7 λόγοι να λατρέψεις έναν Τοξότη

7 λόγοι να λατρέψεις έναν Τοξότη

Θα ‘χετε ακούσει διάφορες κακές γλώσσες να λένε διάφορα για τους Τοξότες. Ότι είναι, σου λέει, ανεύθυνοι, ανώριμοι κι ασυνεπείς, αιώνια παιδιά που αρνούνται πεισματικά να ενηλικιωθούν. Κάντε μας μια χάρη: διαγράψτε τα όλα αυτά τα κακόβουλα. Έχουμε μια λίστα οκτώ αποδείξεων ότι οι Τοξότες είναι τα καλύτερα, τα πιο χαρούμενα, τα πιο διασκεδαστικά παιδιά.

Είναι μ’ ένα «όλα θα πάνε καλά» στο στόμα

Ξέρετε τι μπορεί να σπάσει το ηθικό ενός Τοξότη; Τίποτα. Το ηθικό και η αισιοδοξία του γράφουν πάνω «Άθραυστον». Δεν ξέρουμε ποιος «εφηύρε» την ατάκα «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Κι αν δεν πάνε καλά, τότε δεν είναι το τέλος», αλλά στοιχηματίζουμε ιλιγγιώδη ποσά ότι είναι Τοξότης.

Είναι μακράν ο πιο ταξιδιάρης απ’ τα ζώδια

Σε προκαλούμε να πάρεις τηλέφωνο έναν Τοξότη και να τον ρωτήσεις «Τι κάνεις;». Αν δεν τον πετυχαίνεις στα Ζαγοροχώρια/ στο Βερολίνο/ στην Αϊτή ή έστω στο Ζούμπερι, τότε έχει σίγουρα ένα ταξίδι στα σκαριά. Είναι πάντα ταξιδευτής και σπάνια τουρίστας, λατρεύει τα road trips και τις μεγάλες βόλτες απ’ αυτές που πονάνε για ώρες τα πόδια σου. Οι Τοξότες έχουν ψυχή εξερευνητή και ενθουσιασμό μικρού παιδιού, ιδιότητες που τους καθιστούν τον ιδανικό παρτενέρ για ταξίδι.

Μαζί του θα κάνεις βαρελάκια απ’ τα γέλια…

Το πιο ζεστό χαμόγελο του ζωδιακού κύκλου «πάει πακέτο» με ένα απ’ τα πιο αστεία ζώδια. Ένας Τοξότης έχει πάντα όρεξη για χαβαλέ, έχει πάντα ένα αστείο έτοιμο και το χαχανητό στο τσεπάκι. Είναι η χαρά της ζωής και η απάντηση στην ερώτηση «Πόσο θετικός μπορείς να είναι κάποιος που δεν του συμβαίνει τίποτα καταπληκτικό;». Εντοπίστε τον πλησιέστερο Τοξότη, κάντε τον φίλο σας και θα το διαπιστώσετε.

…και θα επιδοθείς σε συναρπαστικές πνευματικές αναζητήσεις

Όσο «ελαφρύς» μπορεί να γίνει ένας Τοξότης, τόσο μπορεί να… ανεβάσει το επίπεδο. Θέλγεται από μυστηριακές λατρείες κι ανατολίτικες θρησκείες, «κολλάει» με τις φιλοσοφικές κουβέντες, ρωτάει συνέχεια «γιατί;», έχει άποψη και το χάρισμα της φιλομάθειας και, ενώ μπορεί να γίνει το απόλυτο «αγύριστο κεφάλι», το φωτεινό του χαμόγελο θα αφοπλίσει κάθε εκνευρισμένο συνομιλητή του.

Έχει τη φήμη του «κακού παιδιού», αλλά είναι απλώς… ζωηρούλης

Κάποιοι τον λένε επιπόλαιο. Εμείς επιμένουμε στο «αυθόρμητος» και «περιπετειώδης». Ο Τοξότης έχει καρφιά στον ποπό του –θέλει αλλαγές, εξόδους, περιπέτειες, φλερτ, κουβέντες, κουτσομπολιά, βιβλία, μπαράκια, σφηνάκια, παιχνίδια, εκδρομές. Θα βαρεθεί εύκολα γιατί βιάζεται να προχωρήσει και θα φανεί εγωιστής ενώ είναι απλώς αιώνιος εραστής της ελευθερίας.

Είναι ο τέλειος φίλος…

Είχατε ποτέ έναν φίλο απ’ αυτούς που δεν βαριέσαι ποτέ, που γελάς σαν χαζός, μιλάς με τις ώρες και συμπαθείς τα ελαττώματά του; Αν ναι, πιθανότατα ήταν Τοξότης. Δεν θα σου κάνει μούτρα που εξαφανίστηκες, θα γίνει ωμός όταν κι όπου πρέπει και -σημειώστε το αυτό, παρακαλούμε- εφόσον σας αγαπάει, δεν θα βλέπει ούτε ένα σοβαρό ελάττωμα πάνω σας.

…και ο πιο φλογερός εραστής

Όση σταθερότητα έχει στις φιλίες του τόση αστάθεια μπορεί να δείξει στις ερωτικές του σχέσεις. Η περιπετειώδης φύση του, μπορεί να μεταφράζεται σε συχνούς χωρισμούς, ταιριάζει όμως απόλυτα και με το φλογερό ταπεραμέντο του στο κρεβάτι. Δεν αρκείται στα βασικά, μισεί τη ρουτίνα, εκφράζεται, δαγκώνει, φωνάζει, μιλάει, παίρνει πρωτοβουλίες και -γενικώς- είναι… φωτιά και λάβρα.

v