Διαφωνώ με τον τρόπο που τα πεθερικά μου συμπεριφέρονται στα παιδιά μου αλλά όσο κι αν τους το εξηγώ, δεν καταλαβαίνουν. Τι άλλο να κάνω;

Διαφωνώ με τον τρόπο που τα πεθερικά μου συμπεριφέρονται στα παιδιά μου αλλά όσο κι αν τους το εξηγώ, δεν καταλαβαίνουν. Τι άλλο να κάνω;
Ερώτηση:
Οι γονείς του άντρα μου επιμένουν να κάνουν πράγματα τα οποία δεν συμφωνούν με το πώς ανατρέφω τα παιδιά μου, όπως τα φιλάνε στα χείλη και να τα ξεχωρίζουν λόγω του ονόματός τους κ.τ.λ.. Πρόσφατα προσπάθησαν να στρέψουν τον μεγαλύτερο γιο μου ενάντια στους άλλους παππούδες λέγοντας ότι θα αγαπάνε τον αδερφό του περισσότερο επειδή θα βαφτιζόταν και θα έπαιρνε το όνομα του αλλού παππού, που τον θαυμάζει φανερά. Πώς να το χειριστώ; Γιατί όσο και να εξηγώ ήρεμα και πλαγίως για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Και ο άντρας μου δεν έχει αποτέλεσμα σε ό,τι και να τους λέει.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: verywellfamily.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, άνθρωποι με τους οποίους μπορεί να έρθετε σε επαφή και πολλοί ακόμη που δεν θα γνωρίσετε πιθανώς ποτέ. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, για τον λόγο αυτό είναι και μοναδικοί. Κάποιοι από αυτούς που μας είναι γοητευτικοί, επιλέγουμε να τους έχουμε κοντά στη ζωή μας με διαφόρους τρόπους. Κάποιοι άλλοι μπορεί να βρίσκονται στη ζωή μας, όχι από ελεύθερη επιλογή. Συνεργάτες, συγγενείς, γείτονες. Είναι βέβαιο ότι με τους ανθρώπους αυτούς διαφέρουμε και κάτι από τη διαφορετικότητά μας μπορεί να μας δυσκολέψει.

Στο ερώτημά σας λοιπόν, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν στοιχεία πολύ διαφορετικά από τα δικά σας. Αυτό ωστόσο δεν είναι παράξενο, αλλά θα λέγαμε ότι είναι το αναμενόμενο. Αντί λοιπόν να καταναλώνετε την ενέργεια σας για το πώς θα αλλάξετε τους παππούδες, γεγονός αδύνατο να το καταφέρετε εάν οι ίδιοι δεν επιθυμούν την αλλαγή, αξιοποιήστε την για να φροντίσετε και άλλο τα παιδιά σας.

Τα παιδιά είναι ζωντανοί οργανισμοί και έχουν από τη δική τους ζωή και εμπειρία, πολλά διαφορετικά βιώματα. Το διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει βλαβερό για εκείνα εάν εσείς δεν του δώσετε τέτοια διάσταση. Υπερασπιστείτε τον τρόπο σας και βγάλτε το σε καλό! Δώστε στα παιδιά σας ασφάλεια με την αγάπη σας, έτσι ώστε να απορρίψουν από μόνα τους μια στάση που δεν τους ταιριάζει.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v