Για να ντύσω τον 10 μηνών γιο μου κάθε φορά παλεύουμε! Πώς θα το αντιμετωπίσω;

Για να ντύσω τον 10 μηνών γιο μου κάθε φορά παλεύουμε! Πώς θα το αντιμετωπίσω;
Ερώτηση:
Ο μικρός μου είναι 10 μηνών και κάθε φορά που προσπαθώ να τον ντύσω και να ξεντύσω παλεύουμε, στην κυριολεξία, σε σημείο να φοβάμαι για το ότι θα μου πέσει. Δεν ξέρω πλέον τι να κάνω. Σήμερα έκλαψε και πολύ, όχι μόνο γκρίνια. Είναι πλέον μια διαδικασία δυσάρεστη και για τους 2 μας, αλλά δεν ξέρω ούτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το αντιμετωπίσω ούτε καταλαβαίνω γιατί δυσανασχετεί τόσο έντονα. 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: cloudfront.net

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σε πολύ μικρές ηλικίες, όπως αυτή του γιου σας, τα παιδιά συχνά δεν απολαμβάνουν δραστηριότητες του προγράμματός τους, όπως για παράδειγμα το ντύσιμο, το άλλαγμα της πάνας, το μπάνιο κ.ά. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι δεν έχει επέλθει νοητική ωρίμανση, επομένως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι πρόκειται για φροντίδα. Μοιάζει απλά με μια ενοχλητική διαδικασία που διαταράσσει την ηρεμία τους. Επομένως, η δυσκολία αυτή είναι και αναπτυξιακή. Αυτό σημαίνει πως ήδη σύντομα θα δείτε αλλαγή στην συμπεριφορά του, καθώς η ανάπτυξη προχωρά και οι ικανότητές του αλλάζουν. Ως προς τη δική σας αίσθηση, όσο καταγράφετε δυσκολία και ανεπάρκεια, τόσο με μεγαλύτερη αγωνία θα ξεκινάτε αυτή τη διαδικασία και τόσο αυτό θα βιώνεται αγχωτικά και από το παιδί. Με άλλα λόγια, μην απογοητεύεστε, φροντίστε και φερθείτε τρυφερά ακόμη και αν δεν μπορεί να το χαρεί τώρα. Είναι σημαντικό να λαμβάνει από εσάς τέτοια μηνύματα αγάπης, καθώς σε λίγο καιρό θα μπορεί να τα αξιοποιήσει! Αν, ωστόσο, δείτε ότι αυτή η αντίδραση συνεχίζεται αντί να περιορίζεται, και επηρεάζει και άλλες δραστηριότητες, πέρα από το άλλαγμα, θα ήταν καλό να το συζητήσετε με τον παιδίατρό σας.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v