10 κορυφαία σε πωλήσεις παιδικά βιβλία που πρέπει να αποκτήσετε

10 κορυφαία σε πωλήσεις παιδικά βιβλία που πρέπει να αποκτήσετε

Καινούριες και παλιές κυκλοφορίες, Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, βραβευμένα και μη έργα: η λίστα με τα best sellers του παιδικού βιβλίου έχει απ’ όλα και πρέπει να τη μελετήσετε! Τα παρακάτω δέκα βιβλία πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας –και, δεν μπορεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Μικρός Πρίγκιπας

Του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ



"Οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από μόνοι τους, και είναι κουραστικό για τα παιδιά να προσπαθούν πάντα και συνέχεια να τους εξηγούν τα πράγματα"

Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ εξέδωσε το μακρινό 1942 τον «Μικρό Πρίγκιπα» κάνοντας στην ανθρωπότητα (και τα παιδιά της) ένα τεράστιο δώρο. Ο αφηγητής-πιλότος πέφτει στην έρημο και γνωρίζει ένα πολύ παράξενο παιδί, που του διηγείται την ιστορία της περιήγησής του σε διάφορους πλανήτες, θέτοντας ερωτήματα για τη ζωή, την αγάπη και την ανθρώπινη φύση.

Κυκλοφορεί (και) από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το δώρο της παπλωματούς

Του Jeff Brumbeau



Μια γενναιόδωρη ψυχή, η Παπλωματού, φτιάχνει τα ομορφότερα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει σ’ όσους έχουν ανάγκη. Το μεγάλο στοίχημα, όμως, είναι να διδάξει στον άπληστο, στρυφνό βασιλιά την αξία της προσφοράς και την τέχνη της ευτυχίας. Το τρυφερό παραμύθι έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ άλλων και για τη μαγική εικονογράφηση του Γκέιλ ντε Μάρκεν.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Ο μικρός φιλόσοφος: Είναι άδικο!

Του Piquemal Michel



Τα «όχι» των μεγάλων έχουν φέρει τον μικρό Πίκολο στο μη περαιτέρω! Γιατί δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει; Η σειρά βιβλίων «Μικρός Φιλόσοφος» αποτελείται από μικρές ιστορίες, γραμμένες με χιούμορ που, με τρόπο κατανοητό, θέτουν στα παιδιά ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα. Στο τέλος κάθε τεύχους, υπάρχει το «φιλοσοφικό εργαστήρι» με οδηγίες για τους γονείς και παιχνίδια που εξετάζουν/ ασχολούνται με τον εκάστοτε προβληματισμό.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ

Του Γίργκεν Μπανσέρους



Είναι ίσως η πιο πολυδιαβασμένη σειρά παιδικού βιβλίου εδώ και χρόνια. Οι ιστορίες του πιο μικρού μεγάλου Ντεντέκτιβ που αγαπά τις τσίχλες και μισεί τα μυστήρια, μπορούν να εγγυηθούν ότι το παιδί σας θα «κολλήσει» και η βιβλιοθήκη σας θα γεμίσει με τις περιπέτειές του.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τα 88 ντολμαδάκια

Του Ευγένιου Τριβιζά



Τι θα είχε απογίνει η παιδική ηλικία τόσων και τόσων ανθρώπων χωρίς τον Ευγένιο Τριβιζά; Στη σειρά «Πολυπαραμύθια» η εφευρετικότητα, η φαντασία και το χιούμορ του χτυπάνε κόκκινο, αφού πρόκειται για ιστορίες που διαβάζονται με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους! Στα «88 ντολμαδάκια», το τι θα κάνει η Έμμα και σε ποιες περιπέτειες θα μπλέξει είναι καθαρά απόφαση του μικρού αναγνώστη, που σε κάθε στάδιο της ιστορίας πρέπει να διαλέξει τη συνέχεια.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.

Ο Φεγγαροσκεπαστής

Του Eric Puybaret



Η ιστορία του μικρού Τιμολέοντος, που εκτυλίσσεται υπό το φεγγαρόφως, έχει κερδίσει χιλιάδες πιτσιρίκια. Ο μικρός Τιμολέων ετοιμάζεται να διαδεχτεί τον ηλικιωμένο Ναπολέοντα στην πολύ υπεύθυνη θέση του Φεγγαροσκεπαστή, του ανθρώπου εκείνου που τις νύχτες σκεπάζει με ένα τεράστιο σεντόνι το φεγγάρι για να κρύψει ένα μέρος απ’ το φως του και οι άνθρωποι να μπορούν να απολαύσουν τα μαγευτικά μισοφέγγαρα. Χάνει τη μαγική καραμέλα που του επιτρέπει να πετά μέχρι εκεί πάνω κι έτσι, αρχίζουν οι περιπέτειές του.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αίσωπος.

Μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ

Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο

Του Silverstein Shel



Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, «πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βιβλίο που με πολλή ευαισθησία και χωρίς πολλά λόγια μιλάει για τη συντροφικότητα και την ανάγκη όλων μας- μικρών και μεγάλων- να μην είμαστε μόνοι. Το κείμενο είναι πολύ λιτό, η ιστορία είναι πολύ απλή, αλλά το μήνυμα πολύ δυνατό. Είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσετε πολύ κι εσείς και ότι θα σας δώσει ευκαιρίες για πολύ όμορφες κουβέντες με τα παιδιά σας.»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωρικός.

Μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ.

Το δέντρο που έδινε

Του Silverstein Shel



Ο ίδιος συγγραφέας και ο ίδιος εκδοτικός οίκος έχουν ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στο βιογραφικό τους. Το δέντρο που έδινε, ξεκινά με την τρυφερή φράση «Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μηλιά που αγαπούσε ένα αγοράκι» -η οποία είναι δηλωτική της ευαισθησίας που χαρακτηρίζει ολόκληρη αυτήν την ιστορία της φιλίας ανάμεσα σε ένα αγοράκι που ολοένα μεγάλωνε και μια μηλιά που πάντοτε έδινε.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωρικός.

Μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ.

O Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες

Του Ιούλιου Βερν σε διασκευή Αντώνη Παπαθεοδούλου



Το κλασικό έργο του Ιούλιου Βερν, διασκευάστηκε από τον βραβευμένο παιδικό συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου σε μια υψηλής αισθητικής έκδοση με την υπογραφή της Ίριδας Σαμαρτζή στην εικοναγράφηση και έγινε ιδιαίτερα προσιτό ακόμη και σε παιδιά από 6 ετών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Νόι και η Φάλαινα

Του Benji Davies



Ο μικρός, φιλόζωος Νόι που ζει με τον μπαμπά και τις έξι γάτες τους κοντά στην ακρογιαλιά, βρίσκει και υιοθετεί ένα μικρό φαλαινάκι. Αυτή η υιοθεσία όμως πρέπει  να μείνει μυστική –και δεν είναι εύκολο να κρατήσει κανείς κρυφό ένα φαλαινάκι…

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

v