Το εμβόλιο Bexsero προστατεύει τα παιδιά για πάντα ή πρέπει να το ξανακάνουν κάποια στιγμή;

Το εμβόλιο Bexsero προστατεύει τα παιδιά για πάντα ή πρέπει να το ξανακάνουν κάποια στιγμή;

Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 8 ετών. Έκανε το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας (Bexsero), όταν ήταν 5 ετών. Ήταν δύο δόσεις. Έκανε την πρώτη δόση και έπειτα από δύο μήνες, έκανε και την δεύτερη. Το εμβόλιο θα την προστατεύει εφόρου ζωής ή για κάποια χρόνια; Πρέπει να το ξανακάνει; 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: europafm.ro

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία από την εφαρμογή του εμβολίου έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου Β, δεν υπάρχει σύσταση για μελλοντική επανάληψη του εμβολιασμού. Επειδή όμως το εμβόλιο κυκλοφορεί μόλις λίγα χρόνια, δεν μπορεί να απαντηθεί ακόμη το ερώτημα αν τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός χάρη στο εμβόλιο παρέχουν προστασία «εφ' όρου ζωής».

* Η Μάρα Λουράκη είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v