Η μητέρα που μένει στο διαμέρισμα πάνω απ’ το δικό μας φωνάζει διαρκώς υστερικά στα παιδιά της. Τι να κάνω;

Η μητέρα που μένει στο διαμέρισμα πάνω απ’ το δικό μας φωνάζει διαρκώς υστερικά στα παιδιά της. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Στο ακριβώς από πάνω μας διαμέρισμα μένει μια μητέρα δύο παιδιών. Αυτό το διάστημα δεν εργάζομαι, οπότε είμαι πολλές ώρες στο σπίτι. Όλη την ημέρα την ακούω να φωνάζει υστερικά στα παιδιά της, να τα προσβάλλει, να τα μειώνει και να τα απειλεί. Δεν ασκείται σωματική βία, απ’ ό,τι μπορώ να καταλάβω και ν' ακούσω. Τι να κάνω; Πώς να επέμβω; Να της μιλήσω ή να προχωρήσω σε καταγγελία; Κι αν ναι, ποιος φορέας είναι αρμόδιος;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι γεγονός πως όσοι διαμένουν σε πολυκατοικία γίνονται πολλές φορές μάρτυρες δύσκολων καταστάσεων που οδηγούν τουλάχιστον σε αμηχανία. Δυστυχώς, οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Για να έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση, προϋποθέτει να υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ εσάς και της γειτόνισσάς σας. Αν υπάρχει μεταξύ σας σχέση, λοιπόν, μπορείτε από πλευράς σας να μοιραστείτε μαζί της τη σκέψη σας και να τη βοηθήσετε, εάν το χρειάζεται. Αν δεν υπάρχει σχέση, τότε μάλλον θα είναι δύσκολο να μοιραστείτε κάτι τέτοιο.

Για οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα καλό θα ήταν να καλέσετε στο τμήμα της περιοχής σας έτσι ώστε να σας ενημερώσουν τι μπορείτε να κάνετε, πάντα παρακαλώ ωστόσο αποφασίστε με κριτική ματιά για το όφελος που μπορεί να επιφέρει η κάθε κίνησή σας.

Προς δική σας χρήση, μπορεί να δυσκολεύεστε ακούγοντας φωνές κάθε μέρα, ωστόσο μαθαίνετε χωρίς να χρειάζεται να το δοκιμάσετε η ίδια, ότι οι φωνές φέρνουν φωνές κι ότι οι δυσκολίες με φωνές δεν λύνονται! Χρήσιμο! Κρατήστε επίσης την πολύτιμη τρυφερή ματιά σας σαν κριτήριο για τις επόμενες κινήσεις σας, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v