Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις υστερίας του εγγονού μου;

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις υστερίας του εγγονού μου;
Ερώτηση:
Ο εγγονός μου, 3 χρονών, έχει κρίσεις υστερίας οι οποίες τελευταία είναι πιο συχνές. Θα ήθελα να ξέρω πώς μπορώ να καταλάβω αν οφείλονται σε κάτι παθολογικό. Υποφέρει, εξουθενώνεται και κάθε φορά και μας λέει «δεν μπορώ να ηρεμήσω»...
Απάντηση:

*Φωτογραφία: pinterest.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σε αυτές τις μικρές ηλικίες τα παιδιά μπορεί να εκφράζουν παράξενες αντιδράσεις. Μπορεί να κλαίνε έντονα, να χτυπούν ή να φωνάζουν. Είναι σημαντικό για τον γονέα να καταλάβει εάν η συμπεριφορά αυτή αποσκοπεί κάπου ή εάν μοιάζει ανεξήγητη. Μπορεί να είναι τρόπος έκφρασης θυμού ή δυσκολίας, μπορεί το παιδί να ζητά με αυτόν τον τρόπο κάτι. Μια αρχική συζήτηση με το παιδί, τρυφερά και με διάθεση κατανόησης, ίσως του δώσει τη δυνατότητα να εκφράσει με έναν διαφορετικό τρόπο αυτό που θέλει να πει.

Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσετε για αυτό με τον παιδίατρο του παιδιού. Δίνοντάς του πληροφορίες για την ηλικία έναρξης, τη διάρκεια, τη συχνότητα αλλά και το συναίσθημα του παιδιού, θα σας βοηθήσει να διερευνήσετε την ύπαρξη πιθανής οργανικής αιτίας σε αυτό ή να κατευθυνθείτε προς ψυχολογικούς παράγοντες.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v