Γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος ενώ είμαι 13 ετών;

Γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος ενώ είμαι 13 ετών;

Ερώτηση:
Είμαι 13 ετών και έχω όλα τα σημάδια της περιόδου. Μου είχε βγει λίγο αίμα πριν ενάμιση χρόνο, αλλά δεν μου έχει έρθει περίοδος ακόμα. Μπορείτε να μου πείτε πότε θα μου ’ρθει;
Απάντηση:

Αγαπητό μου κορίτσι, είσαι μικρή ακόμα και δεν πρέπει να άγχεσαι για το πότε θα σου έρθει περίοδος. Το πότε έρχεται η περίοδος σε μία νέα κοπέλα έχει να κάνει με την ορμονική ωρίμανση του οργανισμού και επιπλέον με το ποσοστό  λίπους του σώματος που έχει το συγκεκριμένο κορίτσι. Αν κάνεις αθλήματα, έντονο αθλητισμό, μπαλέτο ή σκληρή γυμναστική είναι πιθανόν να μην έχεις αρκετό λίπος και άρα γι' αυτό η περίοδος καθυστερεί. Πρέπει να μου γράφεις ύψος και βάρος σε κάθε επικοινωνία.

 *O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v