4 εύκολες συνταγές για τις πιο δροσιστικές γρανίτες!

4 εύκολες συνταγές για τις πιο δροσιστικές γρανίτες!

Τα φρέσκα φρούτα και το γιαούρτι που έχετε στο ψυγείο όπως και άλλα υλικά που κάθονται στον πάγκο της κουζίνας μπορούν να μετατραπούν σε δροσιστικές γρανίτες- ό,τι πρέπει για τις μέρες που το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο. Για να τις φτιάξετε, θα χρειαστείτε μόνο τις ειδικές φόρμες που μπορείτε να βρείτε και online εδώ (link). Αν έχετε μπάρμπεκιου ή παιδικό πάρτι στα σκαριά, είναι η καλύτερη επιλογή για ένα άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Γρανίτα με παγωμένο γιαούρτι, δημητριακά και φρούτα

*Φωτογραφία: caramelpotatoes.com

Τι θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1/2 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρούτα ή μούρα

1 φλιτζάνι δημητριακά granola

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Τι πρέπει να κάνετε

Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι το γιαούρτι, το γάλα και το μέλι και στη συνέχεια μοιράστε τα μέσα στις φόρμες. Σε κάθε φόρμα, βάλτε λίγα μούρα ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ, αναμίξτε τα δημητριακά με το μέλι και απλώστε το μίγμα στην κορυφή της γρανίτας. Τέσσερις ώρες μετά, μπορείτε ν’ απολαύσετε τη γρανίτα σας.



Πηγή: iheartnaptime.net

Φυστικοβούτυρο και μπανάνα

*Φωτογραφία: foodgawker.com

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 8 γρανίτες)

3 ώριμες μπανάνες

Μισό φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά

2 κουταλιές της σούπας μέλι (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια, δοκιμάστε το και, αν κρίνετε ότι χρειάζεται, προσθέστε 2 κουταλιές μέλι.

Με ένα κουτάλι, μεταφέρετε το μίγμα στις φόρμες και αφήστε τις στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, απολαύστε τις!

Πηγή: homecookingmemories.com

Φρέσκα φρούτα και λεμονάδα

*Φωτογραφία: mtlblog.com

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 6 γρανίτες)

2 φλιτζάνια λεμονάδα

1 ½ φλιτζάνι φρέσκα φρούτα της επιλογής σας, σε μικρά κομμάτια

Τι πρέπει να κάνετε

Μέσα στις ειδικές φόρμες, ρίξτε τα κομμένα φρούτα. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, συνδυάζοντας διάφορες γεύσεις, όπως φράουλες, ακτινίδιο και κεράσια. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγη λεμονάδα σε κάθε φόρμα, χωρίς όμως να τις παραγεμίσετε. Υπολογίστε μόνο ότι πρέπει να αφήσετε ένα κενό μισού εκατοστού για να μην έχετε ατυχήματα. Αφήστε τις γρανίτες να παγώσουν για τουλάχιστον πέντε ώρες ή ακόμα καλύτερα, όλο το βράδυ.

Πηγή: momables.com

 

 

Καρπούζι και ακτινίδιο

*Φωτογραφία: hungryforever.com

Τι θα χρειαστείτε

5-6 αρκετά μεγάλα κομμάτια από καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια)

3 μεγάλα ακτινίδια

Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Σιρόπι, για το οποίο θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Κόψτε σε μικρά κομμάτια την σάρκα του καρπουζιού, βάλτε τα στο μπλέντερ και «χτυπήστε» τα μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια, δοκιμάστε και αν δείτε ότι ο πουρές του καρπουζιού δεν είναι αρκετά γλυκός, προσθέστε το σιρόπι που θα φτιάξετε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη (θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν η ζάχαρη διαλυθεί και το σιρόπι γίνει αρκετά πηχτό).

Έπειτα, μοιράστε το μίγμα σε κάθε φόρμα αφήνοντας περίπου 1,5 εκατοστό κενό από την κορυφή. Στο τέλος, ρίξτε λίγες σταγόνες σοκολάτας για τα «κουκούτσια» του καρπουζιού και βάλτε τις φόρμες στην κατάψυξη για μία ώρα.

Στο μεταξύ, αφαιρέστε τη φλούδα από τα ακτινίδια και ρίξτε τα στο μπλέντερ στη μεσαία ένταση, μέχρι να γίνουν πουρές. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σιρόπι, για να γίνουν πιο γλυκές οι γρανίτες. Μόλις βγάλετε τις φόρμες με το καρπούζι από την κατάψυξη, προσθέστε στην κορυφή τους τον πουρέ από τ’ ακτινίδια, που θα αναπαριστούν την φλούδα του καρπουζιού. Αφήστε τα να παγώσουν όλο το βράδυ στην κατάψυξη.

Πηγή: kitchensimmer.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v