Messenger Kids: Η νέα εφαρμογή του Facebook για παιδιά κάτω των 13 ετών

Messenger Kids: Η νέα εφαρμογή του Facebook για παιδιά κάτω των 13 ετών

Όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να μιλούν με τους φίλους τους. Γι’ αυτό, το Facebook αποφάσισε να κάνει κάτι πρωτοποριακό: να λανσάρει μία νέα εκδοχή του Messenger που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών, με σκοπό να κάνει πιο ασφαλή την επικοινωνία με τους φίλους τους στο διαδίκτυο.

*Φωτογραφία: kozepsuli.hu

Τα καλά νέα είναι πως για ν’ αποκτήσουν το Messenger Kids οι μικροί χρήστες, δεν χρειάζεται να έχουν φτιάξει προφίλ στο Facebook αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς του κοινωνικού δικτύου, η δημιουργία προφίλ δεν επιτρέπεται σε ανήλικους κάτω των 13 ετών ενώ δεν μπορούν να φτιάξουν λογαριασμό στο Messenger χωρίς την άδεια των γονιών τους. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι το Messenger δεν συνδέεται με το Facebook και πως όταν το παιδί γίνει 13 ετών, δεν αποκτά αυτόματα προφίλ στο κοινωνικό δίκτυο.

Επιπλέον, οι γονείς είναι αυτοί που θα έχουν τον έλεγχο της εφαρμογής μέσω του δικού τους λογαριασμού, αφού θα πρέπει πρώτα να εγκρίνουν τις επαφές με τις οποίες επικοινωνεί το παιδί. Για παράδειγμα, αν ένας συμμαθητής του παιδιού σας θέλει να συνομιλήσει μαζί του, ο γονιός του θα χρειαστεί να επικοινωνήσει με εσάς έτσι ώστε να δώσετε και οι δύο την έγκρισή σας για το ότι επιτρέπετε στα δύο παιδιά να συνδεθούν στην εφαρμογή.

Παράλληλα, εξασφαλίζεται ότι οι μικροί χρήστες της δεν θα βλέπουν διαφημίσεις ούτε θα μπορούν να διαγράφουν μηνύματα για λόγους ασφαλείας.

Σημαντικό είναι επίσης και το ότι οι λογαριασμοί των χρηστών δεν θα εμφανίζονται σε καμία αναζήτηση μέσα στην εφαρμογή.

Για να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή στην Ελλάδα, θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή... Προς το παρόν, το Messenger Kids είναι διαθέσιμο σε συσκευές με iOS και μόνο στην Αμερική.

Πηγή: recode.net

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v