Τα καλύτερα μέρη για γονείς στα βόρεια προάστια

Τα καλύτερα μέρη για γονείς στα βόρεια προάστια

Είναι ήσυχα, συνήθως «δροσερά», έχουν αρκετό πράσινο και προσφέρουν πολλές επιλογές διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Αν ψάχνετε ποια είναι τα πιο kid-friendly μέρη στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων, δείτε πού θα οργανώσετε μια βόλτα στη φύση, θα απολαύσετε θερινό θέατρο και θα χαλαρώσετε πίνοντας καφέ ενώ τα παιδιά παίζουν!

*Φωτογραφία: additudemag.com

Βόλτα στο Δάσος Συγγρού

Πολύ κοντά στα βόρεια προάστια αλλά και την Αθήνα, το μοναδικό φυσικό δάσος της περιοχής είναι ιδανικό για βόλτες μέσα στο πράσινο. Σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά, τα οποία όλο τον χρόνο δεν έρχονται εύκολα σε επαφή με τη φύση. Περπατήστε δίπλα στη λίμνη, χαζέψτε τα φυτά και χαλαρώστε κάτω απ’ τη σκιά των δέντρων. Είναι επίσης η ιδανική ευκαιρία να μιλήσετε στα μικρά σας για το πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε έστω και λίγους χώρους πρασίνου μέσα στην Αθήνα. Ωστόσο, πριν το επισκεφθείτε ενημερωθείτε από τη σελίδα των Φίλων του Δάσους Συγγρού στο Facebook για το αν είναι ανοιχτό στο κοινό, μιας και κάποιες μέρες κλείνει, λόγω επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

*Φωτογραφία: dasosygrou.gr

Παιδική χαρά στην πλατεία της Νέας Πεντέλης

Μπορεί να σκεφτείτε γιατί σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μια παιδική χαρά, όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκεις εύκολα προσεγμένες και καθαρές παιδικές χαρές, γι’ αυτό θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να κάνουμε ειδική μνεία για τη συγκεκριμένη. Βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Πεντέλης, τα παιχνίδια είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει ειδικό τάπητα για να μην χτυπάνε τα παιδιά αλλά και φυσική σκιά από τα δέντρα. Σε απόσταση αναπνοής, θα βρείτε εστιατόρια και καφετέριες, αν πεινάσετε ή αν θέλετε να χαλαρώσετε μετά το παιχνίδι.

*Φωτογραφία: momtastic.com

Βόλτα και… θέατρο στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Παράλληλα με τη λεωφόρο Πεντέλης, τρέχει το ρέμα Χαλανδρίου, ένας από τους λίγους φυσικούς χειμάρρους, που προσφέρει δροσιά στην Αττική. Στα μονοπάτι της Ρεματιάς μπορείτε να κάνετε πεζοπορία με τα παιδιά σε μια διαδρομή με αρκετά πυκνή βλάστηση, πράσινο, αλλά και πλούσια πανίδα -γι’ αυτό μην απορήσετε αν στην πορεία σας, συναντήσετε χελώνες ή άλλα, ασυνήθιστα για τους κατοίκους της πόλης, ζώα. Τη βόλτα σας, όμως, μπορείτε να τη συνδυάσετε και με το Φεστιβάλ Ρεματιάς, που γίνεται κάθε χρόνο στο Ευριπίδειο θέατρο μέσα στον χώρο της Ρεματιάς και που περιλαμβάνει δράσεις και παραστάσεις για όλη την οικογένεια, εκ των οποίων πολλές είναι με ελεύθερη είσοδο. Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ , που συνεχίζεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

*Φωτογραφία: enypografa.gr

Παιχνίδι και καφές στο Art4fun

Τις μέρες που η παραλία δεν είναι στο πρόγραμμα και τα παιδιά θέλουν να παίξουν και να διασκεδάσουν, δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από το κέντρο του Χαλανδρίου. Στο Art4fun, διοργανώνονται προγράμματα ακόμα και για παιδιά από 6 μηνών. Έτσι, ακόμα και τα μικρά αδερφάκια μπορούν να μείνουν απασχολημένα, ενώ τα μεγάλα παιδιά είτε παίζουν ελεύθερα στον κήπο είτε συμμετέχουν σε κάποιες από τις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως το θεατρικό παιχνίδι ή η γιόγκα.

Παράλληλα, όμως, εσείς όχι μόνο δεν χρειάζεται να προσέχετε συνεχώς τα μικρά σας, αφού βρίσκονται κάτω από την επίβλεψη ειδικών παιδαγωγών, αλλά μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στον δροσερό κήπο ή το σαλόνι του χώρου. Έτσι, συνδυάζετε μια έξοδο στην οποία τα παιδιά ευχαριστιούνται παιχνίδι με το παραπάνω και εσείς ξεσκάτε, χωρίς να χρειαστεί να αγχωθείτε ή να έχετε τύψεις για το αν θα τα προσέχει η γιαγιά όσο πίνετε καφέ. Όλοι ξέρουμε, εξάλλου, πόσο σημαντικό είναι να «ξεδίνουμε» και οι γονείς πού και πού… Αν μπορούμε να συνδυάσουμε αυτή την ανάγκη μας με την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι, ακόμα καλύτερα!

v