Πώς να ισιώσω τα μαλλιά μου με φυσικό τρόπο

Πώς να ισιώσω τα μαλλιά μου με φυσικό τρόπο

Τα ίσια μαλλιά είναι ένα «πονεμένο» θέμα, ειδικά για όσες από εμάς ανήκουν στην κατηγορία των γυναικών που έχουν σπαστά μαλλιά, δηλαδή ούτε ίσια ούτε σγουρά. Επειδή δεν μπορούμε να χειριστούμε το πιστολάκι το ίδιο εύκολα με τις επαγγελματίες κομμώτριες για να κάνουμε τα μαλλιά... πρόκα, υπάρχουν κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι που θα «στρώσουν» πιο εύκολα τα ατίθασα μαλλιά μας.

*Φωτογραφία: Wiki-How.com

Ιδού πώς μπορείτε να τα κάνετε πιο ίσια χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε με θερμότητα απ' το πιστολάκι.

1.  Εσείς κοιμάστε και τα μαλλιά σας ισιώνουν

Αφού λουστείτε, βουρτσίζετε κανονικά τα μαλλιά σας και στη συνέχεια τα χωρίζετε σε τέσσερις ή πέντε μεγάλες τούφες. Έπειτα, βάζετε την πρώτη τούφα στο πλάι και την «ασφαλίζετε» με ένα τσιμπιδάκι στην αρχή της και ένα πιο κάτω. Συνεχίζετε φτιάχνοντας στεφανάκια γύρω από το κεφάλι με τις υπόλοιπες τούφες (φωτογραφία).

Το τελευταίο βήμα μπορεί να κάνει τη διαφορά: τυλίξτε γύρω από τα μαλλιά σας ένα μεταξωτό φουλάρι ή μαξιλαροθήκη και κοιμηθείτε έτσι. Μ’ αυτό το τρικ, τα τσιμπιδάκια θα μείνουν στη θέση τους ενώ το μετάξι θα προστατεύσει τα μαλλιά από το σπάσιμο και το φριζάρισμα.

2.Ίσιωμα με λαστιχάκια

Εκτός από το να αξιοποιείτε τα λαστιχάκια για τις ατημέλητες κοτσίδες σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ισιώσετε τα μαλλιά σας. Η διαδικασία είναι απλή: όσο ακόμα τα μαλλιά είναι νωπά και αφού τα έχετε ξεμπερδέψει, τα χωρίζετε σε δύο τούφες. Χωρίζετε την κάθε τούφα σε μικρότερα τμήμα, που «δένετε» με λαστιχάκια.



Αφήστε τα έτσι για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα ή όσο κοιμάστε. Το πρωί, αφαιρέστε τα λαστιχάκια και θαυμάστε το αποτέλεσμα.

3. Κάντε έναν χαμηλό κότσο για ίσιωμα με όγκο

Μετά το λούσιμο, στεγνώστε με προσοχή τα μαλλιά σας με μια πετσέτα μέχρι να γίνουν νωπά. Έπειτα, φτιάξτε έναν χαμηλό κότσο (δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιδεξιότητα). Αν δεν «πιάνουν» τα χέρια σας, δείτε τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:



Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους και στο τέλος κάντε τα… αποκαλυπτήρια. Μ’ αυτό το κόλπο θα αποκτήσετε ίσια μαλλιά, αλλά με όγκο.

4. Λάδι, αυγά και… αλουμινόχαρτο!

«Ό,τι τρώμε, μπορούμε να το βάλουμε στο σώμα.»: έτσι έλεγαν οι γιαγιάδες μας και μάλλον είχαν δίκιο. Αν θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας πιο ίσια με φυσικό τρόπο, θα χρειαστεί να πάτε μέχρι την κουζίνα και να πάρετε δύο αυγά και λίγο ελαιόλαδο (συγκεκριμένα 1 κουταλάκι του γλυκού). Στη συνέχεια, σπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά με το λάδι. Έπειτα, απλώνετε το μίγμα κατά μήκος των μαλλιών και βάζετε στο κεφάλι σας ένα σκουφάκι από… αλουμινόχαρτο για ένα τέταρτο. Λούζεστε κανονικά, χωρίς να ξεχνάτε τη μαλακτική κρέμα, βουρτσίζετε τα μαλλιά και τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά.



*Για να σας ανακουφίσουμε, δεν χρειάζεται να εφαρμόζετε αυτό το κόλπο καθημερινά -μια φορά την εβδομάδα είναι υπερ- αρκετή για να διατηρηθούν τα μαλλιά ίσια.

5. «Ξεθάψτε» τα ρόλει

Μπορεί τα ρόλει να έχουν τη φήμη ότι σγουραίνουν τα μαλλιά, όμως, η αλήθεια είναι ότι μπορούν να τα στρώσουν και να τα κάνουν πιο ίσια από πριν. Προμηθευτείτε με μεγάλα, αυτοκόλλητα ρόλευ (δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία να τα ζεστάνετε όπως έκαναν παλιά) και να τυλίξετε γύρω τους μεγάλες τούφες. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν φυσικά τα μαλλιά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα.

Προαιρετικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα προϊόν που αποτρέπει το φριζάρισμα ή που βοηθάει στο ίσιωμα. Δεν χρειάζεται να μπαίνετε καθημερινά σ’ αυτή τη διαδικασία, θα δείτε αποτελέσματα ακόμα κι αν το εφαρμόζετε σε εβδομαδιαία βάση.

6. Θεραπεία και ίσιωμα 2 σε 1

Αγοράστε έλαιο καρύδας και χρησιμοποιήστε το σαν φυσικό ισιωτικό. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα κατά μήκος των μαλλιών σας (φωτογραφία) και στη συνέχεια πιάστε τα με μια πιάστρα. Φορέστε ένα σκουφάκι του ντους και αφήστε το να «κάτσει» για 15-30 λεπτά. Στο τέλος, λουστείτε κανονικά, χτενιστείτε και αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.



Το έλαιο καρύδας θα κάνει τα μαλλιά σας λεία, θα τα προστατεύσει από το φριζάρισμα και θα τα κάνει ακόμα πιο ίσια.

*Μέρος των φωτογραφιών προέρχεται από το Wikihow.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v