4 ελαφριά γεύματα για το καλοκαίρι

4 ελαφριά γεύματα για το καλοκαίρι

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει κατακόρυφα και τα ρούχα να περιορίζονται, το καλοκαίρι είναι η περίοδος που όλοι λίγο- πολύ ανησυχούμε περισσότερο για τις διατροφικές μας επιλογές και το σώμα μας.

*Φωτογραφία: hellomagazine.com

Τώρα, λοιπόν, λόγω της υπερβολικής ζέστης, συνήθως δεν έχουμε όρεξη για ένα «πλούσιο» γεύμα. Προτιμάμε κάτι ελαφρύ και εύκολο στην προετοιμασία και κάτι που να μην μας κάνει να ιδρώνουμε.

Παρακάτω θα δείτε 4 ιδέες για ελαφριά γεύματα, με τα οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας τώρα το καλοκαίρι.  Θα σας κρατήσουν χορτάτους, θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας και δεν θα σας «βαρύνουν».

1. Δροσερή σαλάτα με φασόλια και σολομό

Για να τη φτιάξετε, θα χρειαστείτε φασολάκια φρέσκα, ντοματίνια, αγγούρι, κίτρινη πιπεριά, τριμμένο καρότο, σολομό κονσέρβα σε νερό, croutons, ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. 



2.  Ζουμερό burger γαλοπούλας

Ετοιμάστε ένα σπιτικό burger με μπιφτέκι γαλοπούλας (ζυμωμένο με βρώμη), 1 φέτα τυρί light, φέτες ντομάτας και μαρούλι, sticks αγγουριού και sauce με μουστάρδα, γιαούρτι και πάπρικα. 



3.  Ντάκος ο... παραδοσιακός!

Πάνω στο λαχταριστό ψωμάκι του ντάκου, αλείψτε πατέ ελιάς και sauce ντομάτας, την οποία θα φτιάξετε πολτοποιώντας στο μούλτι ντομάτα φρέσκια, πιπεριά φλωρίνης, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού και τυρί cottage.

Στη συνέχεια, προσθέστε ντοματίνια, ψιλοκομμένο αγγουράκι, πράσινη πιπεριά, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και ρίγανη. 



4. Ομελέτα για κάθε ώρα της ημέρας

Ετοιμάστε μία ομελέτα με ένα ολόκληρο αυγό και δύο επιπλέον ασπράδια. Προσθέστε δύο φέτες γαλοπούλα, ντοματάκια, αβοκάντο, κόκκινα φασόλια, τυρί cottage και 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

 

 

v