7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες

7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες

Οι Ελληνίδες δεν έχουμε τον σωματότυπο των Νορβηγίδων, όμως, διορθώνοντας κάποια μικρά λάθη στο στιλ μας, μπορούμε να αναδείξουμε τις καμπύλες μας. Δείτε τι δεν κάνετε σωστά στο καθημερινό σας ντύσιμο αλλά και πώς μπορείτε να φαίνεστε ακόμα πιο κομψή και σέξι, προσέχοντας κάποιες μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες.

Πολύς όγκος

Τα πολλά κρόσια, οι πτυχώσεις και τα περίεργα μανίκια, όπως τα μανίκια- νυχτερίδα σας δίνουν όγκο γιατί έχουν όγκο. Προσπαθήστε να επιλέγετε κομμάτια με πιο «καθαρές» και αυστηρές γραμμές. Για παράδειγμα, αν ένα απλό, στενό t-shirt συνδυαστεί με μια pencil φούστα, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο σικάτο και στιλάτο.

Σχέδια με μεγάλα τετράγωνα

Τα ρούχα που έχουν μεγάλα τετράγωνα σχέδια μπορούν να κάνουν τη σιλουέτα σας να φαίνεται άτσαλη. Ειδικά οι φούστες, τα παντελόνια και τα σορτσάκια μ’ αυτό το μοτίβο, θα κάνουν την περιφέρειά σας να φαίνεται πιο ανοιχτή, ακόμα κι αν έχετε στενή λεκάνη. Προτιμήστε τα πιο μικρά και διακριτικά σχέδια που, αν έχουν και το σωστό κόψιμο, θα σας κάνουν να φαίνεστε ψηλόλιγνη.

Οριζόντια σχέδια

Τα οριζόντια σχέδια δίνουν την εντύπωση μιας πιο «γεμάτης» σιλουέτας, προσθέτοντάς σας κιλά χωρίς λόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέγετε μόνο τις σίγουρες μονοχρωμίες. Τα κάθετα σχέδια θα επιμηκύνουν τον κορμό σας, δίνοντάς σας ύψος.



Πολύ μεγάλα μοτίβα

Τα μεγάλα μοτίβα που απλώνονται οριζόντια φαρδαίνουν την περιφέρεια και προσθέτουν κιλά. Αν συνδυαστούν, μάλιστα, με περίεργα παπούτσια που «κόβουν» τα πόδια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι… καταστροφικό για τη σιλουέτα σας. Αντίθετα, μια λαιμόκοψη- V και ένα μικρό σκίσιμο στη pencil φούστα, θα ευθυγραμμίσουν τον κορμό σας και θα σας κάνουν να φαίνεστε αρκετά ψηλότερη.



Λάθος λαιμόκοψη

Η λαιμόκοψη χαμόγελο «ανοίγει» τον θώρακα και κάνει τους ώμους σας να φαίνονται πιο φαρδείς. Αντίθετα, η λαιμόκοψη-V κολακεύει το μπούστο και σας κάνει να φαίνεστε πολύ κομψή.



Μεγάλες οριζόντιες ρίγες

… που κάνουν το σώμα να φαίνεται άγαρμπο και μονοκόμματο. Αντίθετα, μια μονόχρωμη μακριά φούστα ή φόρεμα, που αγκαλιάζουν τη μέση και το σώμα, μαζί με μια φαρδιά μαύρη ζώνη, που ταιριάζει με όλα τα χρώματα, θα αναδείξουν τις θηλυκές καμπύλες σας.



Έντονα χρώματα

Τα έντονα χρώματα προσθέτουν όγκο σε αντίθεση με τα λεγόμενα γήινα χρώματα. Δείτε για παράδειγμα, αυτές τις φωτογραφίες. Η μόνη τους διαφορά είναι στο χρώμα που έχουν οι ρίγες. Στην αριστερή φωτογραφία, όμως, η μέση και οι ώμοι της κοπέλας φαίνονται πολύ πιο «γεμάτοι» ενώ στη δεξιά πολύ πιο μαζεμένοι. Ο τρόπος που συνδυάστηκαν επίσης διαφέρει. Η φαρδιά παντελόνα από τη μία προσθέτει κιλά στην κοπέλα ενώ το κάπρι της δεξιάς εικόνας αγκαλιάζει και κολακεύει τα πόδια της.



Τα λάθος τζιν

Για να διαλέξετε το τέλειο τζιν, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας 3 πράγματα. Πρώτον, ποιο τζιν ταιριάζει στον δικό σας σωματότυπο. Σε σχετικό άρθρο μας, θα βρείτε την απάντηση. Δεν είναι κακό να διαλέξετε ένα νούμερο μικρότερο- μπορεί το τζιν να φαίνεται στενό στο μαγαζί, όμως αφού το φορέσετε αρκετές φορές, θ’ ανοίξει. Είναι πολύ κομψότερο, επίσης, να επιλέγετε σκούρα χρώματα όπως το σκούρο μπλε ή το μαύρο, τα οποία σε αντίθεση με το ξεφτισμένο μπλε, δεν τονίζουν τις ατέλειες στην περιφέρεια και τους γοφούς, που οι περισσότερες Ελληνίδες θέλουν να κρύψουν.



Πηγή: Brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v