Πώς να κάνω με φυσικό τρόπο ξανθές ανταύγειες

Πώς να κάνω με φυσικό τρόπο ξανθές ανταύγειες

Ένας από τους πολλούς λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι, είναι γιατί ο ήλιος και η θάλασσα έχουν τη μαγική ιδιότητα να μας κάνουν να δείχνουμε λίγο πιο όμορφες. Το δέρμα μας μαυρίζει και δείχνει πιο γραμμωμένο, το πρόσωπό μας φωτίζεται και τα μαλλιά μας αρχίζουν να αποκτούν πυρόξανθες ανταύγειες, που τόσο πολύ μας αρέσουν! Αν θέλετε να τις τονίσετε ή να τις βοηθήσετε να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, αλλά δεν θέλετε να επιβαρύνετε τα μαλλιά σας με χημικά, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα «ξανοίξετε» μόνη σας, με φυσικούς τρόπους.

(φωτο: toneitup.com)

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε υπ’όψιν, ότι για να «πιάσουν» στα μαλλιά σας οι παρακάτω φυσικοί τρόποι ξανοίγματος, θα πρέπει να μην είναι ήδη βαμμένα, παρά εντελώς φυσικά. Επιπλέον, καθώς τα φυσικά αυτά υλικά είναι αρκετά όξινα, καλό είναι να αναμειγνύονται πάντα με νερό, για να μην αφυδατώσουν γρήγορα τα μαλλιά σας. Γι’αυτό και οι μάσκες μαλλιών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απαραίτητες. Τέλος, πιο γρήγορα αποτελέσματα, με τις παρακάτω μεθόδους, θα δείτε αν τις εφαρμόζετε κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην θάλασσα ή κάθε φορά που θα πηγαίνετε στην παραλία.

Λεμόνι

Πρόκειται για το πλέον γνωστό «φυσικό» ξανθιστικό, το οποίο όμως έχει το μειονέκτημα ότι αν εφαρμόζεται συχνά στα μαλλιά, μπορεί να τα ξηράνει. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε σε μία κούπα τον χυμό από ένα λεμόνι με ¼ της κούπας ζεστό νερό και να προσθέσετε στο μείγμα μερικές σταγόνες από κάποιο ενυδατικό λάδι, π.χ. έλαιο καρύδας. Στη συνέχεια καταβρέξτε τα μαλλιά σας με αυτό το μείγμα (αν έχετε μπουκάλι με σπρέι ακόμα καλύτερα) και προσπαθήστε να παραμείνετε για τουλάχιστον μία ώρα στον ήλιο. Ξεπλύνετε καλά και επαναλάβετε για μερικές ημέρες.

Μηλόξυδο

Το ξύδι γενικότερα έχει την ιδιότητα να «δυναμώνει» τα μαλλιά, όμως το μυλόξυδο συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί και να ξανοίξει το χρώμα τους, ενώ έχει και ευχάριστο άρωμα. Μπορείτε, λοιπόν, να τα ψεκάσετε με ένα μείγμα από ένα μέρος νερό και ένα μέρος μηλόξυδο και να το αφήσετε για 15 λεπτά, μετά το λούσιμο. Στη συνέχεια, ξεβγάλετε και μην ξεχνάτε, ανά τακτά λουσίματα, να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας μάσκα ενυδάτωσης.

Μπύρα

Έχει άμεσα αποτελέσματα, ήδη από την πρώτη φορά που θα ψεκάσετε με αυτήν τα μαλλιά σας, ειδικά αν επιλέξετε κάποια «ξανθιά» και βγείτε αμέσως στον ήλιο. Έχει, όμως, και το μειονέκτημα ότι λόγω της έντονης μυρωδιάς της, μπορεί να προσελκύσει σφίγγες… οπότε θα χρειαστεί να είστε προσεκτικές! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με αυτήν πριν πάτε στην θάλασσα, αφήνοντάς την για μερικά λεπτά, και μετά να απολαύσετε κανονικά τις βουτιές σας! (Το έχουμε δοκιμάσει και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!)

Μέλι, κανέλα και χυμός λεμονιού

Αναμείξτε 1 φλιτζάνι μέλι, με χυμό από μισό λεμόνι και δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και προσθέστε στο μείγμα μια χούφτα από conditioner, ώστε ταυτόχρονα να ενυδατώσει τα μαλλιά σας. Απλώστε το καλά, τυλίξτε τα με μία πετσέτα και αφήστε το μείγμα να δράσει όλη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε με κρύο νερό. Για να αποκτήσετε τις χρυσαφένιες ανταύγειες των ονείρων σας, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές φορές τη διαδικασία.

Μέλι, κανέλα, ελαιόλαδο

Το μέλι έχει την ιδιότητα να παράγει με φυσικό τρόπο υπεροξείδιο (που χρησιμοποιείται στις ξανθιστικές βαφές), όταν έρχεται σε επαφή με κάποιο άλλο υγρό, ενώ η κανέλα και το ελαιόλαδο έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν την δράση του. Για τη μάσκα αυτή θα αναμείξετε δύο κουταλιές της σούπας μέλι, με δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (ξεκινήστε βάζοντάς το πρώτο στο δοχείο), και στο τέλος θα προσθέσετε μισή κούπα με νερό (ποσότητα για μακριά μαλλιά). Ανακατέψτε καλά το μείγμα και απλώστε το κατά μήκος των μαλλιών, μα κυρίως στις άκρες, για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά σας και… απολαύστε το αποτέλεσμα!

v