Ο 15χρονος γιος μου λέει ότι θα προτιμούσε να μην με έχει μάνα. Τι να κάνω για να φτιάξει η σχέση μας;

Ο 15χρονος γιος μου λέει ότι θα προτιμούσε να μην με έχει μάνα. Τι να κάνω για να φτιάξει η σχέση μας;
Ερώτηση:
Εδώ και 15 ημέρες αρρώστησα από μια γρατζουνιά γάτας. Ο γιος μου από τότε που έχω αρρωστήσει έχει περίεργη συμπεριφορά… Δεν μου μιλάει και με αγνοεί όταν του μιλάω. Οι γάτες πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι και όταν του το είπα, μου απάντησε ότι αν φύγουν δεν θα μου ξαναμιλήσει, ότι καλύτερα να μην με είχε μάνα και να φύγω απ’ το σπίτι. Πραγματικά με έχει πληγώσει όλο αυτό. Τι μπορώ να κάνω ώστε να ξαναφτιάξουν οι σχέσεις με τον γιο μου; Είναι 15 χρονών.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: greatschools.org

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε διαφωνία μπορεί να σταθεί αφορμή για τσακωμό ή για αναβάθμιση της σχέσης! Η εξέλιξη λοιπόν της όποιας διαφωνίας εξαρτάται από τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη σχέση αλλά και την ιστορία της σχέσης αυτής.

Η δυσκολία που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να διαβαστεί σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η σχέση σας, ο τρόπος που επικοινωνείτε μεταξύ σας, εξελίχτηκε στην πορεία της σχέσης σας και εξακολουθεί να είναι υπό διαμόρφωση. Θέλω με αυτό να πω, ότι οι γάτες μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι μια αφορμή για να διαφωνήσετε, ωστόσο ίσως υπάρχουν βαθύτερα θέματα μεταξύ σας που δεν έχετε προχωρήσει.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται ο γιος σας. Είναι στην καρδιά της εφηβείας. Αυτό δεν το τονίζω για να δικαιολογήσετε τη συμπεριφορά του. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να το έχετε κατά νου για τον τρόπο που επιλέγει να εκφράσει τη διαφωνία ή τη δυσκολία του. Η υπερβολή είναι πολύ συνηθισμένη σε αυτή την ηλικία, γι' αυτό και τα λόγια του δεν χρειάζεται να τα ακούσετε αυτολεξεί. Έχετε να κρατήσετε τη δυσκολία που εκφράζει και να τη φροντίσετε με τον δικό σας τρόπο.

Θα ήταν πολύ όμορφο να μη μείνετε στην πικρία σας και να μιλήσετε μαζί του. Μπορείτε να του πείτε ότι ο τρόπος του σας πλήγωσε και να του ζητήσετε να σας εξηγήσει διαφορετικά τι είναι αυτό που θέλει και πώς μπορείτε να βρείτε μια λύση.

Αν είχατε μια καλή σχέση, μπορείτε να έχετε ξανά. Όχι να ξαναβρείτε τη σχέση που είχατε όσο ήταν παιδί, αλλά να χτίσετε μια νέα σχέση στο σήμερα που είναι έφηβος. Αναβάθμιση!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v