5 σκιερά καφέ για να πάτε με τα παιδιά

5 σκιερά καφέ για να πάτε με τα παιδιά

Όση ζέστη κι αν κάνει, προτιμάμε να απολαύσουμε τον καλοκαιρινό μας καφέ σε έναν όμορφο, εξωτερικό χώρο που δεν τον «πιάνει» όμως ο ήλιος και που θα δώσει στα παιδιά μας σχετική ελευθερία για παιχνίδι. Βρήκαμε 5 cafe-οάσεις στο κέντρο και τα πέριξ της πρωτεύουσας που θα σας κάνουν για λίγο να ξεχάσετε, ότι βρίσκεστε στην πόλη.

9 Μούσες στο Περιστέρι

Σε έναν ειδυλλιακό χώρο, το καφέ «9 Μούσες» είναι ιδανικό για οικογένειες. Ανοίγει από νωρίς για τον πρωινό καφέ κάτω από την σκιά των μεγάλων τεντών του και της δροσιάς των δέντρων. Εντυπωσιακή είναι και η πισίνα που βρίσκεται στη μέση του καφέ και δίνει μια νότα ηρεμίας στο όλο σκηνικό. Τα καλά νέα για τα μικρά παιδιά δεν τελειώνουν εδώ, αφού μπορούν να συνεχίσουν το παιχνίδι τους στην καινούρια παιδική χαρά (μέσα στον χώρο της «Πρώτης Παιδικής Χαράς») που βρίσκεται δίπλα. Εσείς, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα όργανα γυμναστικής που υπάρχουν στον χώρο και να ασκηθείτε.



Διεύθυνση: Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη 18, Περιστέρι.

Τηλέφωνο: 2105789899.

Το ιστορικό Καφέ Δεξαμενή στο Κολωνάκι

*Φωτογραφία: in2life.gr

Μέσα στο κέντρο της Αθήνας αλλά ταυτόχρονα και σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές της, η «Δεξαμενή», ένα από τα ιστορικά μαγαζιά της πόλης, σερβίρει καφέ κάτω από τη σκιά των δέντρων, στον πεζόδρομο που βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο θερινό σινεμά. Έτσι και εσείς ηρεμείτε και τα παιδιά μπορούν να τρέξουν σχεδόν ελεύθερα, χωρίς να έχετε τον φόβο των αυτοκινήτων. Αν σας πάρει η ώρα και μεσημεριάσει, δοκιμάστε τους «παραδοσιακούς» μεζέδες του. 

Διεύθυνση: Πλατεία Δεξαμενής, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2107224609.

Green Park στο Άλσος Βεΐκου

Για καφέ κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, το Green Park στο Γαλάτσι είναι ένας από τους πιο δροσερούς χώρους στα Βόρεια Προάστια. Μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας με θέα στην πισίνα ή κάτω απ’ τα δέντρα. Αν πεινάσετε, το Green Park λειτουργεί και ως εστιατόριο με ξεχωριστά πιάτα και με τιμές που δεν θα ξεπεράσουν τα 10 με 15 ευρώ ανά άτομο. Επιπλέον, Ο χώρος διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις, από παιδικά πάρτι μέχρι και γάμους και βαπτίσεις- αν έχετε κάτι απ’ αυτά στα «σκαριά», μπορείτε να τον βάλετε στη λίστα με τα υποψήφια μέρη.

Διεύθυνση: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι.

Τηλέφωνο: 2102916650.

Περιστέρι volume 2: Καφές στο «Άλσος της πόλης»

Κάτω από τα δέντρα και τη σκιά τους, δίπλα στο γρασίδι και τα φυτά του άλσους και φυσικά, μακριά από τον θόρυβο της πόλης, θα πιείτε τον καφέ σας και θα τσιμπήσετε τα λαχταριστά σνακ του (εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το μενού και τις τιμές του). Φυσικά, τα παιδιά μπορούν είτε να παίζουν είτε να κάνουν ποδήλατο στον χώρο δίπλα απ’ τα τραπέζια. Στο τέλος, μία χαλαρή βόλτα μέσα στο πράσινο επιβάλλεται για να αισθανθείτε για λίγο κοντά στη φύση!



Διεύθυνση: Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι.

Τηλέφωνο: 2105744070.

Για ησυχία…. στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

*Φωτογραφία: namuseum.gr

Στον κατάφυτο χώρο μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων, θα δείτε τα τραπεζάκια της ήσυχης καφετέριας. Εκεί, μπορείτε να χαλαρώσετε όχι μόνο δίπλα στο πράσινο και τα δέντρα, αλλά και δίπλα σε αγάλματα και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα. Το καφέ λειτουργεί τις ίδιες ώρες που μένει ανοιχτό και το μουσείο (δηλαδή από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. τη Δευτέρα και από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. από Τρίτη έως Παρασκευή).

*Φωτογραφία: left.gr

Αν έχετε χρόνο, θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε και το μουσείο- εξάλλου, έχει τόσα εκθέματα (όπως η Μάσκα του Αγαμέμνονα), που θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά. Εδώ θα δείτε το κόστος των εισιτηρίων- μπορεί να είναι λίγο τσουχτερό, αλλά αξίζει!

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα. 

Τηλέφωνο: 2132144800.

v