Τα απαραίτητα για τον ύπνο του μωρού

Τα απαραίτητα για τον ύπνο του μωρού

Οι πρώτες σας νύχτες στο σπίτι με το μωρό δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά από τις ημέρες, με την έννοια ότι το νεογέννητο για αρκετό καιρό θα κοιμάται για δύο-τρεις ώρες, θα ξυπνά για να φάει και να αλλαχτεί, θα ξανακοιμάται για άλλες δύο-τρεις ώρες, θα ξαναξυπνά... και αυτοί οι ρυθμοί θα συνεχίζονται μέχρι να έρθει ο σπουδαία εκείνη νύχτα που το αγγελούδι σας θα βρει τους βιολογικούς του ρυθμούς και θα αρχίσει να κοιμάται όλο και περισσότερες συνεχόμενες ώρες.

Έτσι λειτουργούν, λίγο-πολύ, όλα τα μωρά, όμως μπορούμε και εμείς να βάλουμε το χεράκι μας για να τα βοηθήσουμε να απολαμβάνουν τον ύπνο τους λίγο περισσότερο. Πώς; Παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα που θα τους προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και ζεστασιά για ακόμα πιο γλυκά όνειρα.

Τα απαραίτητα

Κούνια: Ένα ασφαλές μέρος για να κοιμάται το μωρό σας μέχρι να γίνει 2-3 ετών.

Στρώμα κούνιας: Ανατομικό, φτιαγμένο από ασφαλή αντι-αλλεργικά υλικά, που να εφαρμόζει τέλεια στην κούνια.

Αδιάβροχο κάλυμμα στρώματος: Επίσης φτιαγμένο από αντι-αλλεργικά υλικά και αδιάβροχο, για πιθανές διαρροές της πάνες. Επίσης, προστατεύει το στρώμα και από οσμές.

Κατωσέντονα: Απαραιτήτως πάνω από το αδιάβροχο κάλυμμα, από 100% βαμβάκι. Θα χρειαστείτε σίγουρα 3-4.

Sleeping bag: Θα το χρειαστείτε τους χειμερινούς μήνες. Είναι ουσιαστικά ένα φορμάκι-παπλωματάκι που θα κρατά ζεστό το μωρό σας και έτσι δεν θα ανησυχείτε ότι ξεσκεπάστηκε στον ύπνο του. Προσέξτε να είναι βαμβακερό και φτιαγμένο από αντι-αλλεργικά υλικά που «αναπνέουν».

Φορμάκια για τον ύπνο: Βαμβακερά, απαλά φορμάκια, χωρίς κουμπιά και λεπτομέρειες με αξεσουάρ. Θα χρειαστείτε σίγουρα 5 αμάνικα και κοντά για το Καλοκαίρι και 5 ολόσωμα για τον Χειμώνα.

Κουβερτούλες: Λεπτές κουβερτούλες για το Φθινόπωρο και την Άνοιξη, από βελούρ ή βαμβάκι. Θα χρειαστείτε 2-3.

Τα χρήσιμα

Καλαθούνα: Τον πρώτο καιρό, που το μωρό θα κοιμάται δίπλα σας, η καλαθούνα είναι πιο βολική από την κούνια λόγω του μικρού της μεγέθους.

Σύστημα ενδοεπικοινωνίας: Για να έχετε επαφή με το μωρό σας όταν κοιμάται, σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού κι αν βρίσκεστε.

Μόμπιλε: Ένα όμορφο μόμπιλε, σε παλ αποχρώσεις, είναι εξαιρετική απασχόληση για ένα μωράκι που μόλις έχει ξυπνήσει.

Κουνιστή πολυθρόνα: Για να κάθεστε αγκαλιά με το μωρό σας και να το νανουρίζετε μέχρι να σας πάρει και τους δύο ο ύπνος.

Κουνιστό ριλάξ: Για να ακουμπήσετε το μωρό σας προκειμένου να νανουριστεί μόνο του. Κάποια ριλάξ έχουν και χαλαρωτική μουσική.

Συσκευές κατευναστικών ήχων: Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες συσκευές-αξεσουάρ κούνιας που εκπέμπουν κατευναστικούς ήχους, οι οποίοι βοηθούν το μωρό να κοιμηθεί, π.χ. χτύπους καρδιάς ή χαλαρωτική μουσικές, ενώ κάποιες δονούν ελαφρά την κούνια για να νανουρίζεται το μωρό.

Πηγή: Babycenter

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v