Η ζωή μετά τη γέννα: Πώς να βρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

Η ζωή μετά τη γέννα: Πώς να βρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

Το μωρό που για μήνες μεγάλωνε μέσα στο σώμα σου έρχεται κάποτε στον κόσμο, στο σπίτι και τη ζωή σου. Ό,τι κι αν είχες διαβάσει, όσα κι αν είχες ακούσει, η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία (κι η κούραση τις δυνάμεις σου). Ίσως το τίμημα της ευτυχίας που προσφέρει η μητρότητα να ‘ναι η αϋπνία, το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να κάνεις τη ζωή σου λίγο ευκολότερη. Όπως…

1. Η… ψυχαγωγία μιας λεχώνας

Η μητρότητα έρχεται να σου αποδείξει ότι είσαι ικανή να κάνεις τα πάντα και μάλιστα ταυτόχρονα. Όταν το νέο μέλος της οικογένειας απορροφά όλο σου τον χρόνο και την ενέργεια, πρέπει να βρίσκεις έξυπνους τρόπους να περνάς καλά ενώ ασκείς τα… μητρικά σου καθήκοντα. Όσο θηλάζετε το μωρό, μπορείτε, για παράδειγμα, να δείτε την αγαπημένη σας σειρά. Όταν πηγαίνετε βόλτα στο πάρκο, διαβάστε το βιβλίο σας αντί να «χαζέψετε» (πάλι) στο Facebook και αν είστε θεατρόφιλοι, μπορείτε να ακούσετε ολόκληρες ηχογραφημένες ραδιοφωνικές παραστάσεις αντί για μουσική, κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού. (Εδώ, για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την παράσταση «Λεωφορείον ο πόθος» με τη Μελίνα Μερκούρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.)

2. Εμπιστεύσου μια νταντά

Είτε είσαι νέα μαμά είτε κατέχεις την πολύτιμη εμπειρία προηγούμενων παιδιών, το να εμπιστευτείς έναν ξένο να φροντίσει τα παιδιά σου είναι εξαιρετικά δύσκολο και σχεδόν υπερβαίνει τη φύση σου. Αν, όμως, δεν έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε τα παιδιά στους γονείς, τους συγγενείς ή τους φίλους σας, τότε κάντε το βήμα κι εμπιστευτείτε έναν άνθρωπο με πείρα και συστάσεις, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να βρείτε λίγες ώρες για τον εαυτό σας.

3. Ψωνίζοντας (online) τα βασικά

Μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο απ’ τον πολύτιμο (κι ελάχιστο) χρόνο σας, αν βάλετε στη ζωή σας τις online αγορές, ιδίως για τις πάγιες αγορές των βασικών «μωρουδίστικων» προϊόντων. 

Έτσι, αντί να τρέχετε κάθε τόσο στο super market για πάνες, μπορείτε να κάνετε διαδικτυακά την παραγγελία σας και να έρθουν απλώς στην πόρτα σας. Οι πάνες και τα μωρομάντηλα Nannys, που είναι ελληνικά προϊόντα, έρχονται στην πόρτα σας όπου και αν βρίσκεστε, σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία διατηρεί τηλεφωνική επαφή με τις μαμάδες για να ανανεώνουν τις τακτικές τους παραγγελίες. Έτσι, μπορείτε να παραλαμβάνετε χωρίς κόπο ποιοτικές και οικονομικές πάνες και μωρομάντηλα, στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική αγορά.

4. Έξυπνες λύσεις για το μαγείρεμα

Προκειμένου να κερδίσετε χρόνο απ’ το μαγείρεμα, μπορείτε να μαγειρεύετε «μια και καλή» γεύματα που θα καταψύχετε σε πλαστικές σακούλες με κενό αέρος, όπως: μπιφτέκια και κεφτεδάκια, πίτες, μπισκότα, παστίστιο ή μουσακά, σούπες, σάλτσα ντομάτα ή κιμά για μακαρόνια, φασολάκια, πίτσες, τάρτες κ.λπ.

5. Κάνε τον κοινό σας χρόνο πιο… δικό σου

Τόσο στις δραστηριότητες του μωρού όσο και στις εξόδους σας, υπάρχουν τρόποι να περάσετε καλά κι εσείς. Υπάρχουν πια χιλιάδες προγράμματα και δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαμάδες και μωρά κάτω του ενός έτους. Από τη baby yoga, μέχρι τα προγράμματα μουσικοκινητικής για μωρά αλλά και για τους γονείς τους, οι επιλογές είναι πολλές. Αντίστοιχα, μπορείτε να επισκεφτείτε παιδότοπους κατάλληλους για μωρά από 12 μηνών (εδώ θα δείτε πέντε προτάσεις) ή να επιλέξετε η  επόμενή σας έξοδος για φαγητό να είναι σε kid friendly ταβέρνες που φροντίζουν ειδικά τους μικρούς πελάτες, όπως αυτές.
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v