Πώς να διαλέξετε το σωστό τζιν ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Πώς να διαλέξετε το σωστό τζιν ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Μέσα στη ζέστη του Ιουλίου ελάχιστες είναι οι γυναίκες που με το δίκιο τους, θα επιλέξουν να φορέσουν τζιν. Όμως, με δεδομένο ότι οι εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα και ότι πολλές εξ ημών θέλουν να «επενδύσουν» στα τζιν του χειμώνα, δείτε τι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν τ’ αναζητήσετε στα μαγαζιά.

*Φωτογραφία: blog.beautybridge.com

Πρώτο μέλημα, λοιπόν, για να επιλέξτε το ιδανικό τζιν είναι να σκεφτείτε τον σωματότυπό σας! Έχουμε και λέμε…

Για το σώμα -κλεψύδρα

Με καμπύλες στο στήθος και τους γοφούς και στενή, σέξι μέση είστε αρκετά τυχερές, αφού έχετε πολλές επιλογές. Ωστόσο, τα τζιν που ταιριάζουν γάντι στο σώμα σας είναι:

Τα skinny τζιν: Προτιμώντας τα κολλητά τζιν με στενή γραμμή μέχρι τον αστράγαλο, θα τονίσετε τα λεπτά πόδια σας και θα αναδείξετε τις ήδη αισθησιακές και συμμετρικές καμπύλες.

Τα ψηλόμεσα: Θα τονίσουν τη λεπτή μέση και θα κάνουν τον κορμό να φαίνεται ψιλόλιγνος.

Οι καμπάνες: Αν σας αρέσει ο αέρας των 80s, οι καμπάνες που ξεκινούν από ψηλά με στενή γραμμή και ανοίγουν μόνο στο κάτω μέρος έρχονται σε πλήρη συμμετρία με το σώμα σας.

Τα… ψαράδικα: Ή αλλιώς τα κάπρι. Αγκαλιάζουν τη σιλουέτα σας, ενώ αναδεικνύουν το σημείο των αστραγάλων- είναι πιο σέξι απ’ ό,τι νομίζετε.

Τα χαμηλοκάβαλα: Σας είπαμε ότι ο σωματότυπος αυτός είναι σε πλεονεκτική θέση. Αν δεν έχετε παραπάνω κιλάκια, λοιπόν, ακόμα και τα χαμηλοκάβαλα τζιν αναδεικνύουν τις θηλυκές γραμμές σας.

Για το σώμα -μήλο

Για τις γυναίκες που έχουν στρογγυλεμένο κορμό, λίγη παραπάνω κοιλίτσα αλλά λεπτά πόδια, οι πιο κατάλληλες επιλογές είναι:

Τα κλασικά τζιν σε ίσια γραμμή: Αν έχτε ακόμα στην ντουλάπα σας ξεχασμένο κάποιο από τα πρώτα τζιν που πήρατε, που θυμίζουν Beverly Hills, καιρός να το ξαναθυμηθείτε. Δεν είναι κολλητά ούτε χαμηλοκάβαλα, επομένως αγκαλιάζουν την κοιλιά χωρίς να την τονίζουν και χωρίς να πιέζουν τα παχάκια.  

Ψηλόμεσα τζιν: Επιμηκύνουν τα πόδια που είναι ήδη το δυνατό σας σημείο και το κυριότερο, χαρίζουν καμπύλες στο σώμα, χωρίς να τονίζουν την περιοχή της κοιλιάς. Μην φοβηθείτε ακόμα και να δοκιμάσετε μια μοντέρνα, ψηλόμεση σαλοπέτα.

Ελαστικά skinny τζιν: Επιμένουμε στο «ελαστικά» γιατί από τη μία τα skinny τζιν «δείχνουν» το δυνατό σας σημείο, δηλαδή τα λεπτά πόδια, από την άλλη όμως, δεν πρέπει να είναι στενά στην περιοχή της κοιλιάς.

Boot cut τζιν: Αγκαλιάζουν τη μέση και τους γοφούς ενώ στο τέλος ανοίγουν ελαφρά, λιγότερο όμως από την γνωστή καμπάνα. Το άνοιγμα αυτό δίνει την αίσθηση της συμμετρίας και των καμπυλών στην περιοχή της μέσης, κρύβοντας τη «στρογγυλάδα».

Για το σώμα -αχλάδι

Το πάνω μέρος του κορμού μέχρι και τη μέση είναι στενό αλλά ανοίγει στην περιοχή των γοφών. Θεωρείται ο πιο συνηθισμένος σωματότυπος των Μεσογειακών γυναικών, επομένως οι πιθανότητες να ανήκετε κι εσείς σ’ αυτόν είναι αρκετές, γι’ αυτό δώστε βάση:

Κλασικά τζιν σε ίσια γραμμή: Δεν τραβούν το βλέμμα στην περιοχή των γοφών, επομένως είναι ιδανικά για το σώμα -αχλάδι που έχει ανοιχτή λεκάνη.

Χαμηλοκάβαλα τζιν που ανοίγουν: Θα αναδείξουν τη σιλουέτα και θ’ αγκαλιάσουν τη στενή μέση σας. Ωστόσο, προτιμήστε αυτά που ανοίγουν κάτω από το γόνατο έτσι ώστε να δημιουργείται συμμετρία μεταξύ του κάτω μέρους του τζιν και της περιοχής των γοφών. Αποφύγετε, επίσης, τα ανοιχτόχρωμα τζιν που θα τονίσουν τα σημεία που θέλετε να κρύψετε.

Αλλά και mid rise τζιν: Αν δεν προτιμάτε τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια ή δεν έχετε πλούσιους γλουτούς, προτιμήστε ένα τζιν που «κάθεται» λίγο πάνω απ’ τη μέση, χωρίς όμως να είναι ψηλόμεσο, που δεν θα σας κολακεύσει. Θα αναδείξει τους γλουτούς, ιδιαίτερα αν έχει τσέπες στο πίσω μέρος.

Για το σώμα -χάρακα

Το μονοκόμματο σώμα μπορεί να μην έχει καμπύλες, όμως έχει αρκετές επιλογές στα τζιν.

Άνετα τζιν “boyfriend”: Τα μοντέρνα τζιν σε χαλαρή γραμμή δίνουν όγκο στους γοφούς, κάτι που χρειάζεστε, ενώ τονίζουν τη μέση, κάνοντας το σώμα να φαίνεται πιο θηλυκό.

Χαμηλοκάβαλα skinny τζιν: Δίνουν έμφαση στα πόδια, που έτσι κι αλλιώς είναι το δυνατό σας σημείο, ταυτόχρονα όμως αναδεικνύουν τη μέση και την κάνουν να ξεχωρίζει απ’ το υπόλοιπο σώμα.

Κάπρι: Tο κοντό κόψιμο του κάπρι θα δώσει την ψευδαίσθηση ενός πιο «γεμάτου» και καμπυλωτού σώματος. Προτιμήστε να το φοράτε με ένα μπλουζάκι μέσα απ’ το παντελόνι για να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερες καμπύλες.

 *Οι φωτογραφίες προέρχονται από το mystylepad.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v