Έπειτα από 3 εξωσωματικές που δεν πέτυχαν, αναρωτιέμαι πώς πρέπει να συνεχίσω.

Έπειτα από 3 εξωσωματικές που δεν πέτυχαν, αναρωτιέμαι πώς πρέπει να συνεχίσω.

Ερώτηση:
Είμαι 40 ετών και έχω κάνει 3 κύκλους εξωσωματικής (3 διεγέρσεις με εμβρυομεταφορά και 1 εμβρυομεταφορά κατεψυγμένων). Είχα θετικό αποτέλεσμα στη 2η προσπάθεια αλλά παλλινδρόμησε την 7η εβδομάδα (φυσική αποβολή). Αναρωτιέμαι αν αξίζει να προσπαθώ με δικό μου γενετικό υλικό ή αν πρέπει να κατευθυνθώ προς τα δανεικά ωάρια. Ποια τα ποσοστά επιτυχίας ανά εμβρυομεταφορά στην ηλικία των 40; 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: herviewfromhome.com

Η ηλικία σας (40 ετών) δεν είναι απαγορευτική για να συνεχίσετε, απλώς πρέπει να διερευνήσετε τους λόγους για τους οποίους δεν πετυχαίνατε. Μπορεί να υποκρύπτεται κάποια παθολογία ή άλλοι λόγοι, γι' αυτό χρειάζεστε μια πολύ καλή διερεύνηση διαγνωστική πριν προχωρήσετε στην επόμενη εξωσωματική. Τα ποσοστά είναι εξατομικευμένα, αλλά αν θέλετε ένα γενικό ποσοστό για όλες τις περιπτώσεις τότε να υπολογίζετε γύρω στο 15 - 20% στην ηλικία των σαράντα ετών. Το θέμα, όμως,  υποψιάζομαι ότι είναι η ελλιπής εν τω βάθει διερεύνηση της περίπτωσής σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v