Η 4 ετών κόρη μου ταλαιπωρείται από βαριά στοματίτιδα. Τι μπορούμε να της δώσουμε;

Η 4 ετών κόρη μου ταλαιπωρείται από βαριά στοματίτιδα. Τι μπορούμε να της δώσουμε;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Η κόρη μου, 4 ετών, έχει εδώ και μία εβδομάδα στοματίτιδα ερπητική σε βαριά μορφή. Ξεκίνησε με υψηλό πυρετό για 3 ημέρες. Τώρα είναι τα ούλα της κατακόκκινα, ματώνουν εύκολα και μυρίζει πύον η αναπνοή της. Δεν τρώει καλά λόγω του πόνου, αλλά ευτυχώς πίνει υγρά. Ανησυχώ για τα δόντια της και για την οσμή του στόματός της. Τι θα μπορούσαμε να της δώσουμε;
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, η στοματίτιδα είναι μία επώδυνη φλεγμονή των ούλων και των παρισθμίων της στοματικής κοιλότητας που ταλαιπωρεί γονείς και παιδιά, συνήθως για πολλές ημέρες (έως και 10). Τις περισσότερες φορές χορηγούμε συστηματικά αναλγητικά και προσφέρουμε στο παιδί υγρά και μαλακές, μη όξινες τροφές όπως κρέμα, γιαούρτι και παγωτό προκειμένου να μην αφυδατωθεί και να προσλάβει κάποιες θερμίδες. Η νόσος αυτοϊάται και δεν υπάρχει ειδική θεραπεία.

* Η Σύρμου Αρετή είναι Επιμελήτρια Παιδιατρικού Τμήματος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v