Έπειτα από ανεπιτυχείς εξωσωματικές, ο γιατρός μου πρότεινε δανεικά ωάρια. Τι με συμβουλεύετε;

Έπειτα από ανεπιτυχείς εξωσωματικές, ο γιατρός μου πρότεινε δανεικά ωάρια. Τι με συμβουλεύετε;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Είμαι 48 ετών και προσπαθούμε να κάνουμε ένα μωράκι. Είχα μείνει έγκυος στα 30 μου και έκανα έκτρωση. Έχω κάνει με φυσικό κύκλο 5 προσπάθειες και ενώ το ωάριο (1) γονιμοποιείται, δεν έχουμε θετικά αποτελέσματα μετά την εμβρυομεταφορά. Αυτή την φορά, σε αυτόν τον κύκλο, άλλαξα γιατρό και με προχώρησε σε πρωτόκολλο εξωσωματικής με φάρμακα femara και μετά για 4 ημέρες με ενέσεις merional. Σήμερα, 14η ημέρα, δεν είδε να ανταποκρίνομαι στην αγωγή και μας πρότεινε τα δανεικά ωάρια. Θέλω, σας παρακαλώ, μία δική σας εκτίμηση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθειά σας. 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: pregnancyview.com

Η ηλικία σας και μόνο δείχνει δυστυχώς ότι τα ωάριά σας είναι πολύ δύσκολα για γονιμοποίηση και τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού. Νομίζω ότι στην ηλικία σας η μόνη λύση είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση με ωάρια από δωρεά και αυτό να ξέρετε ότι γίνεται μέχρι την ηλικία των 50, που μπορεί κάνεις να βοηθήσει στην Ελλάδα γιατί μετά ο νόμος το απαγορεύει, οπότε δεν μπορείτε να βοηθηθείτε. Άρα, πρέπει να πάρετε τις αποφάσεις σας σύντομα.

 *O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v