Πώς να μάθετε στο παιδί να ντύνεται μόνο του

Πώς να μάθετε στο παιδί να ντύνεται μόνο του

Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν πως το ντύσιμο δεν είναι εύκολη υπόθεση! Ακόμα πιο δύσκολο είναι να τα μάθεις να ντύνονται μόνα τους, χωρίς τη δική σας βοήθεια. Δεν είναι, όμως, ακατόρθωτο αν προσπαθήσετε σωστά και έξυπνα.

1. Το έξυπνο τρικ για να δένει το παιδί μόνο του τα κορδόνια του

Για τα μεγάλα παιδιά, το τρικ που μας δείχνει αυτός ο μπαμπάς στο παρακάτω βίντεο, θα τα βοηθήσει να μάθουν να δένουν τα κορδόνια τους στο άψε- σβήσε. Δοκιμάστε το και θα πειστείτε:

2. Αρχίστε ανάποδα: Αφήστε το παιδί να γδυθεί μόνο του

Το να βγάζεις τα ρούχα σου είναι ομολογουμένως πολύ πιο εύκολο από το να τα βάζεις. Γι’ αρχή, ενθαρρύνετε το παιδί να ξεντυθεί μόνο του. Είναι το πρώτο βήμα για να εξοικειωθεί με τα ρούχα, την εφαρμογή και την υφή τους.

3. Στο πάτωμα!

Σε σταθερό έδαφος το παιδί θα μπορέσει να βάλει πιο εύκολα το παντελόνι, τα εσώρουχα, το καλσόν, τα σορτσάκια και τις κάλτσες του, αφού το σκύψιμο κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία.

4. Προτιμήστε ρούχα με λάστιχο, φερμουάρ ή βέλκρο

Για τις μικρές ηλικίες που τα κουμπιά στα μπουφάν και τις μπλούζες και τα κορδόνια στα παπούτσια φαίνονται βούνο, τα λάστιχα, τα φερμουάρ και τα παπούτσια που δένουν με το κλασικό κριτς- κρατς, όπως λέγαμε μικροί, είναι οι πιο φιλικές για το παιδί επιλογές.



4. Κουμπιά: από κάτω προς τα πάνω

Εκτός απ’ τα παιδιά, αυτή η συμβουλή απευθύνεται και σε στους μεγάλους- ακόμα και σήμερα κάποιες φορές στραβοκουμπωνόμαστε. Έτσι, αρχίζοντας από κάτω, οι πιθανότητες να κάνει λάθος το παιδί (αλλά και εσείς!) και να τα παρατήσει μειώνονται κατά πολύ.

6. Ντύσε παιδί μου τις κούκλες σου!

Τα οφέλη μπορεί να μην είναι άμεσα, όμως , αν το παιδί εξοικειωθεί με το να ντύνει τις κούκλες του ή τους ήρωές του, θα εξοικειωθεί με το να κάνει το ίδιο και στον εαυτό του!

7. Για τις ζακέτες με κουκούλα και τα μπουφάν

Στα μόλις 14 δευτερόλεπτα που ακολουθούν, θα δείτε ότι αυτό το κοριτσάκι καταφέρνει να φορέσει μόνο του το μπουφάν του σε χρόνο dt. Θα χρειαστεί απλώς να απλώσετε το μπουφάν ανάποδα σε μια επιφάνεια κι εκείνο απλώς να βάλει τα χέρια στα μανίκια. Τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα!



Ένα ακόμα τρικ για τα ρούχα με κουκούλα είναι να τα φοράνε πρώτα απ’ το κεφάλι, εφαρμόζοντας την κουκούλα και μετά να βάζουν τα μανίκια. Έτσι, δεν θα μπερδεύουν τις δύο μεριές.

8. Αυτοκόλλητα για το δεξί και αριστερό παπούτσι

Για τα παιδιά που μπερδεύουν το δεξί με το αριστερό, ένα αυτοκόλλητο κομμένο στη μέση που θα τοποθετήσετε σε κάθε παπούτσι, όπως τη φωτογραφία, θα τα βοηθήσει να ξεδιαλύνουν τη σύγχυσή τους.



9. Οι αποκριάτικες στολές μπορεί να βοηθήσουν

Η συμβουλή μας είναι μία: αφήστε τις αποκριάτικες στολές μαζί με τα κανονικά ρούχα του παιδιού όλο τον χρόνο. Κάποιες από αυτές έχουν κουμπιά και φερμουάρ και θα βοηθήσουν το παιδί να εξοικειωθεί με τα δύσκολα του ντυσίματος.

10. Προτιμήστε κάλτσες με «σημαδεμένες» φτέρνες

Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο για το παιδί να τις φορέσει, αφού το χρώμα δείχνει ότι το συγκεκριμένο, σημαδεμένο σημείο εφαρμόζει στις φτέρνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v