7 τέλεια παιδικά βιβλία για το Πάσχα

7 τέλεια παιδικά βιβλία για το Πάσχα

Φέτος το Πάσχα, μαζί με τη λαμπάδα, τα παπούτσια, τα σοκολατένια αυγά και τα παιχνιδάκια κάντε δώρο στο παιδί ένα βιβλίο με πασχαλινές ιστορίες. Από τον Ευγένιο Τριβιζά έως την Πηνελόπη Δέλτα, κι από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ως την Πέππα, τα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίθουν πασχαλινών βιβλιο-επιλογών. Εμείς ξεχωρίσαμε επτά και σας τις προτείνουμε.

30 ιστορίες περιμένοντας το Πάσχα

Mory Catherine



Ιδανικό για παιδιά από τριών ετών, το παιδικό βιβλίο «30 ιστορίες περιμένοντας το Πάσχα» είναι γεμάτο φαντασία και χρώμα, με εικονογράφηση που θα κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες που ανυπομονούν για το Πάσχα. Το βιβλίο θα ταξιδέψει μέσα από διαφορετικές ιστορίες τα παιδιά στην Ρωσία, την Αρμενία, την Ουγγαρία, το Σουδάν και την Ιερουσαλήμ την εποχή της Σταύρωσης του Ιησού.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Μάθετε εδώ περισσότερα. 

Η ζωή του Χριστού

Πηνελόπη Σ. Δέλτα



Μία απ’ τις διαχρονικότερες και δημοφιλέστερες πένες στο παιδικό βιβλίο, η Πηνελόπη Δέλτα, εξιστορεί με γλαφυρότητα και κατανοητό τρόπο τα γεγονότα των Ευαγγελίων, από τη γέννηση του Ιησού έως τη Σταύρωση και την Ανάστασή του. Αν το προτιμήσετε, συνυπολογίστε ότι πρόκειται για μυθιστόρημα 400 «και βάλε» σελίδων, επομένως φροντίστε να αντιστοιχεί στις λογοτεχνικές συνήθειες και δεξιότητες του παιδιού.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πέππα το γουρουνάκι: Πάσχα με την Πέππα

Μετάφραση: Δώρα Γιακουμή



Αν είστε κι εσείς μαμά ενός μικρού παιδιού, τότε δεν μπορεί να έχετε «γλιτώσει» από τον τυφώνα Πέππα και ό,τι σχετίζεται μ’ αυτόν –από παιδικά και βιβλία, μέχρι λαμπάδες και μασκότ στα εμπορικά κέντρα. Αν το παιδί σας είναι φαν, σας ενδιαφέρει, να μάθετε ότι η δημοφιλής σειρά βιβλίων που απευθύνεται σε παιδάκια από τριών ετών, περιλαμβάνει και μια πασχαλινή ιστορία, όπου ο Παππούς Γουρουνάκης διοργανώνει ένα ξεχωριστό παιχνίδι θησαυρού με κρυμμένα σοκολατένια αυγά.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πασχαλινά διηγήματα

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Ο μεγάλος συγγραφέας με την ασκητική ζωή και τη λυρική πένα που ξεχειλίζει ρομαντισμό, αγάπη για τη φύση και το θείο και κατάνυξη, έγραψε πολλά διηγήματα με φόντο το πνεύμα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας. Αν σας ανησυχεί η δύσκολη για ένα παιδί γλώσσα του Παπαδιαμάντη, ξεπεράστε το: η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει πασχαλινά διηγήματα ειδικά διασκευασμένα για παιδιά.



Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Η πρώτη μου Βίβλος: Η Ανάσταση του Χριστού

Φίλιππος Μανδηλαράς



Σε μια σειρά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με τον τίτλο «Η πρώτη μου Βίβλος», μπορείτε να βρείτε το τεύχος που αφηγείται γλαφυρά, μεστά και κατανοητά τα γεγονότα που αφορούν την Ανάσταση του Ιησού. Απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών και η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, εγγυάται ότι θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα τα μυήσει στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το αυγό που δεν σπάει ποτέ

Ευγένιος Τριβιζάς



Εφόσον έχει γράψει κάτι που εμπίπτει στην κατηγορία «πασχαλινό βιβλίο για παιδιά» δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Το βιβλίο «Το αυγό που δεν σπάει ποτέ», είναι η ιστορία… εκδίκησης ενός ανθρώπου αποφασισμένου να μην ξαναχάσει ποτέ από τον γείτονά του στην τιτάνια πασχαλινή μονομαχία των αυγών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα

Ανδρέας Καρκαβίτσας, Κώστας Κρυστάλλης, Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Τέλλος Άγρας, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Διονύσιος Σολωμός και ο Ευγένιος Ζαλόκωστας



Δέκα ιστορίες κορυφαίων ελληνικών ονομάτων των γραμμάτων, διασκευάζονται για τις λογοτεχνικές ανάγκες των μικρών αναγνωστών σε μία συλλογή με άρωμα λαμπρής. Κάθε ιστορία ζωντανεύει από έναν διαφορετικό εικονογράφο κι έτσι τα λόγια γίνονται εύκολα εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν γρηγορότερα στα παιδικά μυαλά.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Μάθετε περισσότερα εδώ.

                    

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v