«Γράμμα στην κόρη μου για τον άντρα που θα επιλέξει»

«Γράμμα στην κόρη μου για τον άντρα που θα επιλέξει»

Ένας μπαμπάς, προβληματισμένος από την αγωνία των σημερινών κοριτσιών να καταφέρουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον σε ένα αγόρι, γράφει στην κόρη του ένα γράμμα που αξίζει τον κόπο να διαβάσουμε όλοι οι γονείς:

Αγαπημένο μου φρατζολάκι,

Πρόσφατα, η μαμά σου κι εγώ αναζητήσαμε μια πληροφορία στο Google. Καθώς ξεκινήσαμε να γράφουμε την ερώτηση, το Google έφερε μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στον κόσμο. Πρώτη στην κορυφή της λίστας ήταν «Πώς θα τον κάνω να συνεχίσει να ενδιαφέρεται.»

Με εξέπληξε. Έριξα μια ματιά στα αμέτρητα άρθρα σχετικά με το πώς να είσαι σέξι και αισθησιακή, πότε να του φέρνεις μπίρα αντί για σάντουιτς και πώς να τον κάνεις να νιώθει έξυπνος και ανώτερος.

Και θύμωσα.

Μικρούλα μου, δεν είναι, δεν ήταν, ούτε θα γίνει ποτέ δική σου δουλειά να τον κάνεις «να συνεχίσει να ενδιαφέρεται».

Μικρούλα μου, η μόνη σου δουλειά είναι να ξέρεις βαθιά μέσα στην ψυχή σου -σε αυτό το ακλόνητο μέρος που δεν διαταράσσεται από την απόρριψη και την απώλεια και τον εγωισμό- ότι αξίζεις το ενδιαφέρον. (Αν θυμάσαι, ότι όλοι οι άνθρωποι επίσης αξίζουν το ενδιαφέρον σου, οι μάχες της ζωής σου θα είναι κατά κανόνα κερδισμένες. Αλλά αυτό είναι το γράμμα που θα σου γράψω μια άλλη μέρα.)

Αν έχεις εμπιστοσύνη στην αξία σου, θα είσαι ελκυστική με την σημαντικότερη έννοια της λέξης: θα προσελκύσεις ένα αγόρι που και για τον κόσμο θα ενδιαφέρεται και θα θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του επενδύοντας όλο του το ενδιαφέρον σε εσένα.

Μικρούλα μου, θέλω να σου μιλήσω για το αγόρι, του οποίου το ενδιαφέρον δεν θα χρειάζεται να διεγείρεις διαρκώς, γιατί θα ξέρει ότι είσαι έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρουσα:

Δεν με νοιάζει αν θα ακουμπά τους αγκώνες του στο τραπέζι όταν τρώει –αρκεί να ακουμπά το βλέμμα του στον τρόπο που η μυτούλα σου ζαρώνει όταν χαμογελάς. Και να μη μπορεί να σταματήσει να σε κοιτάζει.

Δεν με νοιάζει αν δεν θα μπορεί να παίξει γκολφ μαζί μου –αρκεί να μπορεί να παίζει με τα παιδιά που θα του χαρίσεις και να απολαμβάνει τους υπέροχους και παράδοξους τρόπους με τους οποίους θα σου μοιάζουν.

Δεν με νοιάζει αν δεν κυνηγά τα λεφτά –αρκεί να κυνηγά την καρδιά του, η οποία πάντα θα τον οδηγεί πίσω σ’εσένα.

Δεν με νοιάζει αν θα είναι δυνατός –αρκεί να σου δίνει τον χώρο να εξασκείς τη δύναμη που κρύβεις στην καρδιά σου.

Δεν με νοιάζει καθόλου τι θα ψηφίζει –αρκεί να ξυπνά κάθε πρωί και καθημερινά να εκλέγει εσένα και να σε τοποθετεί σε περίοπτη θέση στο σπίτι σας, αλλά και στην υψηλότερη θέση στην καρδιά του.

Δεν με νοιάζει το χρώμα που θα έχει το δέρμα του –αρκεί  να ζωγραφίζει τον καμβά της ζωής σας με πινελιές υπομονής και θυσίας και ευαισθησίας και τρυφερότητας.

Δεν με νοιάζει αν ακολουθεί την ίδια θρησκεία με εσένα ή κάποια άλλη θρησκεία ή καμία θρησκεία –αρκεί να μπορεί να αναγνωρίζει τι είναι ιερό και να ξέρει πως κάθε στιγμή της ζωής και κάθε στιγμή της ζωής του μαζί σου, είναι βαθιά ιερή.

Και τελικά, μικρούλα μου, αν βρεθείς με έναν τέτοιον άντρα και εγώ δεν έχω τίποτα κοινό μαζί του, θα έχουμε πάντα κοινό το σπουδαιότερο πράγμα στον κόσμο: Εσένα.

Γιατί στο τέλος, μικρούλα μου, το μόνο πράγμα που θα πρέπει να έχεις για να του «κρατήσεις το ενδιαφέρον» είναι το να είσαι ο εαυτός σου.

Ο τύπος που αιωνίως θα ενδιαφέρεται,

Ο μπαμπάς σου.

Πηγή: deathtoboredom.com
v