Γιατί ο 3 ετών γιος μου λέει μόνο λίγες λέξεις;

Γιατί ο 3 ετών γιος μου λέει μόνο λίγες λέξεις;

Ερώτηση:
Έχω έναν γιο 3 ετών και δεν μιλά ακόμα –λέει μόνο λίγες λέξεις. Έχω ρωτήσει τον παιδίατρο και μου λέει ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο, αλλά εγώ δεν μπορώ να ησυχάσω. Στο παιδί μιλάμε δύο γλώσσες κι έχω δύο μήνες που τον έχω πάει παιδικό σταθμό.
Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, πολλές φορές παρατηρείται στα παιδιά που ακούν δύο γλώσσες, καθυστέρηση στην ομιλία. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει ακουολογικός έλεγχος στο παιδί και να εκτιμηθεί η αναπτυξιακή του εξέλιξη συνολικά από τον παιδίατρ;o σας. Ο παιδικός σταθμός στην πλειοψηφία δρα ευεργετικά.

* Η Αρετή Σύρμου είναι Επιμελήτρια Παιδιατρικού Τμήματος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v