Πάρτι για λίγα παιδιά: 4 ξεχωριστές ιδέες για τη διασκέδασή τους

Πάρτι για λίγα παιδιά: 4 ξεχωριστές ιδέες για τη διασκέδασή τους

Δεν είναι πάντα εύκολο να καλείς στο πάρτι του παιδιού και τους τριάντα συμμαθητές του, είτε λόγω μεγάλου κόστους είτε λόγω περιορισμένου χώρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερήσετε στο παιδί την χαρά του να γιορτάσει αυτή την ξεχωριστή μέρα. Αντίθετα, μπορείτε να οργανώσετε ένα πρωτότυπο πάρτι για τους 5-6 καλύτερους φίλους του παιδιού.

*Φωτογραφία: digital-photo-secrets.com

Στο σπίτι...

Πιτζάμα πάρτι

Εφόσον μιλάμε για λίγα παιδιά, ένα πιτζάμα πάρτι μπορεί εύκολα να οργανωθεί. Μία καλή ιδέα είναι να στήσετε το όλο σκηνικό στο σαλόνι και όχι στο δωμάτιο του παιδιού για περισσότερη άπλα. Τα παιδιά θα κοιμηθούν... στρωματσάδα, επομένως θα χρειαστείτε στρωματάκια, πολλά άνετα μαξιλάρια και ζεστά σκεπάσματα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια ή περισσότερες σκηνές που θα φωτίσετε με χριστουγεννιάτικα φωτάκια, όπως στη φωτογραφία. Εννοείται ότι το πάρτι αυτό δεν έχει πρόγραμμα- αφήστε τα παιδιά να δουν ταινίες, να φάνε ποπ κορν (εδώ θα δείτε πώς θα το φτιάξετε), να παίξουν και να κοιμηθούν ό,τι ώρα θέλουν, αφού φυσικά κόψουν την τούρτα. Απαραίτητο ένδυμα είναι φυσικά οι πιτζάμες!

*Φωτογραφία: pinterest.com

Η γωνιά των ζωγράφων

Εφόσον τα παιδιά είναι λίγα, μπορείτε να «στήσετε» εύκολα τη γωνιά των μικρών ζωγράφων-κάτι που δεν μπορεί να γίνει εύκολα με πολλά παιδάκια και ειδικά αν ο χώρος στο σπίτι είναι περιορισμένος. Ντύστε ένα τραπέζι με ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο και στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω του όλα τα απαραίτητα σύνεργα για κάθε παιδί: μικρά καβαλέτα, καμβάδες, ποδιές για να μην λερωθούν οι μικροί ζωγράφοι την ώρα του έργου και νερομπογιές. Όλα τα υλικά είναι οικονομικά κι έτσι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Για να είστε σίγουρη ότι το πάτωμα θα μείνει ανέπαφο και δεν θα λερωθεί, μπορείτε να στρώσετε ένα πρόχειρο χαλί είτε ένα κομμάτι μουσαμά.

*Φωτογραφία: milknheels.com

Τα σνακ των παιδιών μπορείτε να τα ετοιμάσετε εσείς με πολλή φαντασία και χωρίς πολύ κόπο-  δείτε μερικές ιδέες σε παλαιότερο άρθρο μας.

Εκτός σπιτιού...

Η νέα μόδα: Escape room για παιδιά

Η μόδα των escape rooms αρχίζει να γίνεται και παιδική διασκέδαση. Δεδομένου ότι όλα τα παιδιά αγαπούν την περιπέτεια και τους αρέσει να λύνουν γρίφους, αυτή η ιδέα σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Οι επιλογές είναι πολλές: μπορείτε να απευθυνθείτε είτε σε ένα κανονικό escape room που διοργανώνει και μυστήρια για παιδιά είτε να επιλέξετε ένα escape room αποκλειστικά για παιδιά από 5 ετών, όπως αυτό εδώ με τον εορτάζοντα και τους καλεσμένους του να μετατρέπονται σε ντεντέκτιβ που πρέπει να λύσουν ένα μυστήριο μέσα σε μία ώρα.

*Φωτογραφία: stockholm.questrooms.com

Όσον αφορά το κόστος, υπολογίστε ενδεικτικά 8 ευρώ ανά παιδί. Μετά τη λύση του μυστηρίου, μπορείτε να συνεχίσετε το πάρτι με φαγητό -η πλησιέστερη πιτσαρία είναι μια πολύ καλή επιλογή- και να κόψετε εκεί την τούρτα.

Laser tag για περιπέτεια

Τα laser tag γίνεται όλο και πιο γνωστό. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μάχη με laser, που είναι φυσικά ανώδυνη αλλά και πολύ περιπετειώδης. Η διάρκειά της είναι μικρή, το κάθε παιχνίδι μπορεί να διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά (ανάλογα με τον χώρο που θα επιλέξετε), που ακούγονται λίγα αλλά είναι αρκετά λόγω της προσπάθειας και της αδρεναλίνης που...  χτυπάει κόκκινο. Συνήθως, σε κάθε παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν έως και 20 παίκτες, επομένως δεν είναι κακή ιδέα να πάρετε μέρος κι εσείς, ίσως και κάποιοι ακόμα γονείς. Για να πάρετε μια ιδέα, στο Lasertagarena, το κόστος ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά συμμετέχοντα, εκτός αν θέλετε να οργανώσετε ένα παιδικό πάρτι με περισσότερες παροχές, οπότε θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον χώρο για περισσότερες πληροφορίες.

*Φωτογραφία: zonehead.com

Όπως και στα escape rooms, έτσι κι εδώ, μετά τη μάχη, που θα’ χει ανοίξει κι η όρεξη των παιδιών, μπορείτε να πάτε για φαγητό ή για γλυκό έτσι ώστε να σβήσει και ο μικρός εορτάζων τα κεράκια του.

v