Μόνο το 5% των ανθρώπων έχει αυτά τα χαρακτηριστικά στο σώμα του

Μόνο το 5% των ανθρώπων έχει αυτά τα χαρακτηριστικά στο σώμα του

Κάθε άνθρωπος διαφέρει από τον άλλον και ορισμένοι από εμάς έχουν τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Υπάρχει, όμως, ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού παγκοσμίως, με στοιχεία τρομερά σπάνια και… αξιοπερίεργα! Δείτε ποια είναι αυτά και μάθετε αν ανήκετε στο 5% των ιδιαίτερων ανθρώπων!

Τρυπίτσα κοντά στο αυτί

Πρόκειται για ένα συγγενές ωτικό συρίγγιο που δημιουργείται κατά τον σχηματισμό του εμβρύου στην κοιλιά. Θεωρείται αταβισμός, με την έννοια ότι οι πρόγονοί μας, όπως και όλα τα έμβια όντα, κάποτε είχαν βράγχια, και κληροδοτείται από γενιά σε γενιά στο ένα ή και στα δύο αυτιά. Δεν έχει, βέβαια, καμία επικινδυνότητα.

Εξαιρετικά πυκνά οστά

Μελετώντας το γονίδιο  LRP5, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μεταλλάξεις που προκαλούν ασθένειες σχετικές με την ευθραυστότητα των οστών. Ωστόσο υπάρχει και μία ακόμα μετάλλαξη αυτού του γονιδίου: Αυτή που δημιουργεί στον άνθρωπο εξαιρετικά πυκνά οστά που είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσουν και δέρμα που δεν έχει τάση να γερνά.

«Χρυσό» αίμα

Πρόκειται για αίμα που δεν έχει καθόλου αντιγόνα. Μόλις 40 άνθρωποι παγκοσμίως είναι γνωστοί για το αίμα Ρέζους 0 που έχουν, 9 εκ των οποίων είναι πολύτιμοι δωρητές αφού το αίμα τους είναι συμβατό με κάθε ασθενή ανεξαιρέτως.

Μακρύς παλαμιαίος μυς

Ο μυς αυτός είναι «κληρονομιά» από τους προγόνους μας που τον χρειάζονταν για να σκαρφαλώνουν στα δέντρα. Αν δεν τον έχετε σημαίνει ότι είστε ένας πραγματικά σύγχρονος άνθρωπος.

Γενετικός χιμαιρισμός

Πρόκειται για ένα επιπλέον σετ στο DNA κάποιων ανθρώπων που μπορεί να εκδηλώνεται με κάποια εταιροχρωμία, όπως αυτή της φωτογραφίας ή με μορφή μωσαϊκού στην επιδερμίδα ή που μπορεί να μην έχει και κανένα εμφανές σύμπτωμα.

Διπλή σειρά βλεφαρίδων

Πρόκειται για μία σπάνια γενετική διαταραχή, την οποία είχε και η Elizabeth Taylor. Ονομάζεται και «διστιχίαση» και συνήθως δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε όποιον την έχει.

Επιπλέον πλευρά

Το χαρακτηριστικό αυτό εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες. Τα πλευρά αυτά εμφανίζονται συνήθως στην αυχενική περιοχή της σπονδυλικής στήλης και μερικές φορές, αν είναι αρκετά μεγάλα, μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία.

Ικανότητα αντίληψης «αόρατων» χρωμάτων

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που αφορά κυρίως τις γυναίκες είναι η τετραχρωμία, δηλαδή η ικανότητα να αναγνωρίζουν αποχρώσεις πολύ καλύτερα από άλλους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που το έχουν βλέπουν περίπου 99 εκατομμύρια χρώματα, τη στιγμή που ο μέσος άνθρωπος βλέπει μόλις 1 εκατομμύριο.

Μικρή ανάγκη για ύπνο

Κι όμως κάποιοι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν απολύτως ξεκούραστοι με τις μισές ώρες ύπνου από αυτές που χρειαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι. Κάποιοι από αυτούς ήταν οι: Margaret Thatcher, Salvador Dali, Winston Churchill και Nikola Tesla.

Αδυναμία ανάπτυξης χοληστερόλης

Και κάποιοι άλλοι, ακόμα πιο τυχεροί, έχουν αυτό το σπάνιο χαρακτηριστικό να μην αυξάνουν καθόλου τη χοληστερόλη τους, ό,τι κι αν τρώνε, με τον κίνδυνο καρδιοπάθειας λόγω κακής διατροφής να μειώνεται κατά 90%.

Πηγή: brightside.me

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v