5 δημοφιλείς σειρές βιβλίων που θα ξετρελάνουν το παιδί!

5 δημοφιλείς σειρές βιβλίων που θα ξετρελάνουν το παιδί!

Αναρωτιέστε τι θα μπορούσατε να κάνετε για να φέρετε το παιδί σας πιο κοντά στο να αγαπήσει το διάβασμα; Την απάντηση μπορούν να σας δώσουν ορισμένες δημοφιλείς σειρές παιδικών βιβλίων που, για τον δικό της λόγο η κάθε μία, έχουν κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες, οι οποίοι ανυπομονούν κάθε φορά για το επόμενο τεύχος.

Είτε αγαπάει τη μυθολογία, είτε το μυστήριο, είτε τώρα βουτά για πρώτη φορά στα βαθιά νερά της σχολικής ζωής, το σίγουρο είναι ότι το παιδί σας θα μείνει πιστό στα παρακάτω βιβλία.

Ντεντέκτιβ Κλουζ

Τι είναι αυτό που κάνει τον τετραπέρατο Γερμανό πιτσιρικά τόσο δημοφιλή στα Ελληνόπουλα; Οι πρωτότυπες αλλά άκρως ρεαλιστικές υποθέσεις μυστηρίου του Γίργκεν Μπανσέρους ή το γεγονός ότι καταπιάνεται με μια «δουλειά» που κανονικά είναι για μεγάλους. Εξάλλου, ποιο παιδί δεν βιάζεται να μεγαλώσει ή δεν θαυμάζει τα πιο «προχωρημένα» παιδιά της ηλικίας του; Οι δεκάδες διαφορετικοί τίτλοι του Κλουζ γίνονται ανάρπαστοι, παρά το γεγονός ότι τα βιβλία είναι πολυσέλιδα και χωρίς ιδιαίτερη εικονογράφηση. Κι όμως, πρόκειται για υποθέσεις που διεγείρουν το ενδιαφέρον και προκαλούν το παιδί να τις διαβάσει ξανά και ξανά, ακόμα κι όταν γνωρίζει πια τη λύση του μυστηρίου.

Απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Τριγωνοψαρούλης

Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένα ψάρι διαφορετικό από τα άλλα, όμως… ποιος δεν είναι; Η εξαιρετική σειρά βιβλίων με τις ιστορίες του Τριγωνοψαρούλη, έχει κερδίσει τις καρδιές των μικρών αναγνωστών εδώ και 20 χρόνια. Ο λόγος είναι απλός: Το καλό κερδίζει πάντα. Και μέσα σε κάθε παιδί υπάρχει το καλό, το δίκαιο, η αλληλεγγύη. Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν μοναδικό «αντιήρωα» που έχει αγαπηθεί βαθιά από τα παιδιά, έχει βραβευτεί, έχει γίνει τραγούδι, θεατρική παράσταση και… συνεχίζει να κολυμπά στα βαθιά!

Απευθύνεται σε ηλικίες από 6 ετών.

Εκδόσεις Πατάκη

Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης και το ημερολόγιο ενός σπασίκλα

Θα σας σοκάρει, ίσως, ο ρεαλιστικός τρόπος με τον οποίον είναι γραμμένο αυτό το βιβλίο-ημερολόγιο, και ο λόγος είναι ότι θα σας θυμίσει πώς μιλούσατε ή σκεφτόσασταν εσείς όταν είχατε μπει πλέον στην εφηβεία. Και η αλήθεια είναι, ότι πρόκειται για μία σειρά που απευθύνεται αποκλειστικά σε έφηβες –μην δοκιμάσετε να το χαρίσετε σε κορίτσια μικρότερα των 10 ετών, θα δυσκολευτούν να το ακολουθήσουν. Αν ξεπεράσετε, λοιπόν, την κάπως ωμή γραφή και το έντονο αμερικάνικο στοιχείο (συγγραφέας είναι η Αμερικανίδα δικηγόρος Ρέιτσελ Ρενέ Ράσελ), η σειρά είναι ξεκαρδιστική, με εικονογράφηση σε ύφος σκίτσων και απαντά σε πολλά ερωτήματα που απασχολούν τις σημερινές έφηβες, όμως διστάζουν να τα συζητήσουν ακόμα και με τη μαμά τους. Εξάλλου, μπορεί να τους δώσει και το έναυσμα να αρχίσουν κι εκείνες ένα ημερολόγιο, όπως η πρωταγωνίστρια της σειράς, Νίκι, η οποία επειδή νιώθει ως η πιο ξενέρωτη του σχολείου, έχει βρει αυτόν τον τρόπο για να ξεσπά τα νεύρα της –καθόλου κακή ιδέα, ε;

Αντίστοιχου ύφους είναι και το «Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα» , με τη διαφορά ότι πρωταγωνιστής είναι ο Γκρεγκ Χέφλι, ένα αγόρι που μόλις βρέθηκε στο Γυμνάσιο και παλεύει να τα βγάλει πέρα με τα πρώτα μεγάλα παράδοξα της εφηβείας!

Απευθύνονται σε ηλικίες από 9-10 ετών.

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο μικρός φιλόσοφος

Ο Πίκολο είναι ένα μικρό αγόρι που αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες, τις απορίες και τους προβληματισμούς κάθε παιδιού στην ηλικία του. Κάποιες φορές βιάζεται να μεγαλώσει, άλλες δυσκολεύεται να ξεχωρίσει την αλήθεια από τα ψέματα και μία φορά αναρωτιόταν γιατί δεν μιλούν τα ζώα. Η εξαιρετική αυτή σειρά βιβλίων του Michel Piquemal, με τον έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς, και τη λιτή αλλά ευχάριστη εικονογράφηση, δίνει με απλό και εύπεπτο τρόπο απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα των παιδιών.

Απευθύνεται σε ηλικίες από 4 ετών.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μυθικοί ήρωες

Με κείμενο απλό αλλά σχεδόν ποιητικό και με ομοιοκαταληξία, η σειρά παιδικών βιβλίων «Μυθικοί Ήρωες» της Σοφίας Κομηνέα εξιστορεί τις ιστορίες και τις περιπέτειες του Θησέα, του Αχιλλέα και του Ηρακλή, με τρόπο που να εξιτάρει το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία έχουν έτσι κι αλλιώς αδυναμία στην ελληνική μυθολογία. Η δε εικονογράφηση είναι εντυπωσιακή, με έντονα χρώματα και συναρπαστικές σκηνές.

Απευθύνεται σε ηλικίες από 5 ετών.

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

v