικό γάλα, ακόμα και όταν δεν είστε στο σπίτι για να θηλάσετε. Επιπλέον, με τα μπιμπερό μπορεί να ταΐσει και ο μπαμπάς το μωρό. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 6 μπουκάλια, με αντίστοιχες θηλές, είτε σιλικόνης είτε καουτσούκ, ανάλογα με το τι θα βολέψει το μωρό σας.

Σακουλάκια συλλογής και αποθήκευσης μητρικού γάλακτος: Θα τα χρειαστείτε για να αποθηκεύετε το μητρικό γάλα στο ψυγείο ή την κατάψυξη και έπειτα να το ζεσταίνετε για να ταΐσετε το μωρό.

Σουτιέν θηλασμού: Θα σας διευκολύνουν στον θηλασμό με τον τρόπο που ξεκουμπώνουν στους μαστούς, ενώ είναι πολύ άνετα και προσφέρουν καλή στήριξη.

Επιθέματα θηλασμού: Θα εκπλαγείτε, ειδικά τις πρώτες μέρες του θηλασμού, από το πώς και πόσο θα στάζουν οι θηλές σας γάλα. Με τα επιθέματα αυτά θα αποφύγετε τις διαρροές που μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Ειδική βούρτσα για μπιμπερό και θηλές: Μπορείτε να βολευτείτε και με ένα απλό σφουγγάρι, αλλά αυτές οι ειδικές βούρτσες καθαρίζουν καλύτερα.

Αποστειρωτής: Απαραίτητος κατά τους πρώτους μήνες, για να αποστειρώνετε τα μπιμπερό, τις θηλές και τις πιπίλες.

Θερμαντήρας για το μπιμπερό: Χρήσιμος για να ζεσταίνετε όσο ακριβώς χρειάζεται το γάλα του μωρού και να αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων ή το μπρίκι με ζεστό νερό.

Τα απαραίτητα του ταΐσματος στέρεας τροφής

Βρεφικό-παιδικό καθισματάκι φαγητού: Πρέπει να είναι αρκετά ψηλό για να σας βολεύει στο τάισμα, και να έχει ειδικό τραπεζάκι μπροστά για να ακουμπάτε το πιατάκι του.

Εκπαιδευτικό ποτηράκι: Μεγαλώνοντας, το μωρό σας θα χρειάζεται ένα πιο εξελιγμένο μέσο για να πίνει το γάλα ή το νερό του.

Παιδικό πιατάκι, μπολ και κουπάκι: Όταν το μωρό αρχίζει να τρώει στέρεα γεύματα, καλό είναι για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, να έχει τα προσωπικά του «πιατικά», τα οποία θα πρέπει να είναι φτιαγμένα από άθραυστη πορσελάνη.

Παιδικό κουτάλι και πιρούνι: Απαραίτητα όσο και το πιατάκι, καλό είναι και αυτά να είναι φτιαγμένα από ασφαλή υλικά.

Σαλιάρες: Κατά προτίμηση πλαστικές, από αυτές που πλένονται, αν δεν θέλετε να του αλλάζετε ρούχα κάθε φορά μετά το φαγητό.

Μπλέντερ: Το σούπερ απαραίτητο εργαλείο για τους πρώτους μήνες που θα πρέπει να αλέθετε το φαγητό του μωρού, μέχρι να βγάλει όλα του τα δοντάκια και να μπορεί να μασήσει.

Ταπεράκια για βρεφική τροφή: Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα κοινά τάπερ της οικογένειας για να αποθηκεύετε το φαγητό του μωρού ή για να τα παίρνετε μαζί σας στη βόλτα. Προτιμήστε ειδικά ταπεράκια για αυτόν τον σκοπό, φτιαγμένα είτε από γυαλί είτε από BPA Free υλικά.

Πού θα τα αγοράσετε

Πολύ μεγάλη ποικιλία σε όλα τα παραπάνω είδη θα βρείτε στα καταστήματα Λητώ, στα καταστήματα Ήρα, στα καταστήματα Mothercare, καθώς και στα ηλεκτρονικά καταστήματα Let’s Go Green και Τρίκυκλο.

Πηγή: Babyzone.com

v