6 παιχνίδια που ακονίζουν νου και φαντασία

6 παιχνίδια που ακονίζουν νου και φαντασία

Δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα πράγματα να επενδύσεις τα χρήματά σου σου ως γονιός από ένα καλό παιχνίδι. Για να μην παρεξηγούμεθα: επουδενί δεν υποστηρίζουμε ότι «καλά» παιχνίδια είναι μόνο τα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Αντιθέτως. Φέρτε μας ό,τι χαρτί χρειάζεται και υπογράφουμε αυτομάτως ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζονται τα παιδιά είναι ελεύθερο, άγριο, ξεκαρδιστικό παιχνίδι.

Πλάι στα παιχνίδια που αποσκοπούν στη διασκέδαση του μικρού παίκτη και μόνο, μπορούν όμως να επιλεχθούν και μερικά παιχνίδια φαντασίας, γρίφοι, σπαζοκεφαλιές και επιτραπέζια που οξύνουν νου και πνεύμα. Εμείς ξεχωρίσαμε έξι τέτοιες επιλογές. Διαλέγετε και παίρνετε:

 

3 παιχνίδια που οξύνουν τη φαντασία...

 

Dixit

Έχει ορκισμένους οπαδούς, αφού εκτός από έξυπνο κι ευχάριστο, είναι πολύ καλαίσθητο. Το Dixit είναι ένα παιχνίδι αφήγησης που παίζεται με εικονογραφημένες κάρτες. Κάθε παίκτης έχει στο χέρι του μερικές κάρτες και όταν έρθει η σειρά του, πρέπει επιλέγοντας κρυφά μία απ' αυτές, να πει μια πρόταση (κάτι σαν τίτλο) που να την περιγράφει στους συμπαίκτες του. Οι υπόλοιποι επιλέγουν την πλησιέστερη στην «περιγραφή» απ’ τις δικές τους κάρτες, στη συνέχεια συγκεντρώνονται όλες κλειστές κι ανακατεύονται. Έπειτα τις ανοίγουν όλες στο ταμπλό και οι παίκτες ψηφίζουν ποια πιστεύουν ότι είναι η κάρτα του αφηγητή.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι και τους κανόνες του διαβάστε εδώ. 

Ηλικίες: Από 8 ετών. 

Αγορά: Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ

Κυβοϊστορίες

Ένα ακόμα παιχνίδι φαντασίας και αφήγησης, που οξύνει πνεύμα και δημιουργικότητα και είναι εξαιρετικά βολικό στη μεταφορά, αφού απαρτίζεται μόλις από 9 κύβους. Ο κάθε κύβος (φανταστείτε ένα σχετικά μεγάλο ζάρι) έχει μια μικρή εικόνα σε κάθε πλευρά του –μια μέλισσα, μια νιφάδα χιόνι, ένα πειρατικό καπέλο, ένα κινητό κ.α. Οι παίκτες ρίχνουν τα ζάρια και προσπαθούν να φτιάξουν μια ιστορία που να συνδέει τις 9 ετερόκλητες εικόνες, ακονίζοντας τη φαντασία αλλά και το χιούμορ τους.

Ηλικίες: Από 3 ετών. 

Αγορά: Μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ.

Eξελίξεις

*Φωτογραφία: skroutz.gr

Ανήκει στη σειρά «Νησάκια της Γνώσης», τη μοναδική σειρά παιχνιδιών προσχολικής ηλικίας σχεδιασμένη από Έλληνες παιδαγωγούς και επιστήμονες. Είκοσι εικόνες συγκροτούν πέντε διαφορετικές ιστορίες. Σκοπός του μικρού παίκτη είναι να βάλει τις εικόνες σε μια λογική σειρά ούτως ώστε να φτιάξει μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος και να την αφηγηθεί.  

Ηλικία: Από 3 ετών. 

Αγορά: Θα το βρείτε εδώ

...και 3 που οξύνουν τον νου

 

Rush Hour Traffic jam

Σ’ αυτό το παιχνίδι λογικής για παιδιά, ο παίκτης πρέπει να βρει τον τρόπο να απεγκλωβίσει το αυτοκινητάκι απ’ το μποτιλιάρισμα. Μια σπαζοκεφαλιά βγαλμένη απ’ τη ζωή και ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας.

Ηλικία: Από 6 ετών.

Αγορά: Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Laser Maze

Οι παίκτες διαλέγουν μια κάρτα-πρόκληση και τοποθετούν τα πούλια στο ταμπλό με τον τρόπο που υποδεικνύει η κάρτα. Πρέπει να αποφασίσουν ποια έξτρα πούλια θα χρειαστεί να τοποθετηθούν για να τα «χτυπήσει» η ακτίνα και να φτάσει στον στόχο. Ο σκοπός είναι να δείτε το laser να αντανακλά στα πούλια και να φτάνει στον στόχο. Αυτό το βίντεο θα σας πείσει γιατί αυτό το παιχνίδι είναι ξεχωριστό, αν εμείς δεν τα καταφέραμε.

Ηλικία: Από 8 ετών.

Αγορά: Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.

IQ Link

*Φωτογραφία: funlearning.co.uk

Το IQ Link εξασκεί τη μνήμη κι ενισχύει τη συγκέντρωση του παιδιού, προκαλώντας το να χρησιμοποιήσει τη λογική του. Το παιχνίδι –σε πρακτική συσκευασία ιδανική για ταξίδι- λειτουργεί ως εξής: πρώτα επιλέγετε μια αποστολή/πρόκληση, έπειτα τοποθετείτε στο «ταμπλό» τα κομμάτια του παζλ και τέλος συμπληρώνεται το «παζλ» με τα εναπομείναντα κομμάτια.

Ηλικία: Από 8 ετών.

Αγορά: Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v