Ονειρεμένη βάφτιση χωρίς πολλά λεφτά; Γίνεται!

Ονειρεμένη βάφτιση χωρίς πολλά λεφτά; Γίνεται!

Ετοιμάζεστε για τη βάφτιση του μωρού σας, όμως τα οικονομικά… στενεύουν; Οι εποχές είναι τέτοιες που οι περισσότεροι αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε πιο «μαζεμένα», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να χαθεί η λάμψη που αξίζει σε μια τέτοια ημέρα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και οργανώστε μια υπέροχη βάφτιση που θα χαρείτε τόσο εσείς, όσο και οι καλεσμένοι σας.

(φωτο: angelsandfishes.com)

Φτιάξε μόνη σου...

(φωτο: Pinterest)

Μπομπονιέρες

Με λίγα υλικά και ελάχιστο κόστος, μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας χαριτωμένες μπομπονιέρες που θα έχουν την υπογραφή του προσωπικού σας στιλ. Αυτές μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένα απλό χωνάκι από χαρτί, το οποίο θα γεμίσετε με κουφέτα ή μικρά βαζάκια στολισμένα με μια όμορφη κορδέλα. Για περισσότερες ιδέες, δείτε εδώ.

Μαρτυρικά

Αυτά κι αν είναι πανεύκολα στην κατασκευή! Με μια πρωινή βόλτα στην αγορά της Αθήνας (στην οδό Πραξιτέλους και στις κάθετους αυτής), θα βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά. Όσο για ιδέες, θα δείτε μπόλικες εδώ.

Προσκλητήρια

Στα προσκλητήρια, η «μόδα» είναι πλέον να ετοιμάζονται και να στέλνονται ηλεκτρονικά –ποιος έχει χρόνο να τρέχει στο ταχυδρομείο; Έτσι, μπορείτε απλά να γράψετε ένα όμορφο mail, στο οποίο μάλιστα να επισυνάψετε και μια φωτογραφία του μωρού, με το οποίο θα ενημερώνετε τους καλεσμένους σας.

Βρες τη «σωστή» εκκλησία

(φωτο: akphotography.gr)

Η σωστή εκκλησία είναι αυτή που επιτρέπει να προσφέρεται κέρασμα στον εξωτερικό, προαύλιο χώρο της, ο οποίος πρέπει να είναι περιποιημένος, σκιερός, με μπόλικα πεζούλια ή παγκάκια και σε ένα ήσυχο μέρος, όπου ούτε θα ενοχλείτε ούτε θα σας ενοχλούν, π.χ. τα διερχόμενα οχήματα.

Για να βρείτε τον ναό που να τα συνδυάζει όλα αυτά, μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε λίγο παραπάνω ή και να απομακρυνθείτε από την περιοχή σας, όμως, πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο. Τέτοιες εκκλησίες είναι, για παράδειγμα ο I.N. Παλαιοπαναγιάς στην Κάντζα, ο Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου στην Αρτέμιδα (φωτο) και το Μετόχι Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα. Δείτε περισσότερους ναούς, ιδανικούς για βάφτιση εδώ.

Μετά το μυστήριο

Συνηθίζεται μετά το μυστήριο της βάφτισης να ακολουθεί γεύμα ή ακόμα και γλέντι σε κάποιο εστιατόριο ή χώρο εκδηλώσεων. Καθώς, όμως, το κόστος μιας τέτοιας επιλογής πιθανώς να ξεπεράσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, μια αξιοπρεπής εναλλακτική είναι ένα κέρασμα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, όπως μπόμπες, τυροπιτάκια, πιτσάκια κ.λ.π., αλλά και ατομικά γλυκάκια και ζαχαρωτά, τα οποία θα συνοδεύονται βέβαια και από τις μπομπονιέρες σας. Ένα λαχταριστό παγωτό, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, ή μια δροσερή λεμονάδα, αποτελούν επίσης έξυπνες ιδέες που δεν θα σας κοστίσουν πολλά.



Τα ζαχαροπλαστεία Zuccherino αναλαμβάνουν το «στήσιμο» ολόκληρου του μπουφέ της βάφτισης, με αλμυρά και γλυκά σνακ, πάνω στο οποίο, μάλιστα, μπορεί να λάβει χώρα και ένα candy bar, με λαχταριστά μπισκότα, cupcakes, πολύχρωμα cakepops, ζαχαρωτά και λεμονάδα, με την διακόσμηση που εσείς επιθυμείτε. Αν, μάλιστα, αποφασίσετε να κεράσετε ατομικά γλυκίσματα, δοκιμάσαμε και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα το nutella oreo cheesecake που είναι πραγματικά τόσο εντυπωσιακό όσο ακούγεται! Το δε καροτσάκι του παγωτού θα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους χωνάκια και κυπελλάκια με γεύσεις που εσείς θα επιλέξετε, από μεγάλη ποικιλία. Η ιδέα αυτή ενδείκνυται για τα ελληνικά δεδομένα που οι βαφτίσεις λαμβάνουν χώρα τις ζεστές εποχές του χρόνου, με το θερμόμετρο να έχει ανέβει ανυπόφορα. Ποιος δεν θα ενθουσιαζόταν, λοιπόν, με ένα δροσιστικό παγωτό, έπειτα από τόση ώρα στη ζέστη;

Δώρο νονάς α λα οικονομικά

(φωτο:  Maui Maka Photography)

Η παράδοση θέλει οι γονείς του νεοφώτιστου να χαρίζουν την ημέρα εκείνη και ένα δώρο στη νονά ή τον νονό, για να τους ευχαριστήσουν για την προσφορά τους στο μωρό και να επισφραγίσουν την σχεδόν οικογενειακή πλέον σχέση τους. Αν θέλετε να τηρήσετε το έθιμο, αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε ένα αξιοπρεπές δώρο, μια όμορφη κίνηση είναι να χαρίσετε κάτι δικό σας που να έχει αξία, π.χ. κάποιο κόσμημα-οικογενειακό κειμήλιο ή ένα έργο τέχνης. Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν πολύ δικό σας άνθρωπο, όχι μόνο θα καταλάβει, αλλά θα το εκτιμήσει περισσότερο. Μπορείτε, ακόμα, να προσφέρετε στον νονό ή τη νονά κάτι άλλο που ξέρετε ότι χρειάζεται, π.χ. να προσφερθείτε να πάρετε τα παιδιά του μαζί σας διακοπές ή να δώσετε το κλειδί του εξοχικού σας (αν έχετε), ώστε να πάνε εκεί κάποια στιγμή που εσείς δεν θα είστε.

Φωτογραφίες

(φωτο: jasondoiy.photoshelter.com)

Τέλος, καθώς η σημαντική εκείνη μέρα θέλετε σίγουρα να σας αφήσει τις πιο όμορφες, αλλά και… χειροπιαστές αναμνήσεις, όμως τα χρήματα για φωτογραφίες και βίντεο από το μυστήριο δεν περισσεύουν, επιστρατεύστε τους φίλους σας! Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά με το αντίστοιχο ενός επαγγελματία. Τουλάχιστον, όμως, δεν θα μείνουν κενές οι κορνίζες σας!

Χωρίς περιστροφές, ζητήστε από όσους μπορούν (ειδικά από αυτούς που δεν έχουν πιτσιρίκια να κυνηγάνε), να βγάζουν φωτογραφίες πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και στο τέλος του μυστηρίου, και παρακαλέστε αυτόν που ξέρετε ότι έχει κάποιο ταλέντο στην τέχνη αυτή, να αναλάβει την δική σας φωτογραφική μηχανή και να τραβήξει και μερικά βίντεο. Αργότερα, θα σας στείλουν όλοι το «υλικό» τους και έτσι θα μπορείτε να επιλέξετε και να εκτυπώσετε αυτές που θέλετε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v