14 διαφορές του αντρικού και του γυναικείου σώματος

14 διαφορές του αντρικού και του γυναικείου σώματος

«Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος», λέει γνωστό λαϊκό άσμα. Θα συμφωνήσουμε, χωρίς όμως να μπορούμε να το αποδείξουμε. Αντίθετα, μπορούμε να αποδείξουμε ότι και το σώμα της είναι μια άβυσσος, πάντα με την καλή έννοια! Συγκεντρώσαμε 14 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το γυναίκειο σώμα- λαβύρινθο. Εσείς έχετε ακούσει έστω και ένα απ’ αυτά;

1. Το ένα στήθος είναι πάντα μεγαλύτερο από τ’ άλλο

Μπορεί η διαφορά να είναι απειροελάχιστη, μπορεί και να «κάνει μπαμ». Σταθείτε μπροστά απ’ τον καθρέφτη και μετρηθείτε μόνη σας. Πώς δεν το είχατε παρατηρήσει τόσο καιρό;

2. Οι γυναίκες ακούν καλύτερα γιατί χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου

Αντίθετα, οι άντρες χρησιμοποιούν μόνο το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου. «Όταν ακούς τα πάντα, είναι δυνατόν και να μην τα σχολιάσεις;», θα σκέφτονταν κάποιοι κακοπροαίρετα…

3. Το σεξ και το φαγητό ενεργοποιούν την ίδια περιοχή του γυναικείου εγκεφάλου

Ίσως κάποιες από εμάς το υποψιαζόμαστε και τώρα απλώς επιβεβαιωθήκαμε. Δεν είναι τυχαίο το ότι κάποιες γυναίκες λένε ότι προτιμούν το φαγητό απ’ το σεξ τελικά.

4. Η κλειτορίδα έχει φτιαχτεί μόνο για την σεξουαλική απόλαυση της γυναίκας



Ναι, καλά ακούσατε! Το όργανο αυτό δεν χρησιμεύει πουθενά αλλού- όχι ότι είναι λίγο ν’ απολαμβάνεις το σεξ φυσικά. Μάλιστα, μεγαλώνει όσο μεγαλώνει και η γυναίκα. Για παράδειγμα, όταν μια γυναίκα μπει στην εμμηνόπαυση, η κλειτορίδα είναι 3 φορές μεγαλύτερη από την εφηβεία.

5. Οι γυναίκες «καίνε» λίπος πιο αργά από τους άντρες

Άδικο κι όμως αληθινό. Οι άντρες από τη φύση τους έχουν περισσότερους μύες, λιγότερο λίπος και καλύτερο μεταβολισμό- ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τις γυναίκες. Τι να κάνουμε, κορίτσια; Έχουμε κι ελαττώματα!

6.  Καταλαβαίνουν τη διαφορά του «μπορντοροδοκόκκινου» από το πορτοκαλοκόκκινο

Ναι, οι γυναίκες μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά ανάμεσα στις 50 αποχρώσεις του γκρι ενώ οι άντρες ονομάζουν όλα τα χρώματα γκρι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, πάντως, αυτή η διαφορά μάλλον δεν οφείλεται στην όραση, αλλά στον τρόπο που λειτουργεί ο γυναικείος και ο αντρικός εγκέφαλος.

7. Το γυναικείο σώμα είναι πολύ πιο ευλύγιστο

Το αντρικό σώμα έχει πιο δυνατά οστά, όμως το γυναικείο σώμα περιέχει περισσότερη ελαστίνη, μία πρωτεΐνη του συνδετικού ιστού του οργανισμού, που το κάνει πολύ πιο ευλύγιστο.

8. Όπως και ο γυναικείος... λαιμός



Όταν φωνάζουν τ’ όνομά μας,  γυρνάμε προς την κατεύθυνση αυτή στρίβοντας τον λαιμό μας. Αντίθετα, ένας άντρας ουσιαστικά θα στρίψει όλο του το σώμα.

9. Ξεχωρίζουν περισσότερες γεύσεις

Η απάντηση είναι απλή: ο γυναίκες έχουν περισσότερους γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα κι έτσι μπορούν να ξεχωρίσουν διαφορετικές γεύσεις μεταξύ τους. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως αυτό εν μέρει οφείλεται στην εξέλιξη. Οι γυναίκες, ως μαμάδες, πρέπει να καταλαβαίνουν πότε ένα φαγητό είναι επικίνδυνο για το μωρό τους και να το προστατεύσουν.

10. Αλλά πονάνε και περισσότερο

Δυστυχώς και πάλι λόγω της εξέλιξης (αισθανόμαστε τον πόνο για να προστατεύσουμε τα μικρά μας αν βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση) , οι γυναίκες έχουν περισσότερους υποδοχείς πόνου. Μήπως γι' αυτό οι άντρες πολλές φορές μας βρίσκουν υπερβολικές στις αντιδράσεις μας;

11. Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας δυο φορές περισσότερο



Τα οιστρογόνα είναι υπεύθυνα για την λίπανση του γυναικείου σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των ματιών. Αυτός είναι ο λόγος που «πεταρίζουμε» πιο συχνά τα βλέφαρά μας, και όχι γιατί κάνουμε νάζια!

12.  Κλαίμε περισσότερο από τους άντρες

Ένα από τα στερεότυπα που όμως αποδεικνύονται επιστημονικά και με αριθμούς. Η μέση γυναίκα κλαίει από 30 έως 64 φορές τον χρόνο ενώ ο μέσος άντρας από 6 έως 17. Γι’ αυτό, υπεύθυνες είναι και οι ορμόνες, με πρώτη την προλακτίνη, που έχει την τάση να… διευκολύνει τα δάκρια.

13. Η λειτουργία του γυναικείου εγκεφάλου μειώνεται κατά 10% όταν κοιμάται

Κατηγορούμε τους άντρες ότι κοιμούνται σαν πουλάκια, ακόμα κι αν γύρω τους γίνεται χαλασμός Κυρίου. Δεν φταίνε, όμως, εκείνοι. Η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία του γυναικείου εγκεφάλου μειώνεται μόλις κατά 10% όταν κοιμόμαστε κι έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε τον… ύπνο του δικαίου.

Και πάλι, αυτή η λειτουργία φαίνεται να σχετίζεται με την εξέλιξη: έτσι, η μαμά ακούει το μικρό της μόλις την φωνάξει.

14. Η καρδιά μας χτυπά δυνατά, πολύ δυνατά!

Η καρδιά μας είναι μικρότερη από των αντρών και έτσι χτυπά δυνατά για να αναπληρώσει για το μέγεθός της.

*Οι πληροφορίες προέρχονται από το brightside.me και το thoughtcatalog.com.

v