Οι χιονισμένες πατημασιές και 5 ακόμα τρόποι να δείξετε στο παιδί ότι ο Άι Βασίλης όντως υπάρχει!

Οι χιονισμένες πατημασιές  και 5 ακόμα τρόποι να δείξετε στο παιδί ότι ο Άι Βασίλης όντως υπάρχει!

Κάποιοι γονείς επιλέγουν να μην πουν ποτέ στα παιδιά τους το παραμύθι περί στρουμπουλού Αγίου που φέρνει δώρα στα πιτσιρίκια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θεωρώντας ότι ένα ψέμα όσο γλυκό κι αν είναι παραμένει ψέμα και ψέματα δεν κάνει να λέμε στα παιδιά. Αν ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία γονιών, έχετε την άδειά μας να κλείσετε αυτό το άρθρο.

Αν, όμως, ανήκετε στην άλλη κατηγορία γονιών, αυτήν που νοικιάζει στολές Άγιου Βασίλη, χασκογελάει κρύβοντας τα δώρα στις πιο απίθανες κρυψώνες και ψάχνει τρόπους να σκηνοθετήσει τη νυχτερινή εισβολή του Αγίου ώστε να φανεί ακόμα πιο πιστευτή από πέρσι, τότε εμείς βρήκαμε το κοινό μας κι εσείς το κείμενό σας.

Ακολουθούν έξι σούπερ κολπάκια-αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Άγιος Βασίλης και υπάρχει και έρχεται και τρώει τα κουλουράκια που του αφήνουμε.

Φύγαμε:

1. Οι χιονισμένες πατημασιές

Τι θα χρειαστείτε:

Μπέικιν Πάουντερ

Ένα ζευγάρι αντρικές μπότες ή γαλότσες

Ένα ταψί τόσο μεγάλο ώστε να χωράει τις μπότες

Ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι

Λίγο γκλίτερ, προαιρετικά

Τι πρέπει να κάνετε:

Ρίξτε αρκετό μπέικιν πάουντερ στο ταψί (τόσο ώστε να καλύψει την επιφάνεια). Αν θέλετε οι πατημασιές να είναι πιο λαμπερές, προσθέστε λίγο γκλίτερ κι ανακατέψτε τα δύο υλικά.

Ψεκάστε τις σόλες με λίγο νερό, χωρίς να τις κάνετε μούσκεμα. Πιέστε ελαφρά τα παπούτσια πάνω στο στρώμα μπέικιν πάουντερ.



Σκεφτείτε ποια διαδρομή θέλετε ν’ ακολουθήσει ο Άγιος Βασίλης –μπορεί να επισκέφτηκε την τουαλέτα ή την κουζίνα για ένα σνακ. Μόλις αποφασίσετε πού θα βρίσκονται τα αποτυπώματά του, πιέστε τα παπούτσια στο πάτωμα ή το χαλί με αρκετή δύναμη, για να είναι πιο ευκρινείς οι πατημασιές.

2. Ο Άγιος Βασίλης απαντάει στο γράμμα

Δεν θα έκανε πολύ χαρούμενο το παιδί, αν μια μέρα του λέγατε αινιγματικά «Ήρθε ένα γράμμα για ‘σένα…», το έβλεπε, το άνοιγε και συνειδητοποιούσε ότι ο Άγιος Βασίλης μπήκε στον κόπο να απαντήσει; Αν θέλετε το παιδί να λάβει απάντηση, οι επιλογές σας είναι τρεις:

α. Ταχυδρομήστε οι ίδιοι ένα γράμμα με διεύθυνση παραλήπτη το σπίτι σας. Γράψτε ό,τι θέλετε αλλάζοντας ελαφρά τον γραφικό σας χαρακτήρα (τα παιδιά είναι πιο παρατηρητικά απ’ όσο νομίζουμε) και απολαύστε το αποτέλεσμα της αθώας σας πλαστογράφησης.

β. Τα ΕΛ.ΤΑ., εδώ και 27 χρόνια, απαντούν στα γράμματα των παιδιών (στέλνοντας κι ένα μικρό δωράκι μαζί με την απαντητική επιστολή του Άγιου Βασίλη). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε το γράμμα του παιδιού στα κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων. 



γ. Η χριστουγεννιάτικη υπηρεσία Santa Letter αναλαμβάνει να στείλει στο παιδί απαντητικό γράμμα, τηλέφωνο ή βίντεο ως Άγιος Βασίλης, σύμφωνα με τις δικές σας, συγκεκριμένες οδηγίες και συμβουλές. Το τηλέφωνο, το βίντεο ή το γράμμα που στέλνονται βασίζονται σε πληροφορίες που δίνουν οι γονείς κάνοντας την επικοινωνία με τον Άγιο Βασίλη σούπερ πειστική!

Μάθετε περισσότερα εδώ και δείτε και το σχετικό βίντεο για να πειστείτε: 

3. Βάλτε κάποιον να χτυπήσει το κουδούνι και ν’ αφήσει το δώρο έξω απ’ την πόρτα

Το ‘χουμε δοκιμάσει και έχει θαυματουργά αποτελέσματα! Ενώ είστε μαζεμένοι όλοι στο σπίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ζητήστε από κάποιον εκ των καλεσμένων να βρει μια αφορμή και να λείψει για λίγο. Μπορείτε να κρύψετε το δώρο στο αυτοκίνητό σας ή κάπου μέσα στην πολυκατοικία, έτσι ώστε ο επιφορτισμένος με χρέη Άγιου Βασίλη επισκέπτης να βγει, να το πάρει, να χτυπήσει το κουδούνι αφήνοντας το δώρο απ’ έξω και να εξαφανιστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Όταν το κουδούνι χτυπήσει, μπορείτε να ζητήσετε απ’ το παιδί, δήθεν αδιάφορα, να ανοίξει εκείνο.

4. Τραβήξτε τον βίντεο επί τω έργω

Αν δεν μπορεί να βρεθεί διαθέσιμος φίλος για τον ρόλο και φοβάστε ότι ο μπαμπάς θα γίνει αντιληπτός, τότε φτιάξτε ένα βίντεο-ντοκουμέντο όπου οι προδοτικές λεπτομέρειες θα κρύβονται. Ντύστε τον ευτυχή πατέρα Άγιο Βασίλη και τραβήξτε τον «στα κρυφά» βίντεο να αφήνει τα δώρα και την επόμενη μέρα, δείξτε γεμάτες ενθουσιασμό τα αδιάσειστα στοιχεία στο μικρό σας.

5. Η εφαρμογή Capture The Magic βάζει τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι σας

Τραβήξτε μια φωτογραφία το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Ανεβάστε την στο site, διαλέξτε τον Άγιο Βασίλη που ταιριάζει… στον χώρο σας και ιδού οι αποδείξεις: ο Άγιος Βασίλης ήρθε κι εσείς προλάβατε να τον βγάλετε μια φωτογραφία πριν εξαφανιστεί!

Μάθετε περισσότερα από τη σελίδα Capture The Magic στο Facebook και κατεβάστε την από εδώ

6. Κλασικό κι αγαπημένο: τα μισοφαγωμένα μπισκότα

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται «μπελαλίδικα» (σαν τον μουσακά), μπορείτε με απλές σκηνοθετικές κινήσεις να κατασκευάσετε τα απαραίτητα τεκμήρια. Βάλτε μαζί με το παιδί το βράδυ, ένα πιατάκι με μπισκότα και λίγο γάλα σ’ ένα σημείο κοντά στο δέντρο «για να τσιμπήσει κάτι ο Άγιος Βασίλης» (που θα ‘ναι κι από ταξίδι). Ξυπνήστε πριν τα παιδιά (εδώ είναι τα δύσκολα), μασουλήστε λίγα μπισκοτάκια, πιείτε λίγο γάλα και αποδείξτε ότι πράγματι το σνακ ήταν απαραίτητο.

Καλές γιορτές!

v