4 τύποι φίλων που κάνουν καλύτερη τη ζωή κάθε μαμάς

4 τύποι φίλων που κάνουν καλύτερη τη ζωή κάθε μαμάς

Το να έχεις πολλούς φίλους δεν σε κάνει απαραίτητα ευτυχισμένο. Το να έχεις 4 πραγματικούς φίλους που θα είναι δίπλα σου στα καλά και τα κακά, ακόμα κι αν δεν τους βλέπεις συχνά  -ή μάλλον τους βλέπεις σπάνια όταν είσαι μαμά- είναι κάτι που μπορεί να σε κάνει αληθινά ευτυχισμένη. Αυτό το κείμενο το αφιερώνουμε στις φίλες που κάθε μαμά θα ήθελε να έχει, που χρειάζεται να έχει ή που, αν ανήκει στις τυχερές, ήδη έχει!

*Φωτογραφία: twitter.com 

Η φίλη που είναι πάντα εκεί

Ακόμα κι αν εσύ δεν είσαι. Ας το παραδεχτούμε: όταν γινόμαστε μαμάδες, μπορεί να ξεχάσουμε να τηλεφωνήσουμε στην καλύτερη από αδερφή, κολλητή μας για να μάθουμε τα νέα της από τη δουλειά στην οποία κακοπερνάει ή για το αν είναι ευτυχισμένη στην καινούρια της σχέση. Εκείνη, όμως, πάντα θα μας πάρει τηλέφωνο για να πει το γνωστό «Πού χάθηκες βρε παιδί μου;». Είναι εκείνη η φίλη που, όχι μόνο δεν θα διαμαρτυρηθεί όταν στον καφέ που κανονίσαμε μαζί της, φέρουμε και τα παιδιά, αλλά θα παίξει και θ’ ασχοληθεί μαζί τους σαν να ήταν η θεία ή η νονά τους. Σε αυτή τη φίλη, χρωστάμε πολλά «συγγνώμη» και ακόμα περισσότερα «ευχαριστώ».

Η μαμά-φίλη που περνάει τα ίδια με σένα

Όταν είσαι έφηβη, ψάχνεις μία κολλητή που ακούει την ίδια μουσική με σένα, έχει το ίδιο γούστο στα ρούχα με σένα κ.ο.κ. Όταν γίνεσαι μαμά, ψάχνεις μία φίλη που να μπορεί να σου πει «Ξέρω τι περνάς. Τα ίδια πέρασα κι εγώ με τον γιο μου. Ξενύχτησα όλο το βράδυ γιατί έβλεπε εφιάλτες». Είναι τρομερά ανακουφιστικό να ξέρεις ότι ένας δικός σου άνθρωπος είναι το ίδιο εξαντλημένος/ απηυδησμένος και εκνευρισμένος με σένα. Γιατί αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσεις να του «ανοιχτείς» πιο εύκολα, να του εκμυστηρευτείς ότι υπάρχουν μέρες που θες απλά να τα παρατήσεις, να γκρινιάξετε μαζί για το ότι οι άντρες δεν σας βοηθούν όσο θα θέλατε και να ακουμπήσεις στον ώμο του χωρίς να σε κατακρίνει γιατί πολύ απλά... ξέρει!



Η φίλη που λέει αλήθειες

Οι υποτιθέμενες φίλες που μπροστά σου σου χαϊδεύουν τα αυτιά και πίσω σου έχουν βγάλει το φτυάρι και σχολιάζουν τον τρόπο που μεγαλώνεις τα παιδιά σου ή το πώς έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου, πολύ απλά δεν είναι φίλες. Η πραγματική φίλη θα σου πει την αλήθεια- όχι για να σε κατακρίνει, να σε στενοχωρήσει ή να σε υποτιμήσει, αλλά για να σε βοηθήσει να βελτιωθείς. Και θα βρει τον καλύτερο τρόπο για να το πετύχει. Μόνο οι άνθρωποι που θέλουν το καλό μας, θα είναι πραγματικά ειλικρινείς απέναντί μας. Και η ειλικρίνεια είναι κάτι που πρέπει να εκτιμάμε στις μέρες μας!

Η φίλη που σε... παρακινεί

Ναι, μιλάμε για εκείνη τη φίλη που θα σε πάρει τηλέφωνο να πάτε για ψώνια ή θα πάτε μαζί μέχρι το σούπερ μάρκετ με έναν καφέ στο χέρι απλώς και μόνο για να πείτε τα νέα σας. Ή που θα κλείσει ένα διπλό ραντεβού για να κάνετε μαζί μανικιούρ. Ή που θα έρθει απροειδοποίητα στο σπίτι, γιατί δεν σε άκουσε καλά στο τηλέφωνο. Αυτή η φίλη μπορεί κάποιες φορές να σου φαίνεται κουραστική, όμως αμέσως μόλις την αποχωριστείς, καταλαβαίνεις πόσο ανάγκη την είχες για να σου φτιάξει τη μέρα και να σου θυμίσει ότι, πού και πού, δεν είναι κακό να δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου!

v